Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, december 18, 2023

Over een gure maandag

Er staat een keiharde wind als we opstaan en we zien dat een van onze sneeuwpoppen om is gewaaid. Zo te zien zijn er meerdere kerstversieringen omgevallen in de tuinen langs het plein. 

Na mijn ontbijt van roerei met kaas, kerstomaatjes en paddenstoelen doe ik mijn rondje adventskalenders. De wijn voor vandaag is een rode wijn, dus die hoeft niet in de ijskast. Ik vind ze trouwens niet allemaal lekker. Ik heb Rick al gezegd dat dit voor een keer leuk is, maar volgend jaar doe ik liever kaas of zo. 

Terwijl Rick zich klaarmaakt doe ik vast wat cardio en dan gaan we Vienna. Daar halen we eerst onze koffies van Starbucks en gaan dan naar Whole Foods. Hier kopen we avondeten voor vanavond en ik neem gelijk ook mijn lunch mee.

Rick vertrekt voor het laatst dit jaar naar zijn werk en ik doe mijn elliptische machine en dan een onderlichaam krachttraining. Het voelt goed dat weer te doen. Het lijkt erop dat wat ik vorige week had weg is. Na wat rekken en strekken is het klaar voor vandaag. 


De rest van de ochtend besteed ik aan telefoontjes voor dokters- en dierenartsafspraken en een lijstje met "te doen" dingen afwerken. Daarbij hoort iedere dag ook wat Duolingo. 

Mijn middageten wordt de Italiaanse bruiloftsoep, die ik bij Whole Foods vond. Dat is een van mijn favoriete soepen en als ik niet veel van de pasta erin eet vrij koolhydraatarm. Het smaakt me in ieder geval prima op deze gure dag. 

Orion maakt me intussen gek met zijn geblaf tegen de eekhoorns op het deck. Ik ga dus het huis uit en eerst naar Starbucks. Daar koop ik cadeaubonnen voor Rick en Katja. Daarna loop ik de Hallmark winkel even in, maar daar is het druk en ik heb eigenlijk niets nodig. 

Mijn volgende stop is de drive thru geldautomaat. Daar pin ik het geld dat we ons schoonmakersteam ieder jaar geven. Dat zijn de kosten van een schoonmaakbeurt. Best duur, maar we zijn nog steeds erg tevreden over hun bedrijfje. 

Op de terugweg rijd ik langs DePaul's Urban Farm en stop daar weer even voor foto's. Ik ga straks de gezellige kerstsfeer missen. Als DePaul's sluit voor de winter zijn de kleurrijke fotogelegenheden tot maart weg. 









Thuis wacht Orion me ongeduldig op en gelukkig zijn de eekhoorns vertrokken voor de dag. We hebben een kalme rest van de middag en ik geniet van een nieuw boek. Voor ik het weet is het na vijven en Rick komt thuis. 

Hij heeft een heel goede dag gehad, verklaart hij. Hij kreeg allerlei Belgisch bier dingen, zoals een tap, glazen en onderzetters van een distributeur. Rick heeft ook een verrassing voor mij mee: een mooi kerstbloemstukje. Zo lief!

Voor ons avondeten hebben we Whole Foods zalm en voor Rick ook meatloaf. Daarbij geroosterde bloemkool, spruitjes, worteltjes en prei met kruiden en Parmezaanse kaas en bloemkoolpuree. Die groente gaan we vaker doen, heel makkelijk en smakelijk. 

Tijd voor een nieuwe kerstfilm. Gisteravond keken we Eloise at Christmas Time over een zesjarig meisje dat in het Plaza Hotel in New York woont. Die is nog met Julie Andrews en een aanrader. Vanavond wordt het weer Hallmark. 

5 reacties:

Anja L. zei

Die adventkalender met wijn lijkt me inderdaad leuk voor één keer.
Gelukkig waren de eekhoorns weg en kon je lekker gaan zitten lezen.
Rick is ook lekker verwend en erg lief dat hij voor jou ook wat meebracht.
Fijne dinsdag. Ik moet vanmiddag naar de tandarts om twee vullingen te laten vervangen, brrrr.

Anoniem zei

Wat een mooi bloemstukje heb je gekregen van Rick!
Mooie, kleurrijke foto’s heb je weer gemaakt ook!
Jullie eten ook regelmatig zalm he? Wij ook, ik ben er zo gek op!
Dat staat vanavond ook op het menu.
Groetjes
Carla

Petr@ zei

Rick heeft leuke dingen gekregen op het werk. Ze passen precies bij hem. Lief dat hij voor jou een bloemstukje meebracht.

Petra zei

@Anja - Hopelijk viel de tandarts mee.

@Carla - Ja, zalm is een van mijn favoriete visgerechten.

@Petra - Vond ik ook lief, het gebeurt niet vaak.

Anja L. zei

Petra, de tandarts viel heel erg mee, wat is de techniek toch verbeterd.