Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, december 04, 2023

Over een gezellige lunch en een eggnog party

Om zes uur hield de white noise app op mijn telefoon ermee op. Dat wekte me en het bleek dat ik mijn telefoon niet aan de oplader had gedaan. Daarna lukte het me niet meer te slapen, maar ik was ook weer niet zo wakker dat ik tegelijkertijd met Rick op wilde staan. Half acht is een goede tijd voor deze donkere dagen. 

Terwijl ik mijn ontbijt kook en eet maakt Rick zich klaar voor zijn werkdag. Daarna gaan we op weg. Behalve het ophalen van onze koffies van Starbucks gaan we ook naar de bank en het postkantoor. Alleen is dat laatste nog gesloten. Rick gaat later vanmiddag Saskia's verjaarscadeautje dan wel opsturen.

Thuis moet ik aan mijn maandagse sporten geloven. Ik vermaak me intussen met het kijken naar de drukte op het deck. Er komen allerlei vogelsoorten langs waaronder het zwart witte spechtje dat ik altijd zo mooi vind. Ook de eekhoorns zijn helemaal terug (tot Orions ergernis!).





Na mijn cardio doe ik twintig minuten onderlichaam krachttraining en dan tien minuten onderlichaam stretchen. Het is iedere dag weer een heel fijn gevoel als ik mijn sportroutine volbracht heb.

Tijd om aan de snacks voor de bezorgers van onze pakketjes te werken. Ik print een kleurig briefje dat ik op het internet vond. Daarop staat een of meerdere snacks te pakken. Niet veel later dan dat ik het mandje op de stoep heb gezet zie ik een van de chauffeurs er al een zakje van uitzoeken. Het wordt altijd zeer gewaardeerd. 

Na een heel aantal Duolingo lessen is het tijd om me klaar te gaan maken om Lois voor de lunch te ontmoeten. Duolingo stuurt me een berichtje dat ik in de top 0,1 procent van studenten zit. Als je het zo ziet heb ik inderdaad heel wat geleerd!

Lois en ik komen tegelijkertijd aan bij Sweet Ginger. Daar overhandig ik haar het Egypte reisboek dat ik van haar geleend had. Het wordt een gezellige maaltijd en mijn chirashi is heel goed. In januari willen Lois en ik spelletjes gaan spelen bij een wijngaard. Dat lijkt me erg leuk!

Na het eten ga ik naar Karin's Florist een aantal winkels verderop. Hier is het een mini kerstwonderland. Het is allemaal zo smaakvol gedaan! Ik zie er wel leuke dingen, maar oef, de prijzen! Hoewel ik misschien terugga voor een zacht oogmaskertje dat je in de magnetron kunt opwarmen. 






Ook vlakbij is de ABC slijterij. Ieder jaar doen we mini flesjes in onze kerstkousen. Ik bedenk me echter dat Katja het dit jaar niet mag drinken en Saskia vindt eigenlijk niets lekker. Ik koop dus alleen voor Kevin en Rick. Daarvoor slaag ik goed, zelfs met een mini flesje van Ricks favoriete bourbon, Buffalo Trace.

Tevreden rijd ik terug naar huis. Daar maak ik de kalender af. Hij is erg mooi geworden, al zeg ik het zelf. Ik bestel er meteen ook wat foto's bij. We hebben nog geen foto's van Kai's bruiloft hangen, bijvoorbeeld. 

Verder kies ik de cadeautjes voor het gezin van mijn zus uit en voor mijn broer in Canada. Ik heb besloten dit jaar voor de familie gezelligheid te gaan. Ik stuur gekke kaartspelletjes, die je met de hele familie kan doen en voor mijn zus een setje om binnenshuis s'mores te maken. 

Al gauw is het tijd om naar de Eggnog Holiday Release Party van Bear Branch Tavern te gaan. Wij willen vroeg zijn en kopen dit keer geen hele fles. Het is erg lekker, maar wij drinken gewoon niet zoveel eggnog. We bestellen een glas en kippenvleugeltjes met mambo saus (plaatselijke DC saus) erbij. 

Lydia zie ik hier voor de tweede keer vandaag, want zij at toevallig ook lunch bij Sweet Ginger. Lydia maakt wat foto's en dan komen Santa en Mrs. Claus. We hebben ruim de tijd met hen te poseren, want de kinderen zullen pas over een half uur komen.





Om kwart voor zes zijn we weer thuis. We zijn blij dat we een makkelijke maaltijd van korstloze quiches met komkommersalade hebben. Dat smaakt heel goed en ik heb er mijn glas Chardonnay van de advent kalender bij. Ik was bang dat ik de witte wijnen niet lekker zou vinden, maar deze is dat wel.

 En nu liggen we in onze luie stoelen met de kerstboom, kaarsen en fairy lights aan, zo gezellig! Eens kijken of ik zin heb in kerst kookshows of een kerstfilm. 

13 reacties:

Anja L. zei

Wij hebben regen geluiden als white noise, heerlijk.
Goed gedaan hoor met Duo Lingo, maar je bent ook lekker fanatiek daarin.
Is er een reden dat Katja niet mag drinken? Of mag je dat niet vertellen.
Ik neem ‘s avonds een kerstfilm op en die kijk ik dan de volgende middag, lekkere kop thee erbij en genieten.
Wij gaan zo meteen onze Corona vaccinatie halen, helaas miezert het maar we moeten op de fiets want er is bijna geen parkeerplek daar.
Fijne dinsdag.

Anoniem zei

Leuk hè, om Kerst cadeautjes te kopen voor iedereen? Vooral als je iets vindt dat goed bij iemand past.
Klinkt gezellig, de eggnog party. Ik heb nooit eggnog geproeft, ik weet ook niet of ik het lekker zal vinden.

Petr@ zei

Oeps, ik was mijn naam vergeten

Irene zei

Ik geniet weer van je verhaal! Hoe bijzonder is het toch dat je iedere dag weer trouw je blog schrijft. Dank voor het delen!
Ik lees dat Katja niet mag drinken dit jaar? Heb ik iets gemist? Het gaat toch wel goed met haar!?

Anoniem zei

Wat een leuke foto’s van de eekhoorns! Zo schattig.
Je bent goed bezig met Duolingo,knap hoor.
Net als jij ben ik ook al druk bezig met passende kerstcadeautjes te kopen voor iedereen, erg leuk om te doen.
Maar vanavond vieren we eerst sinterklaas bij ons thuis.
Fijne dinsdag
Carla

Anoniem zei

Hallo Petra,

Ik zie dat ik niet de enige ben die zich afvraagt hoe het komt dat Katja niet mag drinken. Ik hoop dat het om een goede reden is!

Je hebt je dag weer fijn doorgebracht zie ik. Wat veel soorten adventskalenders zijn er bij jullie, vooral die voor de hond lijkt me ook erg leuk. Ik heb er zelf eentje van Rituals, die vind ik ook altijd erg leuk. Maar een wijnadventskalender lijkt mij ook leuk (hoewel ik persoonlijk niet zo van rode wijn hou, maar mijn man juist weer wel). Fijne dag weer vandaag!

Groetjes,
Maria

Reny zei

Leuk dat de eekhoorntjes er weer zijn, alleen jammer voor Orion !
Ik zag toevallig deze week een kort filmpje waarin Amerikanen kleine snacks voor de bezorgers aan de deur zetten, ik vind dat écht een leuk en mooi gebaar.
Die eggnog ziet er wel erg lekker uit (en zeker omdat het in een mooi glas wordt geserveerd) maar ik heb even het recept opgezocht..........dat moet je met rauwe eieren maken.........weet niet of ik dát nu zo'n goed idee vind.

Petra zei

@Anja - Katja heeft nog niets op sociale media gezet, maar vrijwel iedereen, die er toe doet weet het nu. We krijgen eind mei een kleinzoontje.

@Petra - Eggnog doet me een beetje aan advocaat denken, alleen niet zo dik. Daarom vind ik het op zijn tijd wel lekker, advocaat niet.

@Irene - Ja, het gaat gelukkig heel goed met Katja. Ze is zwanger van een jongetje. Ze heeft nog niets op sociale media gezet dus doe ik dat ook niet.

@Carla - Ik hoop dat de Sinterklaasviering leuk was!

@Maria - Het is zeker om een goede reden. We krijgen in mei een kleinzoontje.

@Reny - Deze eggnog is hoogstwaarschijnlijk gepasteuriseerd. Het restaurant zou veel te veel risico lopen als ze dat zouden doen.

Petra zei

@Reny - In dit recept zie je hoe de eieren toch genoeg gekookt worden: https://sl.bing.net/iHTOkpVFfQO

Reny zei

@Petra, super, dank je wel voor het recept.

Ik durfde al niet te vragen waarom Katja niet mag drinken. Geweldig nieuws dat ze zwanger is van een jongetje ! Proficiat!!

Anja L. zei

@Petra, super leuk! Gefeliciteerd.

Anoniem zei

Wat een mooi nieuws Petra, een hele mooie reden om niet te kunnen drinken.
En na een kleindochter, dit keer een kleinzoon, wat leuk!

Groetjes,
Maria

Nel zei

Geweldig dat jullie weer opa en oma worden. Ontzettend gefeliciteerd,. Na het lezen van je blog dacht ik er al aan. Ben reuze benieuwd hoe Fiona haar broertje zal gaan vinden. Niet meer het middelpunt zijn zal misschien wel even wennen zijn.
Wil je de trotse ouders feliciteren ?