Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, december 03, 2023

Over een rustig weekend

Zaterdag

Tegen achten zijn we allebei wakker en zien dat er buiten een dichte mist hangt. Gelukkig niet zo erg dat het het rijden moeilijk maakt. We beginnen met de Starbucks drive thru en gaan dan met ons ontbijt naar de glasbak.

We eten met uitzicht op de voor Kerst versierde locomotief. Dat wordt ieder jaar zo leuk gedaan! De kerstman bovenop moet al herhaalde malen vervangen zijn. Greenheart is tegenover de locomotief en ik koop een paar flesjes groentensap. 


Dan verlaten we Vienna en rijden naar de Nissan garage. Daar staat mijn auto al klaar met twee nieuwe banden. Die bleken veel minder te kosten dan mij gisteren werd verteld. Als ik dat had geweten had ik ze alle vier vervangen. Dat moet nu in het nieuwe jaar gebeuren. 

Op de terugweg komen we langs een  H Mart en besluiten alvast de paddenstoelen voor mijn ontbijt te kopen. Ze hebben hier ook penen, die je in andere supermarkten niet ziet. We kopen er een aantal om volgende week "hutspot" (met bloemkoolpuree) mee te maken. 

Thuis doe ik een half uur cardio en lees de Vienna Voice, de maandelijkse nieuwsbrief van Vienna. Tot mijn verrassing staat ons voor Kerst versierde huis daarin. Dat is wel erg leuk!

Duidelijk hebben de vogels de voeders gevonden. Het is een af en aan gevlieg. Onderstaande is een meesje en er zijn ook spechtjes, titmice, nuthatches en natuurlijk ook de mussen, die altijd in een hele groep komen. Het is zo leuk om te zien!

Vandaag is het Candle Day bij Bath & Body Works. Ik heb er ook een bestelling liggen om op te halen. We rijden dus naar Tysons Corner mall waar het flink druk is. Wij weten gelukkig waar er altijd plek is om te parkeren.  Door Macy's lopen we naar het hoofdgedeelte van de mall.

Zoals ik al dacht is deze ene dag met kaarsen voor $10 in plaats van $25+ zeer populair. We zijn de grote drukte net voor en kopen vier kaarsen. Een daarvan voor Katja's kerstkous, want zij houdt ook erg van deze heerlijk geurende kaarsen. 

Voor we terug naar de auto gaan lopen we nog even door de kerstwinkel. Die heeft leuke dingen, maar niets de moeite waard om voor in de ellenlange rij te gaan staan. We lopen dus terug naar de auto en bestellen onze lunch van Cava.

We eten de salades met smaak op en gaan dan verder met boodschappen doen. Eerst rijden we naar Total Wine voor wat wijn en bier. Daarna gaan we door naar Trader Joe's. Daar koop ik bijna een "grump" boompje, maar weet niet waar ik het zou moeten zetten. 

Wel neem ik een Amaryllis bol mee. Verder vinden we alvast wat lekkernijen voor het kerstavond buffet en ingredienten voor de lunch. 

Na Trader Joe's rijden we naar Vienna waar Rick eerst bij Sherwin Williams verf voor onze lantaarnpaal voor het huis koopt. Die matcht de kleur van de voordeuren. Wij zijn echt het "groene" huis. 

Als we thuiskomen herinnert mijn telefoon me eraan dat we vanavond bij Kenny en Wendy zijn uitgenodigd. He? Rick en ik dachten beiden dat dat morgen was, maar het is inderdaad vanavond. Gelukkig wonen ze dichtbij en zijn we er binnen het kwartier.

Dit is een spannende avond voor mij, want ik ga een duizendjarig ei proberen. Natuurlijk is dat niet echt duizend jaar oud, maar is wel honderd dagen via een speciaal proces gefermenteerd. De eerste foto is een rauw duizendjarig ei. Tot mijn grote verbazing vind ik het lekker en eet het hele ei op!

Op de tweede foto staat een rijstepap met het ei erin. Die vind ik het minste. Dan zet Wendy mij een paar gezouten eendenei gerechten voor. De ene zijn garnalen met een korst van eendenei en de andere is een varkensvlees gerecht met gezouten eendenei eroverheen gesnipperd. Ik vind beiden erg smakelijk. 




Rick houdt zich verre van dat alles en gelukkig voor hem is er ook Koreaanse gefrituurde kip en een plankje met kaas en charcuterie. Het is heel gezellig en we hebben heel wat gesprekstof vanwege onze reishobby en de honden. 

Na een paar uur nemen we afscheid en Rick en ik zijn om de een of andere reden heel erg moe. Dat wordt vroeg naar bed vanavond!

Zondag

Om vijf over acht ben ik compleet uitgeslapen. Rick ligt nog te maffen dus ik praat wat met Katja en Kai op Facebook Messenger. Fiona slaapt nog steeds heel erg slecht. Vandaag gaf Katja haar een boekje, zodat ze zich tot half zeven kon vermaken. Fiona huilde niet, misschien is dit een oplossing.

Natuurlijk zou ik op kunnen staan, want ik kan dat stilletjes. Als ik het om half negen dan toch doe laat Orion precies zien waarom het onmogelijk is Rick niet te wekken als de hond in de kamer is. Orion strekt zich uit en gaat lekker op het tapijt liggen rollen. De hondsdolheidspenning aan zijn halsband klingelt erop los.

Het is miezerig buiten, maar wel vreemd warm. We halen ons ontbijt van Starbucks en gaan dan naar de Mosaic markt. Daar kopen we korstloze quiches en natuurlijk maitake paddenstoelen. De rest van de boodschappen hebben we gisteren al gedaan en zijn daar nu blij om. 
 


Reuze radijzen!

Thuis doe ik een half uur cardio. Morgen moet ik weer aan het volle pond geloven. Het bevalt me wel om tijdens het weekend wat rustiger aan te doen. 

De rest van de ochtend buigen we ons over onze puzzel. Er ontbreken nog zes stukjes van de rand en vind die maar eens tussen bijna duizend stukjes. Het duurt lang, maar we vinden ze allemaal. 

Intussen is het na twaalven en we gaan lunch halen. Die van mij wordt Pho van Roll Play, daar is het de uitgerekende dag voor. Rick haal chili van Potbelly. Als we thuiskomen blijkt dat ik de pittige ossenstaart bouillon heb gekregen in plaats van de gewone, die ik bestelde. 

Vroeger had ik die met smaak opgegeten, maar om de een of andere reden kunnen mijn ingewanden niet meer tegen de olie van hete pepers. Ik bel op en krijg naast verontschuldigingen mijn geld terug. Maar ja, ik had mijn zinnen gezet op pho en ik heb honger. We gaan dus terug voor de juiste pho en die eet ik in de auto op. 

Daarna bezoeken we een kerstmarktje in Vienna met tentjes van ambachtslieden. Johnna, die wij van Pazzo Pomodoro kennen, verkoopt kaarsen en heeft iets nieuws. Het zijn blokjes kaarswas met een geurtje, die je op een speciaal apparaatje kunt laten smelten. 

Dat lijkt ons wat voor Katja en Kevin. Er komt geen vuur bij te pas dus ideaal met een peuter. Ik vind het zelf ook een leuk ding en zet hem op mijn kerstlijst. We kopen een aantal verschillende geurtjes voor Katja en zullen het apparaatje online bestellen.

Er zijn nog veel meer kraampjes en we zien ook een aantal bekenden. Een paar kraampjes hebben kerstversieringen te koop. Heel mooi, maar ik zou niet weten waar we nog plaats hebben voor meer. En kransen kan ik prima zelf maken. Ik benijd iedereen wel, ik heb zin om een creatieve hobby te beginnen. Ik ga er eens over denken. 

Voor we naar huis gaan proef ik koffie uit Ethiopie en Papua Nieuw Guinea van Blacknerd Coffee. Daar heb ik zoveel goeds over gelezen en hun koffie is zelfs zonder melk of suiker heel lekker. Ik neem een zak van ieder mee.


Thuis vertrekt Rick naar de basement om football te gaan kijken en aan zijn wenslijst te werken. Ik blijf boven en steek de kaarsen en feeenlichtjes aan. Nu ik genoeg foto's heb kan ik eindelijk aan de jaarlijkse familiekalender werken. 

Dat neemt veel tijd, want welke foto's zijn het leukst? Ik heb een methode voor deze kalender: ik vul altijd eerst de maanden met verjaardagen van ons, de kinderen en Fiona in en onze trouwmaand augustus. Dat zijn al zeven maanden klaar. 

De rest vul ik in zoals het me leuk lijkt en die maanden duren het langst. Ik wil er zeker van zijn geen heel leuke foto's te missen. Bij dit schrijven moet ik nog twee maanden vol maken. Hopelijk lukt dat morgen. 

Het advent wijntje van vandaag is een Malbec. Zoals ik al dacht vind ik de rode wijnen lekkerder dan de witte. Het is gezellig, zo'n wijntje bij de kerstlichtjes. 

Voor het avondeten gaan we naar Parc de Ville, maar zijn teleurgesteld door de veranderingen op het menu. Onze geliefde omelet is er niet meer en de hamburger ook niet. Verder zijn de prijzen flink gestegen. Daar gaat de betaalbare Franse bistro.

We eten er vanavond wel, maar het zal niet meer zo hoog op ons lijstje staan. Ik hoop dat ze zichzelf hier niet mee in de voet schieten zoals we hier zeggen. Ik bestel de uiensoep en de steak tartare en Rick de boeuf bourguignon. Het is lekker, maar met de verplichte 20% fooi, terwijl er heel weinig service was, is dit restaurant naar de bodem van ons lijstje gezakt. Dat is zo ontzettend jammer!

Op zoek naar mijn "Feestelijk" themafoto lopen we nog wat door het Mosaic District. Daar neem ik een foto van een van de grappige "rendieren" met de kerstboom op de achtergrond. Vervolgens rijden we naar huis om gezellig Hallmark films te gaan kijken. 

Allemaal een heel fijne week gewenst!

5 reacties:

Anja L. zei

Ik kan ook zo genieten van de vogels in de tuin. Het voer in de huisjes is iedere keer zo opgegeten.
Gelukkig heb je je auto weer terug, jammer dat je nog een keer terug moet om de andere banden te vervangen.
Ik ben geen avontuurlijke eter dus ik zou me nooit aan die eiergerechten wagen.
Helaas houdt Fred niet zo van geurkaarsen dus ik die brand ik als hij op zijn werk is.
Jammer als een restaurant waar je geaag komt zijn kaart (en prijzen) veranderd.
Fijne maandag.

Petr@ zei

Spannend, die gerechten die je hebt gegeten bij jullie vrienden. Echt iets voor jou. Gelukkig voor Rick was er ook ander eten.

Marion2 zei

Ik ben ook zo dol op de kaarsen van Bath & Body Works, ik heb er een hele verzameling van. Aansteken doe ik ze vrijwel nooit,
ze zijn meer decoratie, LOL.

Die eieren zou ik never nooit eten. Is het Koreaans?

Anoniem zei

Aparte gerechten hoor maar mijn maag zou daarvan omdraaien.
Laatst hebben we sushi gegeten maar het prijsverschil tussen dinner en lunch is zo groot dat we het voortaan maar bij de lunch houden.
Voor een speciaal cadeau moesten we naar Hobby Lobby..Wat een drukte daar. Zulke lange rijen bij de kassa's. Al hebben ze dan een heel groot assortiment kerstspullen dat was eens en nooit meer.
Thuis hadden we nog een leuk karweitje: 2 grote kerstkransen voor buiten vol te hangen met ballen. Van een vriend kregen we een bak met wel honderden ballen die hij niet meer gebruikte. En de kransen waren 2 voor de prijs van 1.Wij waren er blij mee.
Bij bovenstaande winkel vonden we een leuke kerstpuzzel en wat Mike kan kunnen wij ook ,zei Cathy.
Mike is inmiddels verslaafd geraakt aan de puzzels van van Haasteren.Hij legt de een na de ander. Voorlopig geen Netflix meer voor hem.
Fijne week,
Wil

Petra zei

@Anja - Jammer dat Fred niet van geurkaarsen houdt. Gelukkig vindt Rick ze wel gezellig. Ja, erg teleurgesteld in dat restaurant.

@Petra - Ja, Rick gaat dat echt niet proberen.

@Marion - Nee, het is Chinees, maar misschien komt het ook in andere culturen voor.

@Wil - Wij deden vroeger ook veel van Haasteren, maar die puzzels zijn hier zo duur.