Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, december 21, 2023

Over Santa op ons plein

Het lijkt wel of ik een interne klok heb op het moment, die me om kwart over zeven wekt. Rick ligt nog in diepe rust en ik lees wat op mijn telefoon. Om tien voor acht vind ik het genoeg geweest en sta op. Dat betekent dat Orion gaat rollen en lawaai maken, dus Rick is ook meteen wakker. Ik wil gewoon niet zo lang blijven liggen, omdat ik op tijd klaar wil zijn met sporten. 

Na ons ontbijt gaan we koffies halen van Starbucks en Rick wil kijken waar het nieuwe gebouw van onze bank zal zijn. Dat is tegenover de huidige bank, maar de verhuizing vindt pas in maart plaats. Het lijkt erop dat het een veel kleiner gebouw is. Mensen gaan tegenwoordig niet zo vaak meer in persoon naar de bank.

Thuis doe ik een half uur conditie training en dan is het tijd om me klaar te maken voor de personal training. We doen veel schouder oefeningen en ik moet een verkeerde beweging gemaakt hebben, want na afloop voelt mijn schouder als een stijve nek, pijnlijk. 

Op weg naar huis fotografeer ik onderstaande tuin. Ik moet wel om die kerst flamingo's en dinosaurier lachen. Hoe komen mensen aan deze (foeilelijke) versieringen?


Thuis doe ik mijn gewoonlijke taallessen op Duolingo. Dit is mijn duizendste dag achtereen. Daar ben ik best trots op. Het leren van talen is opeens een van mijn favoriete hobbies. De lessen zijn leuk en het competitie gedeelte spoort aan tot doorgaan. 

Tegen twaalven gaan we weer naar het centrum. Dit keer om een Cava salade op te halen voor mij. Rick heeft voor de laatste keer zijn favoriete kalkoenboterhammen. Nu zal hij weer tot volgend jaar Thanksgiving daarop moeten wachten. 

Na het eten gaan we richting Pan Am Center. Bij de Walgreens drive thru haal ik mijn medicijnen op. Dan steken we over en gaan naar de bakken voor het recyclen van kleding. Ik heb weer een kleine zak. Langzaamaan ruim ik mijn kast op.

Bij de Safeway dachten we alleen crackers nodig te hebben, maar zo door de winkel lopend wordt ons karretje steeds voller. Ik neem wat French toast sticks mee voor Fiona's ontbijt. Hopelijk vindt zij die lekker, want ze is nogal kieskeurig met eten op het moment. 

Rick heeft onze Santa werkplaats opgezet op de bar in de basement. Ik ga zijn "Santa" cadeau en kerstkous cadeautjes inpakken. Ik kijk intussen een Hallmark kerstfilm, die ik al gezien heb dus ik hoef er geen aandacht aan te besteden. Nu zijn al Ricks cadeautjes ingepakt. 

Mijn volgende taak is het schrijven van de "Santa" cadeau labels. Vroeger, toen de kinderen kleiner waren, moest dat schrift natuurlijk overal hetzelfde zijn. Vandaar dat ik al vele jaren ook mijn eigen label schrijf. 

De post brengt de laatste gepersonaliseerde kerstboomversiering voor Saskia en Riley. Onderstaande foto laat zien wat die van dit jaar voor hen gaat worden. 

Rick gaat verder met cadeautjes inpakken in de basement. Ik ben hem er dankbaar voor, want alleen het inpakken van zijn cadeautjes al gaf me een flinke hoofdpijn. We zijn dit jaar veel georganiseerder dan andere jaren, zodat we op Kerstavond niet nog van alles in hoeven te pakken. 

Om half zes is ons wekelijkse happy hour met Christine en Chuck. Zij zijn deze week in verschillende huizen. Christine past in het huis van haar dochter op hun kitten, terwijl zij en haar vriend naar zijn familie zijn en Chuck past op hun kat Tonks. 

Het wordt weer een gezellig uur en een kwartier en dan nemen we afscheid tot volgende week. Rick gaat een hamburger van een nieuw restaurant, Z Burger, halen. Ik ben geen hamburger fan en bestel mijn favoriete Chinese maaltijd van Lotus Garden.

Terwijl ik dit schrijf hoor ik de sirenes van Vienna's antieke brandweerwagen met de Kerstman erop. Ik weet niet of ze al op ons plein zijn geweest tijdens het happy hour. Ik hoop het niet, maar anders hebben we tenminste die van McLean al gezien vorig weekend.

En opeens zijn de sirenes heel dichtbij en is de brandweerwagen op ons plein. De kinderen zijn naar buiten gekomen en krijgen allemaal een candy cane. Het blijft zo'n leuke traditie en onze brandweer bestaat volledig uit vrijwilligers dus extra aardig dat zij hier de tijd voor nemen. 





Het is tijd voor een nieuwe kerstfilm. Dit keer ga ik er een op Netflix kijken, die Christine aanraadde. 


4 reacties:

Petr@ zei

Leuk die gepersonaliseerde kerstboom versieringen!
En de brandweerauto is ook zo'n leuke traditie.
Vervelend dat je last van je schouder kreeg na het sporten. Hopelijk gaat het nu beter.
Hier druk met allerlei kerstborrel. Het zijn er dit jaar zelfs zoveel dat ik niet overal heen ga.

Anja L. zei

Ik vind het ook wel lekker om op tijd wakker te zijn.
Vervelend dat je last van je schouder had na het sporten, ik hoopdat het is weggetrokken.
Goed hoor, duizend dagen achter elkaar Duo Lingo.
Leuk gezicht, die antieke brandweerwagen door de straat.
Heerlijk dat de dagen nu weer langer gaan worden.
Fijne vrijdag.

Anoniem zei

Ik hoop dat je snel af bent van de pijn in je schouder!
Erg leuk, die oude brandweerauto door de straten en bij jullie plein!
Mooie traditie!
Fijne vrijdag
Carla

Petra zei

@Petra - Leuk, die kerstborrels, die kennen wij hier niet.

@Anja - De schouder is gelukkig beter.

@Carla - Ik vind dat zo leuk aan in een klein stadje wonen. Er zijn zoveel tradities en activiteiten.