Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, december 22, 2023

Over een nieuwe wijnbar verkennen

Om kwart over zeven staan we naast ons bed. Het lukt ons tot nu toe om vroeg op te staan. Eens kijken of dat zo blijft tijdens Ricks vakantie. Na ons ontbijt gaan we zoals iedere dag naar Starbucks. 

Daarna brengen we het lege glas naar de glasbak en vervolgens rijden we naar Greenheart. Ik koop alvast wat sappen voor Katja. Saskia is er niet in geinteresseerd, anders zou ik ook voor haar kopen. Dan loop ik Church Street af en maak een foto van de zeer volle kerstboom bij de Diamond Spa. 

Op de terugweg komen we langs een tuin met Bluey en haar moeder. Daar moeten we Fiona langs nemen. Bluey is een grote hit hier en je kunt er van alles voor krijgen. Het schijnt dat kinderen zelfs Australische accenten krijgen door het kijken naar de show. 

Thuis ga ik aan het sporten en Rick vertrekt naar de mall. Ik doe mijn drie kwartier op de elliptische machine en dan 25 minuten onderlichaam krachttraining. Ik rek en strek nog wat en dan ben ik weer klaar voor vandaag. 

Na de nodige taallessen op Duolingo en mijn dagelijkse breinspelletjes vouw ik de was even op en neem dan mijn douche. Tegen de tijd dat ik weer beneden ben is Rick terug. Hij is heel enthousiast over een nieuwe winkel met educatief speelgoed in Tysons Corner. Daar moet ik binnenkort eens gaan kijken.

Voor mijn lunch wil ik graag een poke bowl en dat is handig, want dan kunnen we gelijk naar de grote Whole Foods in The Boro. Dat doen we eerst en vinden alles waar we voor kwamen. Rick neemt een wrap mee voor zijn middageten. 

Terwijl ik mijn poke bowl eet rijden we naar de Giant. Ook daar hebben we nog een lijstje benodigdheden. Dan bedenken we ons dat we de mini toetjes voor ons kerstdiner bij de grote Whole Foods zijn vergeten. Gelukkig heeft die in Vienna ook een heel goede keuze daarin. 

Als laatste bezoeken we de Poolse winkel. Ricks grootmoeder van moeders kant was Pools en hij is opgegroeid met veel traditionele Poolse gerechten. Ook hier staat een lange rij, maar we raken aan de praat met de vriendelijke Poolse voor ons en zo gaat de tijd snel. 

Wij bestellen een drietal soorten gerookte worst. Mijn favoriet is de Wedding (Bruiloft) en Ricks de Hunter (jager), verder nemen we nog een kersenworst mee. Eerlijk gezegd snap ik de namen niet zo, maar ze zijn allemaal altijd heerlijk.

Thuis hebben we een paar uur om ons te ontspannen. Ik lees verder in mijn boek en Rick pakt in. Omdat hij het zo netjes doet lijkt het eeuwen te duren voor alles is ingepakt. Het staat allemaal wel heel gezellig onder de boom. 

Om vier uur gaan we naar Reston. Daar parkeren we in een van de garages van het Reston Town Center. Het Town Center is mooi versierd en er is een druk bezochte schaatsbaan. Het duurt dus even voor we een parkeerplek vinden. 

Wij gaan 60 Vines uitproberen. Dit restaurant heeft zestig wijn tapkranen. Wij denken vroeg te zijn, maar de bar zit al vol. We vinden nog net een stoel waar ik op plaatsneem. Gelukkig rekent het stel naast ons net af, zodat Rick ook kan zitten.

Jack wordt onze barman. Rick bestelt een wine flight van vier verschillende wijnen. Ik houd het bij een Nieuw Zeelandse sauvignon blanc. Die is mijn favoriet en ik vind veel andere soorten wijn niet zo lekker heb ik met de wijn adventskalender gemerkt. 

We delen een charcuterie plankje. Daarna bestellen we gefrituurde kip met kaviaar. Dat klinkt heel vreemd, maar is super lekker! Ook hebben we een kaasdip met champignons en prei. Het is allemaal even smakelijk, maar wel vullend. We krijgen het bij lange na niet op. 


Als we klaar zijn met eten biedt Jack aan ons een rondleiding in het restaurant te geven. We mogen zien waar de wijn inzit. Dat zijn vaten net als waar bier inzit. Voor de rode wijnen is de temperatuur tien graden en voor de witte ongeveer 4,5 graden. Heel interessant allemaal, Jack vertelt dat dit concept om wijn te serveren heel nieuw is. 

Als we Jack bedankt hebben lopen we het Town Center weer in. Nu is het donker en de sfeervolle verlichting prachtig. Ik maak een aantal foto's en dan zoeken we de auto weer op. 



Rick neemt expres wat omwegen zodat we mooi versierde tuinen kunnen zien. De foto's geven het geheel nooit zo goed weer. De tuinen hier zijn heel groot en om alles op de foto te zetten heb je een flinke wijdhoeklens nodig. 






Tijd om kerstfilms te gaan kijken. Morgen komen Katja, Kevin, Fiona en Saskia. Hopelijk is iedereen redelijk gezond en valt het verkeer mee. Saskia komt met een kat, want Flapjack ondergaat een radioactieve behandeling voor zijn schildklier. Als iedereen hier veilig is kunnen de festiviteiten serieus beginnen.

5 reacties:

Reny zei

Leuk gedaan, die wijnbar. Ik heb ooit over een restaurant gelezen waar je zelfs zélf de wijn kon tappen, we zijn er helaas nog nooit geweest.

Gezellig dat een groot deel van jullie gezin straks weer in jullie huis is. Jammer dat Kai, Raquel en Riley er niet bij zijn.

Maak er een heerlijk langs Kerstweekend van !

Merry Christmas

Anja L. zei

Wij gaan beide kerstdagen uit eten dus gelukkig hoefde ik vrijwel geen boodschappen te doen in drukke winkels.
Wat ik nog moet halen doe ik vanavond pas na het eten, dan is de drukte wel over.
Leuk zo’n wijnbar, zo kun je nog eens andere soorten proberen.
Hele fijne kerstdagen met je dochters en aanhang.

Anoniem zei

Wat bijzonder, een wijnbar! Wel heel apart, al drink ik zelf nooit wijn(of andere alcohol).
Mijn man echter houdt wel van een goede wijn.
Wij vieren kerst ook thuis, en alle drie de kinderen plus aanhang en kleinzoon komen straks en blijven tot tweede kerstdag.
Een huis vol dus, maar we hebben de ruimte, en t is erg gezellig altijd.
Ik wil jullie ook alvast hele fijne dagen wensen en veel gezelligheid met elkaar.
Groetjes
Carla

Anoniem zei

Tapbier is heel gewoon en waarom dan ook geen tapwijn.Het proberen waard,toch.
Gezellig al die kerstversieringen. Hoop er nog iets hier van te kunnen zien .En vooral de Bellagio die toch ieder jaar weer een fantastische kersttuin heeft gecreëerd.
Dat wordt op een vroege ochtend want anders struikel je over de bezoekers.Iemand was er al heel vroeg bij,ze was er om 6.30 en had het rijk alleen.
Het is gigantisch druk in Las Vegas, ben altijd verbaasd dat zoveel mensen juist met deze dagen hier naar toe gaan.
Ik wens jullie hele fijne en gezellige met elkaar.
Groetjes
Wil

Petra zei

@Reny - Jullie ook fijne dagen gewenst!

@Anja - Wel zo makkelijk om uit eten te gaan. Veel plezier!

@Carla - Gezellig zo'n huis vol! Ik wens je gezellige dagen.

@Wil - Het lijkt me best leuk om met Kerst in Las Vegas te zijn, maar die drukte, poeh. Fijne kerstdagen gewenst!