Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, december 08, 2023

Over hereniging met Katja, Kevin en Fiona

We staan bijtijds op en na het ontbijt halen we koffies van Starbucks en groentensap van Greenheart. Ik vind de locomotief en alles eromheen zo leuk versierd, ik kan het niet laten nog een foto te maken. 


Thuis doe ik mijn cardio en gewichten training en dan pakken we in. Keurig op onze afgesproken tijd van elf uur vertrekken we. Voor we de snelweg opgaan stoppen we nog bij de 7 Eleven voor wat drankjes. 

De rit verloopt vlot, gelukkig is het midden op de dag meestal vrij rustig verkeer. Voor we het weten zijn we langs Baltimore en in Delaware. Daar stoppen we zoals altijd bij het Biden Center. Behalve een pit stop halen we hier ook lunch van Pret A Manger. 

Rick neemt een broodje en ik bijna ook tot ik zie dat ze soep hebben. De kippensoep met farro lijkt me erg lekker en die wordt het dus. We eten snel in de auto en die soep is inderdaad zeer smakelijk. Die ga ik een volgende keer weer kopen. 

Katja werkt vandaag van huis uit  en zal tot vier uur moeten werken. Wij besluiten dan maar eerst naar het hotel te gaan, want we komen om vijf over drie aan. Na bijna alles boven gebracht te hebben rijden we naar Katja's huis. 

Katja heeft nog wat laatste patienten te bellen en Kevin komt ondertussen thuis. Als het vier uur is en Katja ook vrij is gaan we met zijn vieren Fiona van haar schooltje halen. Als zij ons ziet weet ze niet hoe snel ze naar ons toe moet rennen. Wat is dat schattig!
 
Fiona wil dat ik haar draag en laat maar ternauwernood toe dat ze toch echt moet zitten om haar jasje aan te doen. Dan mag ik haar in haar autostoel zetten en rijden we terug naar huis. 

Daar laat Fiona ons alle leuke kerstspullen, die zij hebben, zien. Haar favoriet is natuurlijk het geanimeerde Disney treintje. Het was vandaag "crazy sweater" dag op school en Fiona heeft een ugly Christmas sweater aan, die haar schattig staat. 


Jong geleerd...

Omi en Biepa zijn even heel erg favoriet

Tegen zessen vertrekt Kevin naar een kerstfeestje van zijn werk. Katja, Rick, Fiona en ik gaan naar de Marina Grille om te eten. Dat is een van onze favoriete restaurants hier. Ze hebben een lekker menu en het is kindvriendelijk. 

We bestellen een portie calamari om te delen en tot onze verrassing vindt Fiona die ook heerlijk. Zij ontdekt dat Rick Pokemon Go aan het spelen is en wil daarmee helpen. Ze maakt bijna al Ricks pokeballen op, dus hij sluit het spel snel en vindt wat met Bluey.

Katja en ik hebben beiden een pizza met spinazie, prosciutto, kaas en ei besteld. Fiona krijgt een kinderpizza en Rick heeft een biefstuk met zoete aardappelpuree en broccolini. Het is allemaal erg lekker en Fiona eet goed.

Fiona's kindermaaltijd komt met ijs als toetje. Hieronder een studie van hoe een peuter een bakje ijs eet. Madammeke smult er enorm van en is na afloop in een heel goede bui. 









Op weg naar huis wil Rick wat bier kopen bij een slijterij. Hier in New Jersey kun je zelfs geen wijn en bier in de supermarkt kopen. Fiona ziet de Stop & Shop en weet dat daar haar vriend "Robot" rond rijdt. Die moet ze absoluut zien, dus Katja en ik nemen Fiona mee de supermarkt in op zoek naar de robot. Die is inderdaad erg grappig en verkleed als Fiona's favoriet op het moment: Santa. 

Thuis is het tijd om Fiona klaar te maken voor bed. Wij helpen Katja zoveel mogelijk, want vooral een poepluier van Fiona maakt haar misselijk. Maar na boekjes, melk en meer moet het toch Mommy zijn, die Fiona in bed legt. 

Wij nemen afscheid na alvast wat dingen van Fiona in de auto te hebben gedaan. In het hotel schrijf ik dit blog en Rick kijkt nog naar leuke restaurants in New York. We hebben gereserveerd bij een Italiaan en dat wordt vast een succes.

Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

4 reacties:

Petr@ zei

Leuk zoals jullie nu begroet worden door Fiona. Van die verlegenheid toen ze kleiner was is nu geen sprake meer.
Handig dat 'slabbetje', die had ik ook van mijn kinderen.
Geniet van New York samen!

Anoniem zei

Leuk dat Fiona julie zo enthousiast begroet.
Geniet van het weekend New York met elkaar.
Groetjes
Wil

Anja L. zei

Wat een geweldige foto’s van Fiona met haar ijs.
Veel plezier in New York.

Petra zei

@Petra - Dank je!

@Wil - Doen we!

@Anja - We moesten ook zo lachen hoe ze het vol overgave at.