Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, januari 01, 2024

Over Oud en Nieuw

Oudejaarsdag

Een beetje gammel word ik wakker, want ik heb niet goed geslapen. Of ik heb een heel rare verkoudheid met kriebelende ogen en neus of ik ben ergens allergisch voor. We blijven tot half negen liggen en dan staan we op.

Zodra ik opsta voel ik me een stuk beter, maar die gekke kriebels blijven. Gelukkig heb ik verder niets en genoeg energie om straks ons buffet voor middernacht te maken. Maar eerst gaan we bij Starbucks onze koffies en ontbijt halen. 

Dan steekt Rick over naar de Giant voor wat soep en broodjes voor zijn avondmaal vandaag. Alleen neemt hij per ongeluk kippensoep in plaats van tomatensoep mee. Dat wil hij helemaal niet dus met lunchtijd gaan we even terug naar Vienna. 

Intussen heb ik de in rum gewelde rozijnen door het oliebollendeeg gemixt en het deeg rijst in de oven. Ik doe even een half uurtje op de elliptische machine en ga dan mijn haren wassen. Tegen de tijd dat ik daarmee klaar ben is het oliebollendeeg goed gerezen en maakt Rick de frituurpan klaar. 

Het is iedere keer weer afwachten of ze zullen lukken en tot mijn opluchting is dat ook dit jaar het geval. Ik haal 22 oliebollen uit het pak en op de doos staat 20-25, dus helemaal goed. Binnen strooi ik er Nederlandse poedersuiker over, want de Amerikaanse heeft geen smaak. 



Dan is het tijd om aan de salades te beginnen. Eerst maak ik zalmsalade met uitjes en daar omheen leg ik rondjes gerookte zalm met cream cheese. Rick is bezig aan de hapjes met prikkertjes: Goudse kaas met een zilveruitje en salami met cornichon.

We bemerken dat we niet genoeg Goudse kaas en cornichons hebben. We vertrekken naar Whole Foods waar we die dingen vinden. Rick neemt een pakje tomatensoep mee voor vanavond en ik de Italiaanse bruiloftsoep als lunch. Het is super druk in de winkel!

Na het eten maak ik de hamsalade en doe daar caprese spiesjes omheen (mozzarella, basilicum en kerstomaatjes). Rick maakt de Goudse kaas met ham en cornichons spiesjes en daarna de mini paprikaatjes met gerookte zalm cream cheese. 

Nadat ik de gerookte zalm op een schaaltje heb gelegd maak ik de gerookte kalkoen rolletjes. Dat zijn tortilla's belegd met Alouette knoflook en kruiden kaas, gerookte kalkoen en sla. Als dat allemaal klaar is zijn we een heel end en nemen pauze.

Een paar uur later versieren we de eetkamer en de basement. We leggen bordjes, servetten en vorken klaar en wat al op een schaal kan doen we erop. Verder zetten we de champagne glazen klaar. Zo hoeven we net voor middernacht niet veel te doen. 

Rick maakt worstjes en tomatensoep voor zijn avondeten en ik bestel wat sushi. We wensen Kai en Raquel een gelukkig Nieuwjaar en dan is het wachten op de gasten. 


Daarvan komen de eersten om negen uur en dan komt langzamerhand de rest binnen druppelen. We zijn met zeventien en het wordt super gezellig! Voor ik het weet is het half twaalf en tijd om de schalen op tafel te zetten en de champagne in te schenken. 

Een paar mensen vertrekken voor middernacht, maar het merendeel blijft. We kijken hoe de bal in New York naar beneden komt en tellen gezamenlijk de laatste tien secondes van het jaar af. Dan klinken we op een mooi jaar en onze vriendschappen. 

Het buffet staat klaar en ik maak foto's van alle schalen. Het is handig om eind dit jaar te weten welke schalen we waarvoor gebruikt hebben. 








Eerst gaat Rick wat vuurwerk afschieten. Hij is dit jaar alleen, maar een kwartiertje is genoeg. Rick sluit af met mooie pijlen, die eigenlijk illegaal zijn in Virginia. Zelfs de zieken, die af moesten zeggen, komen even naar buiten voor het vuurwerk. Van verre roepen we "Happy New Year" naar ze. 



Het feest gaat door met het buffet. Daar wordt met enthousiasme van gegeten. Er is minder over dan andere jaren, een teken dat men het lekker vond. Een aantal mensen vertrekken na het eten, maar Ray, Jennifer, Lorraine en Karen blijven nog tot twee uur nakletsen. 

Dan nemen we afscheid van iedereen en zoeken ons bed op. We kijken weer terug op een geslaagde jaarwisseling. Het was ook fijn dat Orion er niet was, veel relaxter. 

Nieuwjaarsdag

Om kwart over tien vind ik dat ik acht uur in bed heb gelegen en dat is lang genoeg. Echt slapen deed ik al vanaf half acht niet meer. Rick ligt nog in heel diepe rust. Stilletjes ga ik naar beneden. Daar staat Ricks aftel app nog op de computer en wat lijkt het lang tot het 2025 zal zijn! 

Als eerste was ik de champagne glazen en haal dan glazen en dergelijke uit de basement. We waren tot middernacht bij de bar, die altijd zeer in de smaak valt. Er is niet zo heel veel om op te ruimen, maar ik doe het graag meteen terwijl ik nog energie heb.

Tegen elven ga ik Rick wekken. We douchen en kleden ons netjes aan en rijden dan naar Middleburg voor onze brunch. Het sneeuwt de hele weg, maar niets blijft liggen. Duidelijk is dit de eerste sneeuw, die we dit jaar zien, maar ook dit seizoen. 

Bij het Salamander Resort & Spa wordt de nieuwjaarsbrunch in de balzaal gehouden. Het ziet er allemaal heerlijk uit en we smullen. Ik doe me tegoed aan zoveel krabklauwen, oesters, gamba's en kaviaar als ik op kan. 

Verder laten we ieder een omelet bakken. Die van Rick met gewoon ei en kreeft, krab en kaas en voor mij een eiwit omelet met krab, kreeft en verschillende groentes. Het is werkelijk heerlijk.

Opeens zien we een aantal bekenden. Twee van Ricks collega's en hun vrouwen hebben hier gisteravond het feest bijgewoond en eten nu ook brunch. Het is een kleine wereld. 





Alleen de desserts vallen in vergelijking met de Four Seasons waar we meestal heen gaan wat tegen. Dat geeft niet, want ik probeer zo min mogelijk suiker te eten. Het taartje met fruit is genoeg en erg lekker. 


Als we buiten komen sneeuwt het nog steeds. We besluiten even te stoppen in het pittoreske historische centrum van Middleburg. Dan kan ik op zoek naar de eerste themafoto van dit jaar. Het thema voor januari is al bijna traditie: Zwart-wit. 



P

De eerste themafoto van het jaar

Dan rijden we naar huis waar we ons in onze lounge kleding kleden. Rick doet een tukje op de bank en ik speel Animal Crossing. Ik moet dingen vinden voor een eend in het spel en dat duurt idioot lang. Het is een erg leuk spel, maar ik denk dat het goed is om een bepaalde speeltijd limiet in te stellen. Voor je het weet ben je uren verder!

Voor ons avondeten maken we een bordje met de overblijfselen van gisteravond. We gaan het zeker niet laat maken, maar het is wel fijn dat Rick morgen nog vrij heeft. 

Hierbij wens ik iedereen nogmaals een Gelukkig Nieuwjaar. Ik hoop dat het voor iedereen een fantastisch jaar gaat worden. Wij zien in ieder geval uit naar de geboorte van ons kleinzoontje in mei. 

13 reacties:

Anoniem zei

De beste wensen voor het nieuwe jaar!

Fijn dat het weer zo gezellig was. En inderdaad als er weinig over was, viel het zeker in de smaak!

Een mooi vooruitzicht voor jullie in mei!

Groetjes Suus

Sonja zei

Prachtig buffet, het zag er heerlijk uit. Een heel gelukkig en gezond nieuwjaar.
Dank voor je fijne blogs die je zo trouw maakt, ik lees ze met veel plezier.

Reny zei

Zoals altijd ziet jullie buffet er geweldig uit!

Ik verheug me weer op al jouw verslagen, ik lees ze (bijna) iedere dag met veel plezier.

Ik wens jullie een mooi, liefdevol en vooral gezond 2024 en kan me voorstellen dat het lang lijkt te duren voordat het mei is.

Happy New Year


Anoniem zei

Beste Petra en ook Rick,
Ik wens jullie een Gelukkig Nieuwjaar, het jaar waarin jullie een 2de kleinkindje zullen krijgen.
Ik dank jou ook om je dagelijkse blog die ik met veel plezier lees en vooral de foto's die ik graag bekijk.
Nieuwjaarsgroeten van Hilde uit B.

Anja L. zei

Jullie buffet zag er weer prachtig uit.
Wat een leuke traditie om op nieuwjaarsdag naar een restaurant te gaan voor een brunch.
Ik wens jou en Rick een mooi 2024!

Petr@ zei

Voor jullie een mooi, gezond en reislustig jaar gewenst! En hoe leuk om uit te kijken naar de komst van jullie kleinzoon.

Tineke zei

Een gezond en liefdevol 2024 toegewenst voor jullie gezin dat in mei uitgebreid wordt met een kleinzoon; leuk voor jullie om mee te leven en voorpret te hebben.
Hier weer regenachtig weer. We krijgen morgen 2 kleindochters te logeren/ we verheugen ons erop.

Anoniem zei

Wat een heerlijk buffet hadden jullie gemaakt. Het ziet er allemaal even lekker uit!
Natuurlijk ook nog de beste wensen voor 2024 voor jullie.
En wat leuk he, weer een kleinkind erbij!
Mijn schoondochter is 21 januari uitgerekend,dus erg spannend!
Jouw dagelijkse blog lees ik met erg veel plezier,ik kijk er altijd naar uit. Knap dat je dit zo volhoudt.
Groetjes
Carla

Anja zei

De beste wensen voor jullie gezin in 2024!

Anoniem zei

De beste wensen en vooral een goede gezondheid voor jullie gezin .
Groetjes Wil.

Petra zei

@Suus - Dank je wel! Het is altijd fijn als er weinig over is zodat wij er geen week van hoeven te eten.

@Sonja - En ik schrijf ze nog steeds graag. Het dwingt me op details in het leven te letten.

@Reny - Na januari en februari vind ik het jaar altijd voorbij vliegen. Eerst even deze saaie maanden doorkomen.

@Hilde - Dank je wel!

@Anja - Die brunch doe ik al (voorheen met mijn ouders, broers en zus) sinds we in de VS wonen. Ik mis soms het Nieuwjaarsconcert en schansspringen nog steeds.

@Petra - Het is weer zo spannend om te kijken wat voor karaktertje dat wordt.

@Tineke - Hopelijk knapt het weer snel op!

@Carla - Oh, super leuk, weten jullie of het een jongetje of meisje wordt?

@Anja - Dank je wel!

@Wil - Dank je wel!

Claudia uit Belgiƫ zei

Beste Petra, beste wensen voor 2024.
Proficiat dat jullie opnieuw grootouders worden. Dat nieuws heb ik blijkbaar toch gemist? Weet je nog in welke blog je dit bekendmaakte? Ik herlees het graag.

Anoniem zei

@Claudia - ik heb wat hints laten vallen zoals dat Katja geen alcohol kan drinken. Maar ik heb het niet echt aangekondigde, want dat heeft Katja zelf ook (nog?) niet gedaan.