Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, januari 26, 2024

Over een zomerse dag in januari


Het is al achttien graden als ik beneden kom. Het belooft een zomerse dag te worden en dat eind januari. Rick en ik gaan dan ook in korte mouwen naar het centrum van Vienna. 

We halen onze koffies, gooien het lege glas in de paarse glasbak en als laatste koop ik een paar flesjes Detox sap bij Greenheart.

Daarvoor moet ik het W&OD pad oversteken en dat is heel druk met hardlopers en fietsers. Nog geen week geleden was het pad spekglad en bedekt met sneeuw!


De zon komt eraan!

Thuis doe ik mijn gewoonlijke cardio en dan een onderlichaam krachttraining routine. Als laatste gebruik ik mijn stretch app en dan ben ik klaar voor vandaag. 

Hoe lang ze zullen blijven staan weet ik niet, maar ik ben heel tevreden over de tulpen van Lidl. Ze zijn mooi groot en fotogeniek. Ze zijn een vrolijk genot om naar te kijken.




Na mijn douche neem ik mijn nitro brew mee naar buiten en doe op de oprit mijn Duolingo lessen. Kennelijk hebben de kinderen vrij van school, want ze spelen allemaal buiten. 


Voor mijn lunch heb ik zin in een wrap van groentebladeren van Sweet Leaf. Rick en ik rijden erheen en tot mijn verrassing zie ik dat ze zalm hebben! Dat neem ik natuurlijk meteen als proteine. Het smaakt bijzonder goed. 

De middag staat in het teken van genieten van het heerlijke weer. Rick en ik maken een aantal korte wandelingen. Verder speel ik Animal Crossing en lees in mijn boek. Het wordt maar liefst 27 graden, de warmste januaridag in onze geschiedenis. Overal worden warmte records verbroken. 

Natuurlijk is het wel januari en als de zon ondergaat wordt het al snel te koel om nog buiten te zitten. Dit weer doet me enorm naar de lente verlangen, maar een zo'n warme dag is al een groot cadeau.

Zomerse temperaturen in de winter zijn overigens niet geheel ongewoon voor ons. Het hangt er maar net vanaf hoe de jet stream loopt. Deze lucht komt van het hogedrukgebied bij Bermuda. We hebben weleens met Kerst buiten gegeten hierdoor.

We hebben voor ons avondeten zin in tapa's en gaan naar SER in Arlington. Daar nemen we plaats aan de bar in hun zeer gerieflijke stoelen. 

Er blijkt een heel goed happy hour te zijn met $8 tapa's en $8 drankjes. Rick en ik delen de kroketjes, een charcuterie plankje, chorizo worstjes, calamari en gamba's in knoflooksaus. 

Het is allemaal even lekker en voor dit gebied zeker een heel goede prijs. Kent, de barman, is een gezellige klets en een paar andere mensen, die aan de bar eten, ook. Het is een groot succes al ben ik blij voor zowel mijn ontbijt als middageten groentes te hebben gegeten. 

En nu is het tijd voor de derde en vierde aflevering van Andre en Jannie in Zwitserland. Het is leuk om te zien en ik houd gewoon van Andre's humor. 

Of ik er echt tips uit krijg weet ik niet, want ik krijg Maria niet mee naar een vijf sterren restaurant in Luzern, bijvoorbeeld. Ook jammer dat ze niet vermelden waar ze logeerden. 

En zo is het alweer het begin van het weekend! Allemaal een fijne paar dagen gewenst!

4 reacties:

Anja L. zei

Wat een vreemd idee om in januari met korte mouwen naar buiten te gaan. Maar goed om ervan te genieten.
Andre en Jannie in Zwitserland was een leuk programma om te zien maar ik kan me voorstellen dat je er geen echte tips uit kunt halen.
Heel fijn weekend.

Petr@ zei

Wat een cadeautje, zo'n zomerse dag in januari!
Ik las net dat in Spanje ook records zijn verbroken met temperaturen boven de 30 graden. Het weer kan soms echt bizar zijn.

Anoniem zei

Heb nu een aflevering van Andre en Jannie gezien.Wat een leuk programma en vergeet niet dat Andre binnenkort 77 wordt. Jammer dat ze geen hotels noemen maar daar zal wel een reden voor zijn. We gaan ook nooit naar 5* restaurants, veel te prijzig. Meestal naar een goed lokaal restaurant en daar kan het verschil tussen lunch en dinner wel oplopen tot $ 75.
En net terug uit Las Vegas en natuurlijk tulpen gekocht. Een megabos voor 5 euro.Die staan 10 tot 14 dagen maar ik zet die 's Avonds in de koele keuken,daar staat nooit de verwarming aan. En dat scheelt.
Vanwege de storm afgelopen maandag werd mijn vlucht gecanceld. De KLM heeft die over-
geboekt naar Virgin met een tussenstop in Londen. Daar weer verder met de KLM naar Amsterdam.Prima geregeld.Zelfs de reserveringen voor de rolstoel op beide airports.
Maar wat een immens groot vliegveld is Heathrow. Bijna 20 minuten met het busje van terminal 3 naar terminal 4. En omdat Groot Brittanniƫ geen lid meer is van de EU moesten we opnieuw inchecken en door de douane . Dat betekent jas en schoenen uit,tablet uit de koffer, zelfs je zakdoek uit je broekzak. Daarna werd ik ook nog even gefouilleerd. Safety for all.
Door die overboeking vertrok ik niet 's middags maar 'savonds om 22.20 Allebei nachtvluchten . Arriveerde in Amsterdam daardoor niet om 10.55 maar om 20.10.
Nog nooit zoiets mee gemaakt in die 25 jaar dat ik naar Las Vegas vlieg.
Fijn weekend.
Wil

Petra zei

@Anja - Het was vandaag ook nog prettig warm, maar niet zoals gisteren.

@Petra - Ja, het kan enorm schommelen vooral in de late winter en lente.

@Wil - Ik vind Andre gewoon zo grappig! Wat een vermoeiende terugreis had je! Gelukkig ben je weer veilig thuis, het zal wel weer wennen zijn.