Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, januari 28, 2024

Over het weekend

Zaterdag

Als ik om acht uur echt helemaal uitgeslapen ben ligt Rick nog in diepe rust. Ik praat wat met Katja en Kai op Facebook en we doen onze Connections.

Kai en ik hebben dezelfde kleurvolgorde. Het blijft leuk dit met zijn vijven te doen. Het is maar een paar minuten per dag, maar houdt de communicatie gaande.

Katja en Kevin gaan beginnen aan Fiona's zindelijkheidstraining. Het zal heel fijn zijn als ze straks, als de baby er is, maar een kind in luieren hebben. 

Nu is het trouwens helemaal in het openbaar dat er in mei een jongetje bij komt. Katja zette onderstaande foto's bij de aankondiging op Facebook.




Als Rick ook wakker is maken we ons klaar om ontbijt te gaan halen. We halen de koffies en Ricks ontbijt van Starbucks en ik mijn dunne bagel met ei, tomaat, spinazie en bacon van Panera. Ik vind die heel erg lekker en ik krijg er ook wat groente mee binnen.

Eenmaal weer thuis doe ik drie kwartier op de elliptische machine. Rick raapt intussen stokken op in de tuin. Iedere keer als er harde wind is komt er weer van alles naar beneden. Rick is er zeker een uur mee bezig. 

Het andere rode vogeltje op ons deck, de mannelijke huisvink

Na onze douches gaan we boodschappen doen bij de Giant. We werken een lijstje af en besluiten volgende week "spaghetti" van palmhartennoedels te eten. Onderstaande foto zijn alle merken en smaken, die je hier voor pastasaus kunt krijgen. Wij kopen die van Rao, want daar is geen suiker aan toegevoegd. 

Inmiddels is het lunchtijd en we halen eten van Cava. Rick heeft een wrap en ik een salade. We eten in de auto, want hebben allebei enorme trek. Als laatste stoppen we op weg naar huis nog even bij Whole Foods voor de spullen, die we bij Giant niet konden vinden. 

De rest van de middag genieten we van het niets doen. Rick doet zelfs een dutje op de bank. Ik speel Animal Crossing, lees in mijn boek en we buigen ons samen over de puzzel. Die ligt er nog van voor Kerst en we gaan er nu aan verder.

Zo vloeit de middag moeiteloos over in de avond en Rick wil een kerstbier van Capital Alehouse in Fairfax proberen. Ik ben niet zo gecharmeerd van dat restaurant, maar soms moet je wat voor de ander over hebben. 

Tot Ricks grote teleurstelling is dat bier net uitverkocht. Hij bestelt dan maar een ander en ik de kleinste dirty martini, die ik ooit gezien heb. We eten hier niets en rekenen af na het drankje. Eten doen we een paar straten verderop.

Daar vinden we nog een paar stoelen aan de bar van One Bar & Grill. Hier is het beduidend drukker dan toen we voor het eerst kwamen. Will, de barman, moet ook een grote tafel bedienen waardoor wij een beetje in de verdrukking raken. Hij vindt dat duidelijk vervelend, dus wij doen niet moeilijk.

We bestellen ieder twee gerechtjes van het Amerikaanse tapa's menu. Of althans, die van mij doen meer Aziatisch aan. Ik smul van de bao-buns met buikspek en heel lekkere tonijn met olijven en tomaat. Rick heeft mini hamburgertjes en chorizo met kaas. Het smaakt ons zeer goed. 

Een oud herenhuis in Fairfax wordt mijn zwartwit themafoto vandaag

Tijd om de Slimste Mens te gaan kijken. Ik moet trouwens telkens enorm om Maarten van Rossum lachen. Die zit daar met zo'n ongeinteresseerd gezicht als hij voorgesteld wordt. Hier in Amerika zou dat gepaard gaan met uitbundig glimlachen.

Zondag

Dit keer zijn we allebei om acht uur wakker. Ik hoorde vannacht de regen op het dak klateren, maar nu motregent het alleen nog. Zeker niet mijn favoriete weer, maar wat doe je eraan.

We gaan op pad en halen koffies en Ricks ontbijt bij Starbucks. Ik heb intussen hetzelfde broodje als gisteren besteld bij Panera.  Het is echt lekker, ik houd deze er voorlopig in.

Daarna rijden we naar H Mart waar ik paddenstoelen koop en dan steken we over naar de markt. Alleen opent die nu om tien uur en het is pas kwart over negen. Dan gaan we maar verder naar Trader Joe's. 

Daar zijn allerlei Valentijnsdag lekkernijen te krijgen, maar daar blijven we ver van. We kopen palmharten pasta en mini komkommertjes. Bij de buren Total Wine halen we van tevoren bestelde bier, wijn en sake op.



Inmiddels is de markt geopend. Helaas heeft King Mushrooms geen maitake paddenstoelen. Dan neem ik maar oesterzwammen mee. Van Peggy Savage kopen we een paar korstloze quiches. Dat is altijd een makkelijke en smakelijke doordeweekse maaltijd.


Mooie olievlek op de weg

Op Facebook schreef iemand dat Aldi in het buitenland een Nederlandse week zou hebben. Nu is er een Aldi vlakbij de markt dus wij gaan even kijken. Helaas, er is niets speciaals buitenlands te bekennen. Net als de Lidl vind ik dit geen prettige supermarkt. Het is een rommel en er is geen Europees product te bekennen. 

Thuis doe ik een half uur op de elliptische machine en een heel aantal lessen Arabisch en Grieks met Duolingo. Na onze douches gaan we naar Whole Foods. Daar kopen we lunch, chili voor Rick en Italiaanse bruiloftsoep voor mij. Het smaakt ons zeer goed.

Tot drie uur speel ik Animal Crossing en Rick werkt aan de verlichting in zijn Lego pyramide. Dan gaan we in ons bioscoopje kijken naar de Amerikaanse voetbalwedstrijd tussen de Kansas City Chiefs en de Baltimore Ravens.

We zijn voor de Ravens, want Baltimore is hier maar drie kwartier rijden vandaan. Een grote voorkeur hebben we echter niet en vinden het ook prima als de Chiefs winnen. Vooral omdat Taylor Swift dan nog langer mensen kan ergeren, omdat ze haar vriend Travis Kelce komt aanmoedigen. 


Als de wedstrijd bijna voorbij is gaan we naar Bear Branch Tavern. Daar is het vrij druk, maar we vinden nog een paar stoelen aan een van de bars. Duidelijk zijn veel mensen hier om naar de wedstrijd te kijken. Als die afgelopen is is de bar vrijwel leeg.

Rick en ik delen een portie nacho's met heel veel kaas, pico de gallo en biefstuk. Dan begint de tweede wedstrijd en daar zijn wij meer in geinteresseerd. Het zijn de Detroit Lions tegen de San Francisco 49ers. 

De Lions waren Ricks vaders team en hoe slecht ze het ook deden, hij moedigde ze iedere zondag aan. Het is voor het eerst ooit dat dit team een kans maakt om in de Superbowl te spelen. Ricks hele familie in Michigan en Rick zelf hopen daar vurig op en ik daardoor ook. 

Na de nacho's heeft Rick nog trek in een quesadilla met kip. Ik eet er wat van mee, maar had eigenlijk genoeg aan de nacho's. Als het eerste kwart van de wedstrijd erop zit en Detroit 14-0 voorstaat gaan we snel naar huis. 

Daar trekt Rick zich terug in de basement. Ik blijf boven en schrijf dit blog terwijl de televisie zonder geluid aanstaat. Op dit moment zit meer dan de helft van de wedstrijd erop en het staat Lions 24 - 49ers 10. Het zou zo leuk zijn als de Lions winnen!

PS en net zo snel staat het gelijkspel. 

Allemaal een heel goede week gewenst!

6 reacties:

Anja L. zei

Wat een leuke foto’s van Katja!
Ik vind Maarten van Rossum ook geweldig, zo’n oude brombeer.
Vroeger waren de Lidl en Aldi hier ook van die rommelige winkels maar de meeste winkels zijn nu omgebouwd en veel netter.
Jammer van de regen op zondag, wij hebben een prachtig weekend achter de rug.
En nu zie ik de zon langzaam opkomen.
Fijne maandag.

Marion2 zei

Wat een prachtige foto's van Katja en haar gezin! Je kunt zien dat ze
echt in blijde verwachting zijn. Alleen is het me niet helemaal duidelijk
wat de betekenis van de afbeelding op de blauwe kaart is.

Ik kreeg net het pakketje met de sneeuwpopjes binnen. Ze zijn nog leuker
dan ik al dacht :).

Wentje zei

Gefeliciteerd met jullie 2e kleinkind! Wat ontzettend leuk dat er een kleintje bij komt!
Geniet van de voorpret.

Anoniem zei

Wat een leuk vooruitzicht he, een tweede kleinkind! Leuke foto’s ook van Katja en haar gezin.
Ik ga woensdag weer een dagje naar limburg, waar mn dochter met haar gezin woont.
Even een dagje genieten van de kleintjes ook!
Fijne maandag
Carla

Petr@ zei

Ik vind de Aldi en Lidl allebei geen prettige winkels en kom er dan ook niet zo vaak. Zo rommelig als vroeger is het hier trouwens niet meer.
Gisteren en vandaag was het (voor de winter) heerlijk weer. Ik heb mijn boodschappen op de fiets gehaald. Automatisch pak ik vaak de auto maar dit is soms net zo makkelijk.

Petra zei

@Anja - Natuurlijk was het vandaag ook zonnig.

@Marion - Die afbeelding heeft te maken met IVF. Ik geloof dat het de embryo is, die geplaatst is.

@Wentje - Dank je wel!

@Carla - Veel plezier alvast!

@Petra - Lekker dat fietsweer.