Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, januari 29, 2024

Over nog een keer dierenarts

Het is alweer maandag en dat betekent vroeger opstaan. Rick natuurlijk eerder dan ik, maar ik vind half acht eigenlijk ook best vroeg. Het helpt dat de zon schijnt, maar er staat een ijskoude wind.

Mijn ontbijt neemt altijd een beetje tijd in beslag, maar is dat het helemaal waard. Het smaakt zo lekker en warm is met dit weer ook fijn. Daarbij een mok door Rick gezette koffie en mijn dag begint goed.

Rick is wat vroeger klaar om naar Starbucks te gaan dan gewoonlijk. We vertrekken meteen na mijn ontbijt. Onderweg spelen we weer wat Pokemon Go en dan is het tijd om aan de werkdag te beginnen. 


Mijn sportroutine bestaat vandaag uit drie kwartier cardio, 25 minuten onderlichaam krachttraining en vijf minuten stretchen. Ik vind daarna altijd dat ik goed bezig ben geweest. 

Orions antibiotica zijn sinds vrijdag op en we vonden gisteren al dat hij weer meer hoestte. Vandaag is het nog veel erger. Iedere keer dat de hond zich inspant krijgt hij een aanval. Ik bel de dierenarts dus weer en we kunnen na de lunch terecht.

Rick en ik maken ons middageten en eten samen. Ik heb mini komkommertjes met Trader Joe's dill pickle kruiden en bloemkoolbrood met gerookte zalm. Het is een smakelijk maal. 

Om kwart over een zetten we Orion in de auto en rijden naar Town & Country Animal Hospital. Daar gaat Rick met Orion naar binnen en een half uurtje later komt hij met meer medicijnen terug. De dierenarts denkt dat de antibiotica niet zwaar genoeg waren. 

Toegegeven, wij wisten niet dat het medicijn niet met melkproducten gegeven moest worden en wij gaven het met kaas. Nu krijgt Orion een ander anti-hoest middel en een hogere dosis antibiotica. Gelukkig lijkt het enkel in zijn keel te zitten, want zijn longen zijn schoon. Het is zo zielig als hij zo'n hoestbui heeft!

Thuis geven we het anti-hoest medicijn meteen en dat lijkt goed te werken. Nu maar hopen dat deze ronde afdoende zal zijn. Ik ben blij dat we gegaan zijn, want we gaan donderdag op reis en zo hebben we nog een paar dagen om te zien of het helpt. 

Mijn tulpen zijn aan het einde van hun latijn, maar ik vind uitgebloeide tulpen ook altijd mooi. Ik wacht dus met weggooien tot hun blaadjes eraf vallen. Ik koop nog niet nieuw, want dat heeft geen zin als we op reis gaan. 

Voor mijn zwartwit themafoto loop ik met mijn glazen bol door het huis. Onderstaande foto wordt het uiteindelijk, want verder is er niet veel dat werkt. Zoals altijd aan het einde van de maand begint het thema me wat te vervelen. Nog twee dagen en dan kunnen we met een nieuwe beginnen. 


Vanavond maken we onze palmharten "spaghetti" maaltijd. We doen uitjes, tomaat, zwarte olijven en champignons door de saus. Verder hebben we er kleine gehaktballetjes en Parmezaanse kaas bij. Het is echt bijna alsof we gewone spaghetti eten. Het is een beetje wateriger, maar verder erg goed. 

Orions medicijn lijkt te werken, want ik heb hem vanmiddag nauwelijks horen hoesten. Duimen maar dat hij hierdoor helemaal beter wordt. 

6 reacties:

Anja L. zei

Gelukkig zijn jullie op tijd naar de dierenarts gegaan, je gaat anders toch niet fijn weg.
Ik zou het zwart/wit thema heel lang vol kunnen houden, smaken verschillen 😀.
Fijne dinsdag.

Marion2 zei

Wel zuur dat Orion aan zijn verblijf in het hondenhotel zo'n hoest heeft
overgehouden. Maar superverstandig om hem daarheen te brengen, je wilt
geen ongelukken met het kleintje. Is het iets waar hij tegen gevaccineerd
kan worden?

Alvast een fijne vakantie! Leuk om straks weer mee te lezen.

Nicole zei

Je schreef dat je de slimste mens kijkt. Ik denk dat je dit ook wel leuk zult vinden om te kijken: https://npo.nl/start/serie/wortelboer-en-van-rossem

Petr@ zei

Och arme Orion. Hopelijk helpen de nieuwe medicijnen en is hij snel weer de oude.

Anoniem zei

Ahh wat vervelend zeg dat Orion nog zo hoest.
Hopelijk gaat het nu snel over met de nieuwe medicatie.
Heerlijk,dat jullie donderdag al weggaan!
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Ik vind het ook een leuk thema, maar wil altijd graag creatief zijn ermee en dat wordt op een gegeven moment moeilijk, vind ik. Vroeger was alles zwartwit bedenk ik me net.

@Marion - Ja, helaas is het echt beter, maar als wij op reis zijn zorgen de buren voor hem en Zorro. Orion gaat alleen naar de kennel als Fiona komt of wij een feestje hebben.

@Nicole - Dank je voor de tip!

@Carla - Het leek vandaag al een stuk beter met Orion.