Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, januari 24, 2024

Over een klein maar fijn happy hour

Rick is net voor zevenen uit de veren en ik een half uurtje later. Tot mijn verbazing is de sneeuw vannacht enorm gesmolten, terwijl het om het vriespunt was. Eerlijk gezegd vind ik het wel prima, want het is niet meer mooi.

Mijn ontbijt smaakt me weer heel goed. Daarna ren ik een tijdje op de plaats tot Rick klaar is om naar Starbucks te gaan. Daar halen we onze koffies op en dan gaat Rick aan het werk en ik verder met mijn sporten.

Na mijn cardio doe ik 25 minuten onderlichaam krachttraining en vijf minuten stretchen. Ik ben zo blij dat ik weer de oude ben, want het gaat me goed af met 12 pond gewichten. Ik hoorde van Sharon dat sommigen van haar klanten nog steeds futloos zijn na de laatste Covid ronde, maar daar heb ik gelukkig geen last van. 

Onze kerstster staat er nog steeds mooi bij, eens kijken hoe lang hij het dit jaar vol gaat houden

Na mijn sporten doe ik mijn taallessen en woordspelletjes. Daarna schrijf ik een kaartje naar onderstaande basisschool. Ze doen een project over postzegels uit verschillende landen. Ik weet dat ik wat internationale lezers heb, dus als jullie zin hebben stuur even een kaartje.

Grappig is dat Rick net hetzelfde heeft gedaan voor een basisschool in Michigan. Kennelijk is dit iets dat de wereld rondgaat. Wij vinden het een leuk idee en doen daarom graag mee. 


Opeens is het twaalf uur en ik maak mijn lunch snel klaar. Een kop Italiaanse bruiloftsoep en een keto sandwich met mortadella en spinazie. Ik vind het erg lekker. Ook Rick eet het keto brood met graagte. 

Judith belt om half een voor onze virtuele lunch. We hebben weer heel wat te kletsen en voor we het weten is het na tweeen en moet Judith weer aan het werk. Ik had allerlei plannen voor vanmiddag, maar heb er geen zin in.

In plaats daarvan trakteer ik mezelf op een Lindt truffel en dat wordt ook meteen mijn "zwartwit" foto. Vandaag eet ik de witte chocolade. Ik merk echt dat ik weinig suiker eet, want vroeger was die mijn favoriet en nu vind ik het te zoet. 


Al Animal Crossing spelend (want nu "moet" ik dagelijkse dingen doen) en lezend is het ook alweer snel kwart voor vijf. Rick brengt me naar Burapa Thai voor het maandelijkse happy hour. Dit is de nieuwe datum voor het happy hour dat ik vanwege mijn positieve Covid test af moest zeggen. 

Gisteren heb ik een tafel voor acht gereserveerd. Vanmiddag zeiden drie vrouwen om verschillende geldige redenen af. Ik bel het restaurant en verander de reservering in een tafel voor vijf. Als ik het restaurant binnenloop blijkt het een gezellige ronde tafel te zijn.

Joni, die op loopafstand woont (helemaal niet jaloers!), komt niet veel later binnenlopen. Intussen zeggen Suneeta en Sara ook af. Maria komt na haar bijles en zo zijn we maar met zijn drieen. Dat is eigenlijk ook heel erg gezellig. 

Toen ik deze groep alweer acht jaar geleden begon dacht ik dat als er zelfs maar een persoon komt het een gezellig maal zou worden. Meestal zeggen er niet zoveel mensen af als vanavond, maar zo met zijn drieen is het leuk en we hebben veel gemeen.

Joni en ik smullen van de Tom Yum soep en Maria bestelt panang kerrie met tofu. Daarna heb ik een garnalen voorafje en edamame. Joni heeft hetzelfde garnalen voorafje en ik deel mijn edamame met haar. 
Zo is er al snel anderhalf uur voorbij en Maria moet naar huis voor nog een bijles. Hoe ze het doet weet ik niet, want ze was al om half vijf op om te zwemmen voor ze aan het werk moest. 

Na afscheid van Joni te hebben genomen brengt Maria mij naar huis. Onderweg hebben we het over onze reis naar Zwitserland. Daar heb ik vanmiddag wat tijd aan besteed en ik denk dat Montreux een leuke uitvalsbasis gaat zijn voor de eerste paar dagen. Als iemand tips heeft hoor ik ze graag!

6 reacties:

Anja L. zei

Wat fijn dat je weer goed bent opgeknapt.
Gelukkig had niet iedereen afgezegd en hadden jullie een gezellig etentje, het aantal mensen maakt dan niet uit.
Ik ben alleen door Zwitserland gereden en er een week op wintersport geweest dus ik kan je geen tips geven. Maar ik vond het landschap prachtig.
Fijne donderdag.

Anoniem zei

Fijn dat je je weer helemaal goed voelt!
Het is lang geleden dat ik in Zwitserland was.
Ik was toen in de buurt van Luzern, Brienz en Grindelwald. Maar Zwitserland is heel erg mooi!
In Montreux was ik nog nooit, maar ik wil er nog wel een keer heen want het standbeeld van Freddy Mercury staat daar.
Verder heb ik helaas geen tips voor je
Groetjes
Carla

Anoniem zei

We hebben vorig jaar een reis naar Zwitserland gemaakt en verschillende plaatsen bezocht: waaronder Bern, Chur, Gruyère (van de bekende kaas) en Montreux. Naar Nederlandse en Amerikaanse maatstaven zijn dit "kleine" plaatsen. In Montreux ben je wel in een halve dag uitgekeken. In Bern is wat meer te bekijken. We waren hier in juni/juli maar nergens was het erg druk met uitzondering van Gruyère (dat bestaat uit 1 straat). Wat ik wil aanraden is om ook een treinreisje te maken b.v. met de Glacier- of Bernina Express. Met name de Bernina Express gaat door een prachtig landschap van Zwitserland tot net in Italië (en ook weer terug natuurlijk).

Anneke (Amsterdam)

Anoniem zei

Er is een programma " Denkend aan Zwitserland ". Andre van Duin en Janny ( van heel Holland bakt )maken een treinreis door Zwitserland. Ze reizen samen naar interessante steden en proeven ook de Zwitserse keuken. Ik heb dit tv programma nog niet gezien maar er wordt lovend over gesproken. Omroep Max heeft het de afgelopen maand uitgezonden. Misschien kan je er ook een paar tips uit halen.
Ik heb heel lang geleden een boottocht gemaakt over het Vierwoudstedenmeer van Luzern
naar Fluelen. Prachtig.
Groetjes
Wil

Marc zei

Vlakbij Montreux kan je het graf én het museum van Charlie Chaplin bezoeken in Corsier-sur-Vevey.

Petra zei

@Anja - Ja, ik denk altijd dat ik zelfs in mijn eentje een lekkere maaltijd zou hebben.

@Carla - Ik ben nog vrij recent in Bern geweest, maar al die plaatsen staan op ons lijstje.

@Anneke - Dank je voor de tips. Ik denk ook dat we aan een dag per plaatsje wel genoeg hebben. Voor sommigen is de treinrit ook best lang. Ik ga een naar die speciale treinen kijken, dank je wel.

@Wil - Dat programma ga ik vanavond kijken, dank je voor de tip.

@Marc - Dank je voor de tip!