Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, januari 17, 2024

En toen ging ik toch onderuit...

We hadden vannacht onze ramen open en de ventilator aan en bij het opstaan is het -10 buiten. We hebben heerlijk geslapen in onze ijskoude kamer! Volgens het verhaal lag ik als baby in zo'n koude kamer dat de rijp op mijn dekentje lag. Ik heb nog steeds een hekel aan het slapen in een warme kamer.

Na ons ontbijt gaat Rick naar boven om zich klaar te maken voor zijn werkdag. Ik ren intussen op de plaats en heb al 5500 stappen bijeen als we op pad gaan. We gaan natuurlijk eerst naar Starbucks waar Rick een warme capuccino bestelt, maar ik houd het bij mijn koude nitro brew.

Dan steken we over naar de Giant waar Rick een blikje erwtensoep koopt voor zijn middageten. Ik ben daar absoluut geen liefhebber van. Onze laatste stop is Whole Foods waar tot mijn teleurstelling de Italiaanse bruiloftsoep is uitverkocht. Dan wordt het maar weer Mom's kippensoep. Verder kiezen we voor $13 per persoon een al bereide maaltijd voor vanavond uit.

Thuis hoef ik nog maar een beetje cardio te doen en begin dan aan de onderlichaam krachttraining. Ik doe het weer met twaalf pond gewichten en na afloop voel ik mijn beenspieren, dus dat is goed.

De rest van de ochtend besteed ik aan Duolingo Arabisch, Grieks, Italiaans en Frans. Bij die laatste twee spring ik een stuk vooruit, want het is nog te eenvoudig. Ik doe er ook een les Duits bij, even ophalen voor we naar Zwitserland gaan.

Zo is het al gauw lunchtijd. Ik heb een kop kippensoep en weer de mini paprikaatjes met brie. Ik vind het een smakelijke maaltijd.

De schoonmaakploeg komt om kwart over een en heel ongewoon blijf ik thuis. Ik zie het ijs liggen op de straat achter ons en daar rijd ik liever niet op. 

In plaats daarvan besluit een wandeling te gaan maken in het bos bij het zwembad. Ik vermijd al het ijs dat ik zie en kom er zonder kleerscheuren aan. Ik vind de schaduwen op sneeuw altijd zo mooi, ze zien er blauw uit. 


In het bos hoor ik geritsel en zie dan vier herten. Drie mannetjes en een vrouwtje en ze zijn heel nieuwsgierig! Ze lopen wel wat weg van mij, maar blijven dan gewoon naar me kijken. Ik blijf het bijzonder vinden. 







En dan ondervind ik op de terugweg weer dat zwart ijs en ik geen goede combinatie zijn. Ik heb toen ik twintig was daardoor mijn enkel ernstig gebroken en het is de reden dat ik angstig ben voor gladheid. Nu lijkt het helemaal droog waar ik loop, maar kennelijk toch niet, want opeens lig ik op het asfalt.

Gelukkig heb ik alleen een paar kleine wondjes en een bloedbaar op mijn rechterhand. Wonder boven wonder doet verder niet eens iets pijn. Dit was mijn laatste winterse wandeling voorlopig, want het is precies waar ik altijd bang voor ben.

De schoonmaakploeg is nog bezig en Rick stelt voor om naar de slijter te gaan. Hij heeft wat aanvullingen voor de bar nodig. Verder heeft Rick enorme zin in port en koopt daar een fles van bij de Giant.

Als we weer thuiskomen is het huis schoon en mag Orion uit zijn bench. Rick laat hem even uit en dan maken we ons eten warm. Rick heeft meatloaf, bietjes en asperges en ik enorme garnalen met wilde paddenstoelen en pittige spruitjes. We vinden beiden onze keuzes erg lekker.

Tijd om de kaarsen aan te steken en tv te gaan kijken. Het wordt vannacht weer flink koud. Hopelijk doodt het de larven van muggen en teken. 


 

9 reacties:

Reny zei

Oh balen dat je gevallen bent, daar ben ik ook zo bang voor (een jaar of 2 geleden ben ik in de sneeuw gevallen...bovenarm gebroken !).
Gelukkig lijkt het mee te vallen.

Zoals we gisteren al "bespraken" vind ik de hertjes geweldig en je hebt ze goed op de foto gekregen, top!

Anja L. zei

Dat was dan waarschijnlijk in de winter van 1962/1963. Ik heb hetzelfde gehad, mijn kamertje lag op het noorden. Misschien wil ik daarom ook altijd een koude kamer, tot groot verdriet van Fred.
Geweldig die herten zo dichtbij, als ik langs de Eem ga fietsen kijk ik ook altijd of ik de herten zie.
Gelukkig heb je niets gebroken bij je val, ik hoop de je vandaag geen spierpijn hebt van de val.
Fijne donderdag.

Anoniem zei

Ja hoe voorzichtiger men is om niet te vallen,
is de kans groter om te vallen,men word er onzeker van....
Hier in het limburgerse ligt er sneeuw en het vriest s"nachts,
dus heel verradelijk...Er zijn van die Spikes in rubber gevat,
voor onder je schoen te trekken,zodat men niet uitglijd.
Wat men ook kan doen,is een dikke sok over je schoen aan te trekken,
of van die brede elastieken om je schoen te spannen...
Zelf ga ik nu nergens meer heen met die sneeuw en gladheid...
bang om ergens te vallen nu...
Gelukkig viel het bij jou nu mee,niks gebroken,maar toch,het is uitkijken nu.
Geweldig die hertjes bij jullie en dat je ze ook nog kan fotograferen...echt zo mooi!

groetjes Joke

Anoniem zei

Vervelend dat je gevallen bent..maar wat een geluk dat je niets ernstigs hebt overgehouden aan je val.
Ik ben ook altijd bang om te vallen als er sneeuw ligt, en ga er ook niet graag op uit dan.
Wat bijzonder, de hertjes zo dichtbij!
Orion zal de sneeuw wel heel leuk vinden denk ik?
Fijne donderdag
Carla

TOG zei

Gelukkig dat de val meeviel - het gebeurt zo vlug. Ik ben twee weken geleden uitgegleden in de supermarkt - bleek een kers gevallen en ik weet niet of ik er op stapte of dat het al geplet was, maar ik viel naar achter. Alhoewel...iets heb ik met m'n benen gedaan en kwam hard met m'n rechterknie op de vloer - geschramd en doet nog steeds een beetje pijn.

Petr@ zei

Blijft toch zo bijzonder, die herten vlakbij huis.
Oei, gelukkig niets overgehouden aan de val!
Jullie avondeten klonk heerlijk, van allebei.

Anoniem zei

Afgelopen zomer gestruikeld over een stoeprand en er gelukkig niets aan overgehouden alleen een pijnlijke rechter pols.Gaat ook wel weer over.
Slapen in zo'n koude kamer,met de ramen open,zou echt niets voor mij zijn.Vroeger stond bij ons in de winter het ijs op de ramen en dat is prachtig om te zien.Maar koud dat het was ik sliep onder 3 dekens.
Sneeuw in Zuid Limburg levert prachtige foto's. Mijn zwager woont in een klein dorp en zijn huis ligt er zo schilderachtig bij.
Net zo prachtig als de foto's van de herten. Zo wonderlijk dat je zo dichtbij ķan komen.
Fijne dag,
Groetjes Wil

BiancaMA zei

Oef, balen dat je gevallen bent, fijn dat de gevolgen mee vallen.

Heel bijzonder zo dicht als de herten bij je in de buurt komen.

Hihi, ik slaap ook het liefst in een koude kamer, bij mij ook altijd een raam op een kier. Manlief kan het niet altijd waarderen, gelukkig doet hij er niet moeilijk over.

Petra zei

@Reny - Ik ben zo blij dat het niet erger was! Het was ook niet een smak, meer slow motion.

@Anja - Ik denk inderdaad die winter of degene ervoor.

@Joke - Inderdaad, je houdt je stijf als je bang bent om te vallen, maar dat deed ik gisteren niet omdat ik ervan overtuigd was dat het veilig was. Misschien heb ik me daarom zo weinig pijn gedaan.

@Carla - Hij vindt het vooral leuk de sneeuw te likken.

@Tosca - Jee, wat eng, je had ook op de achterhoofd kunnen vallen. Sterkte met de pijn.

@Petra - Het is zo fijn dat we dan beiden kunnen kiezen wat we lekker vinden.

@Wil - Wij slapen ook onder drie dekens. Die herten blijf ik bijzonder vinden.

@Bianca - Gelukkig staan Rick en ik wat dat betreft op een lijn. De kinderen klagen vaak als ze op bezoek zijn.