Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, januari 14, 2024

Over nieuwe restaurants en meer

Zaterdag

Orion maakt me wakker met zijn gehoest. Ik ga vandaag toch maar de dierenarts opbellen. Ik denk niet dat het iets ernstigs is, maar het is al bijna twee weken gaande en lijkt niet veel beter te worden. 

Na even in bed gelezen te hebben sta ik op, want mijn schouder doet pijn. Dat maakt Rick helaas ook wakker. Aan de andere kant beginnen we zo fijn vroeg aan de dag.

Rick maakt een kop thee voor zichzelf en ik een mok koffie met de Keurig machine. We nemen even de tijd om daarvan te genieten en gaan dan op pad. Het voelt ongewoon warm buiten, maar dat gaat morgen veranderen. 


Nadat we onze koffies en ontbijt van Starbucks hebben gehaald gaan we een tijdje Pokemon Go spelen. Er zijn een aantal taken, die we nog af moeten maken en nu hebben we de tijd. Het blijft leuk dit spel samen te spelen, al is Rick tegenwoordig fanatieker dan ik.

Thuis doe ik een half uur op de elliptische machine en dat is genoeg voor vandaag. Verder doe ik een aantal Duolingo lessen. Dan is het alweer tijd om me klaar te maken om met Maria te gaan lunchen. 

Zij komt me om twaalf uur ophalen en we gaan naar Our Mom Eugenia in het Mosaic District. Dit is een heel populair Grieks restaurant dus ik heb gereserveerd. Maria bestelt een Griekse salade met zalm en ik de gehaktballetjes en groene boontjes in tomatensaus, erg lekker allemaal.

De voornaamste reden dat we vandaag bij elkaar komen is om te bedenken waar we tijdens Maria's paasvakantie heen willen gaan. We denken aan Praag, de Benelux en Portugal, maar uiteindelijk valt de keuze op Zwitserland. Ik houd van dat land en Maria is er nog nooit geweest. Dat wordt weer leuk plannen!
Mijn zwartwit themafoto van vandaag

Rick heeft intussen de boodschappen voor de komende week gedaan, heel fijn. Vanochtend heb ik een berichtje voor de dierenarts achtergelaten en die belt terug naar Ricks telefoon. Rick beschrijft Orions symptomen en ze vinden het het beste om Orion meteen te zien. 

We rijden naar Annandale en melden Orion bij het Columbia Pike Animal Hospital. Onze gewoonlijke dierenartsenpraktijk had geen openingen, maar deze is hetzelfde bedrijf en is vooral voor noodgevallen. We moeten wachten tot de dierenarts klaar is voor Orion, want die is waarschijnlijk besmettelijk.

Natuurlijk hoest Orion in de auto geen moment en ook bij de dierenarts niet, vertelt Rick. Ik wacht zoals altijd in de auto. Gelukkig zijn Orions longen schoon en zijn hart klinkt goed. Het is dus inderdaad een doodgewone hondenverkoudheid. We krijgen voor de zekerheid antibiotica mee en medicijn tegen het hoesten. 


Daar ging onze rustige middag, maar we zijn nu tenminste wel gerustgesteld. Orion hoest de hele weg naar huis niet. Het is net als vroeger met de kinderen. Die waren thuis ziek en zodra ze bij de dokter waren was het of ze niets mankeerden. 

Rick gaat verder met zijn Lego en ik speel wat Animal Crossing. Dan gaan we weer een nieuwe restaurant proberen. Guapo's is net open en zoals verwacht heel druk, maar we zijn vroeg genoeg dat er nog plaats aan de bar is. 

Het is een Mexicaanse keten en er staat voor de verandering veel op hun menu dat ik lekker vind. Gewoonlijk ben ik niet zo'n fan van Tex Mex of "Mexicaans" wat hier nooit echt Mexicaans is. Maar met een ruime selectie aan visgerechten kreeg Rick me zover te gaan. 

We beginnen met een ceviche en die is werkelijk heerlijk! Dan bestelt Rick fajita's en ik de vissoep.  Daarvan eet en drink ik tot de laatste druppel. Ik lik nog net de bowl niet schoon! Een geslaagde maaltijd dus al staat de muziek veel te hard. Maar hier wil ik wel vaker heen.

Als we thuis zijn boek ik mijn ticket naar Zurich en Maria het hare. Dan chat ik met United om onze zitplaatsen naast elkaar te krijgen. Met mijn Premier status mag Maria ook economy plus reizen. Ik vraag ook om op de wachtlijst voor een upgrade naar business class gezet te worden voor de nachtvlucht. 

Tijd om meer van De Slimste Mens te gaan kijken. Ik houd van trivia programma's.

Zondag

Ook vannacht hoestte Orion een paar keer, maar niet zo erg als voorgaande nachten. Ik heb verder heerlijk geslapen en als ik wakker word is het tien over half negen! Rick komt ook net tot leven. Dit is prima, want we hebben besloten bij Hawk & Griffin te gaan ontbijten en die openen om negen uur.

Rick laat Orion even uit en dan rijden we naar het restaurant. We besluiten aan de bar te eten, want Alana werkt en zij is heel attent. Ik bestel een virgin bloody Mary en Alana vraagt of ik er alcoholvrije wodka in wil hebben. Dat lijkt me lekker en het smaakt helemaal als een echte bloody Mary.

Hun koffie is fijn sterk. Jaren geleden kreeg je bij restaurants iets wat op een kruising tussen koffie en thee leek, maar dat is tegenwoordig gelukkig niet meer zo. Rick bestelt een pot thee. 

Voor ons ontbijt kiezen we beiden de Full Monty, een compleet Engels ontbijt. Ik neem het zonder witte bonen in tomatensaus, aardappels en toast. Rick vraagt het zonder de black pudding en aardappels. Het is erg lekker, maar ik kan het niet op. Volgende keer vraag ik mijn eieren gepocheerd.

Na deze smakelijke maaltijd gaan we ons boodschappenlijstje afwerken. We beginnen bij Total Wine en halen daar al bestelde wijn en bier op. Ik kijk bij hun alcoholvrije selectie, maar vind niet wat ik zoek. Ik wil altijd graag een niet zoet drankje en bij velen wordt er flink wat suiker toegevoegd.

De volgende stop is Trader Joe's. Daar is het superdruk, maar we vinden wat we nodig hebben en ze hebben zoveel kassa's open dat we niet in de rij hoeven te staan. Ik zie dat ze hier mooie en goedkope bloemen hebben. Ik moet dus terug als de rozen uitgebloeid zijn.

Bij H Mart heb ik mijn paddenstoelen binnen de kortste keren gevonden en daarna is onze laatste stop de markt in het Mosaic District. Intussen sneeuwt het flinke en er staat een keiharde ijskoude wind. Rick gaat de eieren kopen en ik haal de quiches en paddenstoelen, die we besteld hadden. Dit weer is niet om buiten te zijn! 

Peggy Savage bij de quiches is helemaal op het weer gekleed. Alleen haar gezicht is niet bedekt. Bij King Mushroom staan twee tieners. De een in pyjamabroek en een hoodie en de ander niet veel warmer gekleed. Ze hebben het duidelijk heel koud, ik heb met ze te doen.

Thuis doe ik een half uur cardio. Onze vogelvoeder wordt intussen druk bezocht. Het Carolina winterkoninkje heeft het koud. Je kunt de veertjes zien waaien. Uiteindelijk verzamelt het de moed om de andere vogels van de voeder te jagen. 


Tegen lunchtijd gaan we er nog eens op uit. Eerst even naar de Giant voor Ricks lunch en wat andere kleinigheden en daarna naar Whole Foods waar ik kippensoep koop. Dat is een fijne lichte lunch, want het ontbijt was vrij zwaar. 

Rick besteedt de rest van de middag aan zijn Lego piramide, die hij afmaakt. Ik speel wat Animal Crossing en doe mijn Duolingo lessen. Fiona "belt" ook nog even, want Katja moet inpakken en hoopt dat wij Fiona kunnen afleiden. Gelukkig doen Orion en Zorro dat perfect. 

Rond half vijf pakken we onszelf dik in en rijden naar de stad. Daar vinden we met gemak een parkeerplaats langs de weg. Dit seizoen is het beste om Washington te bezoeken als je geen drommen toeristen wilt trotseren. 
De "Skyline" als je vanuit Virginia komt

We lopen eerst langs de Vietnam Muur. Daar zijn we bijna alleen. Het Lincoln Memorial en Washington Monument zijn in dit licht prachtig. Als laatste bekijken we het Koreaanse Oorlogsmonument. Rick kan niet wachten om terug naar de auto te gaan en ik moet toegeven ook flink verkleumd te zijn. Maar de monumenten blijven geweldig. 














Mijn zwartwit foto van vandaag


We hebben vanavond reserveerd bij Dauphine's, een Cajun restaurant, alvast genieten van de cuisine van New Orleans. Het blijkt een heel gezellig restaurant met een lekker menu te zijn (nu had ik dat menu natuurlijk al van tevoren bekeken). 

Maria is een attente serveerster. We delen als eerste de gevulde eieren met krab. Dan bestel ik een aantal voorafjes. De gegrilde oesters met spinazie zijn heerlijk en de biefstuk tartaar ook. Het garnalen gerechtje is ongewoon en zeer smakelijk.

Rick houdt het bij een meer traditionele maaltijd. Hij bestelt de enorme karbonade en smult daarvan. Dit is zeker een restaurant om nog eens heen te gaan. We zijn altijd weer blij als we een nieuw restaurant aan onze lijst van DC restaurants kunnen toevoegen. 



Op weg naar huis staat op ieder elektronisch bord een waarschuwing dat er morgen winters weer wordt verwacht. De voorspelling lopen uiteen, maar we zullen in ieder geval wat sneeuw zien volgens het verhaal. 

Hierbij wens ik iedereen een heel fijne week!

7 reacties:

Reny zei

Goedemorgen Petra,

zo te lezen hebben jullie een fijn weekend gehad.
De grote vraag is natuurlijk: heeft Rick een Margarita gedronken bij Guapo's :) :)

Maak er een mooie week van.

Anja L. zei

Wat een leuk weekend hebben jullie gehad. En gelukkig is Orion in orde.
Wat een mooie bestemming hebben jij en Maria gekozen, Zwitserland is prachtig.
Het licht was inderdaad prachtig bij de monumenten, in dit geval vond ik de kleuren foto’s mooier.
Hier valt nu ook wat lichte sneeuw en is het koud. Helaas moet ik er zo uit om bloed te laten prikken, ik denk dat ik maar ga lopen.
Fijne maandag,

Anoniem zei

Wat leuk dat je naar Zwitserland gaat. Lijkt mij ook een mooi land. Hiervoor weet ik nog een leuke tv tip. Andre van Duin en Janny maakten een treinreis door Zwitserland. Dit was op tv op de npo het heet Denkend aan Zwitserland. De stad Luzern zag er prachtig oud uit. Misschien leuk als voorpret. Succes met de kou.
Groetjes Naomi

Sonja zei

Prachtige foto's in dat mooie licht. Fijn dat Orion niets bijzonders heeft. De tip van Naomi over het programma Denkend aan Zwitserland ondersteun ik van harte, het was mooi en ook grappig. Fijne week!

Anoniem zei

Wat een leuk, en ook smakelijk weekend hadden jullie. Leuk,om nieuwe restaurants uit te proberen.
Zwitserland is zo mooi! Leuk dat je daarheen gaat met Maria.
Het is al even geleden dat ik in Zwitserland was, maar vooral Luzern en Grindelwald zijn me erg bijgebleven.
Het is prachtig daar!
Fijne maandag
Carla

Anoniem zei

Wat leuk dat je met Maria naar Zwitserland gaat.Het is zo'n mooi land.Heb in mijn jonge jaren een boottocht gemaakt van Zürich naar Fluelen ,geweldig.!!
En nu is mijn laatste week hier aangebroken.Een feestweek,mijn verjaardag en de nodige afscheidetentjes.Gisteren sushi, voor woensdag een lunch met vriendin bij een restaurant in de ARIA,en dan nog een keer naar mijn favoriete Italiaanse restaurant en ergens heerlijke fish & chips eten. En dan is het feest voorbij .Terug naar een koud Nederland maar hier in Las Vegas is het ook koud.Dat hebben we jaren niet meegemaakt. Het leverde wel prachtige zonsondergangen op. Dit zijn wel de mooiste van de afgelopen 20 jaar. Zo bijzonder!!!!
En dan moet ik weer wachten tot november .Jij hebt trouwens ook leuke uitjes in het vooruitzicht. Geniet van de voorbereidingen.
Fijne dag,
Wil










Petra zei

@Reny - Natuurlijk! Hij vond hem goed.

@Anja - Om de een of andere reden had ik verwacht meer zwartwit mogelijkheden te hebben, maar dat viel wat tegen.

@Naomi - Die ga ik zeker kijken!

@Sonja - Inderdaad een opluchting dat Orion niets erstigs heeft.

@Carla - Die twee plaatsen staan zeker op het lijstje.

@Wil - Nog veel plezier deze week en weer sterkte met het afscheid nemen straks.