Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, januari 23, 2024

Over een hot pot en een hutspot

Ricks wekker gaat om zes uur, want hij moet vandaag ver weg ergens in Maryland zijn. Ik word even wakker, maar slaap door. Ik hoor hem ook vaag douchen, maar echt wakker word ik pas om half acht. Ik heb heerlijk geslapen en mijn arm doet een stuk minder pijn.

Als ik beneden kom staat de koffie klaar, want Rick heeft het apparaat geprogrammeerd om om half acht koffie te brouwen. Ik schenk een mok in en maak mijn ontbijt van kerstomaatjes, spinazie en paddenstoelen met daarbij een kaasomeletje in eiwrap gewikkeld. Het is weer erg lekker.

Na het eten begin ik meteen aan mijn cardio. Daar heb ik ruimschoots de tijd voor en ik ben er klaar mee als ik naar Sharon moet gaan. Die vertelt een eng verhaal over de familie van de vriendin van een van haar zonen.

Ze hadden zondag een brunch bij de moeder thuis. Daar logeert de zus van de vriendin tijdelijk met haar heel jonge baby. Ze hebben een hond, die niet betrouwbaar is, en kennelijk gebeurde er iets dat de hond deed aanvallen. 

De hond probeerde de baby te bijten, maar de moeder en zus, die haar wilden beschermen, hebben ernstige verwondingen aan hun handen. De baby is gelukkig okay. Het had vele malen erger af kunnen lopen. De hond is meteen geeuthaniseerd (had al eerder gebeten, bleek). 

Dit verhaal versterkt mijn overtuiging dat de kennel de beste plek voor Orion is als het hier druk is met een andere hond en een kind. Natuurlijk vinden we het niet leuk als hij met een hondenverkoudheid terugkomt, maar een situatie zoals hierboven wordt er zeker door voorkomen. 

Na het halve uur gewichten vind ik dat ik mijn nitro brew verdiend heb. Ik rijd ervoor door de Starbucks drive thru in Vienna en dan even over Church Street waar ik mijn dagelijkse weerfoto neem. De zon boven het kerkje doet winters aan.


Na mijn Griekse lessen maak ik me klaar om op pad te gaan. Ik heb vandaag met Karen en Nhu afgesproken bij Urban Hot Pot. Als ik er door het Mosaic District heenloop maak ik ook meteen maar mijn zwartwit themafoto van vandaag. 

Het wordt zoals altijd een heerlijk maal. De anderen bestellen schalen vol vlees, maar ik heb vissoep en kook daar enkel vis, garnalen. groentes en shirataki noedels in. 

Dat is licht en zo kan ik wat langer tafelen. Zoals altijd verbaas ik me over de hoeveelheid eten, die andere hot pot eters op kunnen. Op een gegeven moment heb ik gewoon genoeg gehad.

Het wordt erg gezellig en we praten bij. Karen en ik hebben Nhu al een tijdje niet gezien. Zij heeft twee kleintjes en een drukke baan en heeft zo te horen wel even een rustige maaltijd met vriendinnen nodig. We blijven langer dan de anderhalf uur, die het restaurant geeft, en nemen om twee uur pas afscheid.


De rest van de middag houd ik me bezig met van alles en nog wat. Ik speel Animal Crossing en doe meer Duolingo. Rick belt net na vijven dat hij over ongeveer een uur thuis zal zijn.

Tijd voor mij om de penen schoon te maken en te koken. We hebben vanavond onze koolhydraatarme hutspot met bloemkoolpuree in plaats van aardappelpuree. Daar hebben we een heerlijk stuk Poolse kielbasa worst bij. Het is altijd een lekker winters kostje.

Rick gaat in de basement lopen om zijn dagelijkse stappen bijeen te krijgen. Gedurende een dag vol vergaderingen lukt hem dat niet. Ik kijk Jeopardy en daarna de laatste aflevering van dit seizoen van Below Deck Mediterranean. Dit vond ik het minst leuke seizoen van alle Below Decks en toch bleef ik kijken.

4 reacties:

Petr@ zei

Vreselijk verhaal! Gelukkig is de baby niet gewond geraakt of erger.
Ik vond dit seizoen van Below Deck ook niet zo leuk.

Anja L. zei

Wat een triest verhaal. Dan nemen jullie in ieder geval het zekere voor het onzekere.
Fred staat om kwart over vijf op als hij in Rotterdam moet werken, hij wil om half acht beginnen. Gelukkig val ik meestal weerin slaap maar soms lukt dat niet meer en ga ik maar liggen lezen.
Wat gezellig die lunch.
Fijne woensdag.

Anoniem zei

Ach wat vreselijk, je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren met de baby.
Hopelijk komt het met de verwondingen van de volwassenen helemaal goed.
Een goede beslissing dan van jullie om het zekere voor het onzekere te nemen en Orion naar het hondenhotel te brengen bij bezoek van Fiona. Hij wordt er goed verzorgd en jullie hebben geen zorgen…
Jullie hutspot ziet er smakelijk uit!
Fijne woensdag
Carla

Petra zei

@Petra - Je moet er toch niet aan denken! Ik zou mezelf nooit vergeven als zoiets met Fiona zou gebeuren.

@Anja - Gelukkig hoeft Rick niet vaak zo vroeg op.

@Carla - Dit verhaal hielp me weer zeker te weten dat wat wij doen het beste is. Beter een verkouden hond dat een ernstig gebeten kind.