Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, januari 30, 2024

Over een grauwe dinsdag

Orion heeft vannacht helemaal niet gehoest wat mijn slaap ook ten goede kwam. Na mijn Connections puzzel met een fout te hebben opgelost sta ik op en ga naar beneden.

Daar heeft Rick mijn koffie al klaar staan en ik maak mijn gewoonlijke ontbijt. Terwijl ik dat eet vertrekt Rick al naar boven, want hij wil vandaag vroeg aan het werk.

Zodra ik mijn ontbijt op heb gaan we Vienna in. De koffies staan klaar bij Starbucks en dan spelen we nog even wat Pokemon Go. Maar het is pas kwart voor negen als we weer thuis zijn.

Dat is perfect, want dan kan ik mijn cardio afmaken voor ik naar personal training moet. Dat lukt inderdaad en om half tien rijd ik naar Sharons huis. Daar gaat het halve uur snel voorbij. Sharon strekt mijn benen en heupen goed en dan nemen we tot volgende week donderdag afscheid. 

Op zoek naar een zwartwit themafoto en voor een korte wandeling ga ik naar het centrum van Vienna. Hier is het heel rustig. Het weer is dan ook wat somber, echt van dat saaie januari weer. 


 Na een paar blokken kom ik bij de winkel met allemaal windspinners in de tuin. Ik maak een foto van een van de fietsjes en speel met composities met de grotere spinners voor mijn themafoto. Uiteindelijk kies ik er een van. 




Er zijn hier en daar wat Valentijnsdag versieringen te zien. Natuurlijk zeker bij Cocoa Vienna. Valentijnsdag is vast een van hun drukste feestdagen. 

Op weg naar huis rijd ik langs Cruz n Shine, een autowasbedrijf. Mijn auto is nog wit van het zout toen we sneeuw hadden. Ik besluit dat dit een goede tijd is voor een autobad. Daarin ben ik niet de enige, maar slechts een kwartier later is VLINDR weer mooi blauw. 

De rest van de ochtend besteed ik aan Duolingo. Grieks wordt steeds gecompliceerder. Ze vliegen door de nieuwe woorden. Hopelijk komen er ook weleens herhalingen, want dan blijft het beter hangen. Ook Arabisch houd ik goed bij en af en toe een lesje Italiaans of Frans om die talen vers te houden.

Al gauw moet ik naar boven om me op te frissen, want mijn virtuele lunch met Judith is vandaag van twaalf tot een. Het is weer erg gezellig en het uur is voor we het weten alweer voorbij. 

Rick heeft morgen een belangrijk examen en gaat even naar kantoor om zeker te zijn dat alles goed is opgezet. Ik heb altijd het gevoel dat ik "iets" moet gaan doen, maar het weer lokt me niet om naar buiten te gaan en ik heb zin om Animal Crossing te spelen. Dat doe ik een paar uur en dan is Rick alweer terug.

De rest van de middag besteed ik aan plannen maken voor New Orleans. Het is handig om een (los) schema te hebben van dingen, die we willen doen. Er zijn wat nieuwe dingen sinds wij er voor het laatst waren en plaatsen waar ik ben geweest, maar Rick nog niet. 

We eten een makkelijk avondmaal. De mini korstloze quiches, dit keer met kaas en broccoli, en komkommersalade zijn iedere keer weer een lekker winters maal. 

Orion was vandaag stukken beter dus de nieuwe medicijnen lijken goed aan te slaan. Gelukkig, want zo'n hoestende hond is zo zielig. 

7 reacties:

Reny zei

Lekker vooruitzicht, een aantal dagen naar New Orleans, het zal daar in ieder geval wat warmer zijn dan in Vienna.

Ik zou me op de beignets verheugen maar dat zul jij ongetwijfeld niet hebben, ha ha ha.

Fijne woensdag.

Anja L. zei

Wij hebben ook onze auto gewassen, de zijkant was wit van de pekel.
Goed hoor, al die verschillende talen bijhouden. Ik vind het jammer dat er zo weinig franse series hier op tv komen, dat is ook zo lekker voor je taal.
Wat een leuk vooruitzicht, naar New Orleans. Gelukkig knapt Orion weer op.
Fijne woensdag.

Anoniem zei

Heerlijk vooruitzicht voor een korte vakantie naar New Orleans.Veel plezier en have fun.!!!
Groetjes Wil.

Anoniem zei

Ook toevallig zeg… ik kijk geregeld naar de live cam van New Orleans ,in een straat met een kruispunt.
Daar staat helemaal rechts in die straat een paaltje ,waar overdag daar, geregeld een man te zien is,die daar een
hoofdstand maakt,het een been hoog en met het andere been gebogen ,gewoon voor in balans te blijven vermoedelijk.
Zo blijft die een hele tijd staan in de houding, Bij hem staat een bakje,waar geregeld de mensen wat geld ingooien.
Toch een hele prestatie om dat zo vol te houden en naast hem aan weerszijden een vaasje met kunstbloemen vermoedelijk.
Geregeld maken de mensen daar een foto van.

https://www.earthcam.com/usa/louisiana/neworleans/bourbonstreet/?cam=bourbonstreet.

Wat fijn dat het medicijn voor Orion nu wel baat erbij heeft.
Inderdaad zielig als een dier het niet goed gaat met dat vele hoesten.
Dan slapen jullie beter en Orion ook.
Wens jullie alvast een fijne vakantie toe.

Groetjes Joke

Petr@ zei

Sommige dagen nodigen niet uit om (veel) naar buiten te gaan en dan is binnen blijven gewoon lekker.
Fijn vooruitzicht, een paar dagen New Orleans. Daar zou ik ook wel een keer heen willen.

Anoniem zei

Fijn dat nu de medicijnen goed aanslaan bij Orion.
Gaat hij weer naar het hondenhotel als jullie naar New Orleans gaan?
Heerlijk vooruitzicht, alvast heel veel plezier gewenst en een goede reis.
Groetjes
Carla

Petra zei

@Reny - ik vrees dat ik niet aan beignets zal ontkomen. Het is er helaas niet zoveel warmer dan hier. Volgende week is het zelfs bijna dezelfde temperatuur.

@Anja - Hier zien we helaas al helemaal geen buitenlandse series. Dat zou inderdaad goed helpen.

@Wil - Dank je wel!

@Joke - Dat is grappig, ik ga hem opzoeken.

@Petra - Het is een erg leuke stad.

@Carla - Nee, onze buren zorgen voor Orion. Hij gaat alleen naar het hondenhotel als Fiona er is of we een feestje hebben. Tenzij de buren niet kunnen natuurlijk, maar dat gebeurt zelden.