Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, januari 16, 2024

Over meer sneeuw dan verwacht

Gisteravond schreef ik dat ik dacht dat er zo'n vijf centimeter lag en vanochtend is dat het dubbele. Er ligt een mooie "hoed" op onze decktafel. Met een lineaal meet ik hoeveel en dat is precies tien centimeter. Rick baalt enorm dat de sneeuwblazer niet werkt. 


Na ons ontbijt gaat Rick wat sneeuw van onze oprit schuiven. De buurkinderen glijden intussen met veel plezier van de heuvel tussen onze huizen in. Dat is een voordeel van onze heuvels, ze hoeven alleen maar naar buiten te stappen.

Intussen doe ik alvast wat cardio en dan gaan we naar Starbucks. De hoofdwegen zijn vrij schoon, maar de zijwegen helemaal niet. Ik ben een bangerik met rijden op gladde wegen. Rick brengt me dus even naar Sharon voor personal training en haalt me een half uur later weer op. 

De sneeuwpoppen in onze voortuin zien er nu zo leuk uit met wat sneeuw op. Rick gaat verder met de oprit en ik doe na mijn cardio een heel aantal Duolingo lessen. Verder speel ik de Connections puzzel, die we met zijn vijven iedere dag doen. Kai, Rick en Saskia hebben geen fouten, Katja en ik een. 


Dan neem ik Orion mee de achtertuin in om wat te fotograferen. Hij likt de sneeuw en is weer bijna helemaal de oude gelukkig. De besneeuwde tuin is prachtig. Als het dan winter moet zijn heb ik liever sneeuw. 

Als ik weer binnenkom hoor ik de Vienna sneeuwschuiver ons plein schoonmaken. We betalen ervoor, maar het sneeuwruimen in de stad gebeurt altijd efficient en snel. Ik ben daar blij om, want vroeger toen we niet in de stad woonden liet dat veel te wensen over.









Mijn lunch bestaat uit de rest van de kippensoep van Whole Foods en mini paprikaatjes met brie. Om half een belt Judith en we hebben zoveel te bepraten dat het opeens twee uur is. Rick is met zijn Heineken muts op weer aan het scheppen op de oprit. Het is toch een hele klus.

Het waait intussen stevig en voelt als ver onder nul. Mij zie je dus niet meer buiten. Ik pak mijn Switch en speel een paar uur Animal Crossing. Daarna lees ik wat in mijn boek en als ik naar buiten kijk zie ik een roze lucht. Met de sneeuw is het een prachtige zonsondergang. 




Vanavond eten we korstloze asperge en prei quiche en een komkommersalade erbij. Dit is een nieuwe quiche combinatie en we vinden hem erg lekker. Die gaan we dus vaker bestellen. 

Orion ligt heerlijk op een botje te knauwen dat er al zeker een week lag. Hij voelt zich dus inderdaad stukken beter. Ik ben heel blij dat te zien.

Intussen vermaken Katja, Kevin en Fiona zich in Cancun, Mexico. Daar zou ik ook wel graag vertoeven, ze hebben precies de goede week uitgekozen. 

8 reacties:

Reny zei

Prachtig die foto's van de sneeuw, zeker ook die met de zonsondergang.

Ik ben ook niet zo'n held om in de sneeuw te rijden, zeker niet op de fiets. Ik kreeg gisteren gelukkig een lift toen ik naar mijn (vrijwilligers)werk ging.

Stay warm, stay safe !

Anja L. zei

Hier zijn de hoofdwegen ook schoon maar kleinere straten niet helemaal. Dus ik moet straks voorzichtig doen. In onze straat wordt nooit gestrooid maar gelukkig heeft de zon gisteren geschenen en is de meeste sneeuw weg.
Wat een mooie zonsondergang was dat, hier werd het net gewolkt toen de zon onderging.
Wat heeft Katja geluk zeg.
Fijne woensdag.

Tineke zei

Leuk dat je sneeuwpoppen nu in de sneeuw staan.
Hier is ook een sneeuwlandschap, gisteren met kleinzoon in gespeeld en later schoongeveegd en -geschuiverd, evenals de rand om ons woonperceel, zodat dat in ieder geval te belopen is; alleen hoofd- en snelwegen worden gestrooid. b-wegen en stoepen worden zo ijsbanen.
De overgang van seizoenen in een vakantieweek spreken mij niet aan; ik ga liever met 'het seizoen mee' op vakantie.

Petr@ zei

Balen voor Rick dat hij nu de sneeuw handmatig moest verwijderen. Dat is een beste klus. Sneeuw vind ik altijd wat magisch hebben. Jammer genoeg is het na een paar dagen meestal een vieze drab geworden. Of alweer weg zoals hier.
Wat heerlijk voor Katja en de rest om even wat zon en warmte mee te pakken.

Anoniem zei

Wat een geweldige foto's. Sneeuw heeft toch altijd iets magisch.
Groetjes
Wil

Becs zei

Prachitge foto's met de sneeuw! wat balen dat de snowblower het niet doet.

Anoniem zei

Wat een dik pak sneeuw, het ziet er erg mooi uit!
Bij ons is nauwelijks sneeuw gevallen. In het zuiden des te meer.
Wat een leuke foto van Fiona!
Groetjes
Carla

Petra zei

@Reny - Vandaag weer meegemaakt dat glad en ik niet samen gaan.

@Anja - Hier was alles vanochtend weer bevroren.

@Tineke - Ik vind het juist heerlijk het grauwe en grijze te ontsnappen.

@Petra - Ik vind de eerste dag na sneeuwval ook mooi en als het zoals nu vriest de tweede ook.

@Wil - Ja, dat stille ervan.

@Becs - Gelukkig was het lichte sneeuw, maar ik vrees dat die vrijdag gaat vallen zwaarder is.

@Carla -Ik vind het ook wel leuk, het moet alleen niet te lang duren.