Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, januari 09, 2024

Over een flinke storm

Het begint net te regenen als ik beneden kom. Rick gaat snel Orion uitlaten voor het erger wordt. Ik smul van mijn ontbijt en doe daarna alvast wat cardio. Als Rick klaar is om op pad te gaan halen we onze koffies van Starbucks.

Onderweg zien we een enorme zwerm kraaien. Met hun zwarte veren en de grijze lucht zijn ze een goed onderwerp voor mijn zwartwit foto van vandaag. Ik hoef er zelfs geen zwartwit filter aan toe te voegen. 



Thuis doe ik nog wat meer conditie training en dan rijd ik in de stromende regen naar Sharons huis. Zij heeft een pittig half uur voor me. Het voelt goed om weer helemaal in het gareel te zijn. De dertig minuten vliegen zoals altijd voorbij.
 
Na afloop trap ik nog zo'n tien minuten op de Scoop. Dat is goed voor mijn heupen, hoewel ik daar tegenwoordig minder last van heb. Verder is het waarschijnlijk door het weer een pijndag en ik besluit me daaraan over te geven. 

Rick en ik eten gezellig samen lunch. Die van mij is vrijwel hetzelfde als gisteren en ik heb er een sneetje bloemkoolbrood met gerookte zalm bij. Rick doet zijn stappen vandaag binnen, want het is bar en boos buiten met keiharde wind en regen. 

De tuin lijkt wel een vijver! We hebben zaterdag al heel veel regen gehad en vandaag valt er weer een centimeter of vijf. De grond is dus helemaal verzadigd. Ik denk dat de droogte van de zomer nu ook wel uitgewist is. 



Mijn middag bestaat uit heel veel Duolingo lessen, Animal Crossing en het maken van een reislijst voor Katja, want zij gaan maandag naar Cancun, Mexico. Daarna mag Katja al niet meer reizen, want ze heeft een risicozwangerschap. 

Rick zag vanochtend poep op onze oprit en ging eens naar de filmpjes van onze webcam kijken. Het blijkt dat we vrijwel iedere nacht een vos door onze tuin hebben rennen. Die poepte inderdaad even lekker op onze oprit (niet in dit filmpje).


Met dit gure weer smullen we van ons avondeten: de korstloze quiches van Savagely Good. Daar hebben we een frisse komkommersla bij en het is allemaal weer even lekker. Ik ben blij met die korstloze quiches, lekker en koolhydraatarm. 

Vanavond gaan Rick en ik ons eerste reisje van dit jaar boeken. We gaan het eerste weekend van februari naar New Orleans. Daar zijn we al een tijd niet geweest en we houden van die stad. 


7 reacties:

Petr@ zei

Die poppetjes in het raam waren ook leuk geweest voor het zwart wit thema.
Fijn dat Katja er met haar gezin nog even tussenuit gaat voor het niet meer kan. En heerlijk om even wat zon te pakken.
Handig zo'n camera op de oprit. Dan weet je gelijk wie de poep dader is, haha!

Anja L. zei

Lekker dat je weer voluit kunt trainen.
Bij ons is het water in de tuin weg, gelukkig maar anders had ik een ijsbaan gehad.
Wat een heerlijk vooruitzicht om naar New Orleans te gaan.
Fijne woensdag.

Antoinette van Schaik zei

Blijkbaar heb ik niet alle blogs gelezen, wat leuk dat Katja zwanger is. Fiona wordt de grote zus en wat gaat haar ontwikkeling hard, ze is al bijna een kleuter!

Becs zei

Jeetje, de tuin is inderdaad goed nat! Wij hebben gisteren een goede sneeuw storm gehad. Dat is eigenlijk de eerste echte storm in de vallei dit seizoen. Handig zo een camera. Gelukkig is het niet iemand uit de buurt die zijn hond even de behoefte laat doen.

Anoniem zei

Wat heerlijk voor Katja en haar gezin, om er even lekker tussenuit te gaan nu.
En jullie gaan naar New Orleans, geweldig leuk!
Ik ben er 1 keer geweest, in 2014, toen we een rondreis maakten.
Ik vond het een bijzonder leuke stad.
Groetjes
Carla

Anoniem zei

Hoi,

Wij hadden laatst hier in de woonwijk ook een vos. Ik wist niet wat ik zag!

We missen elkaar op een week na in New Orleans! Wij vliegen de 8e. We gaan naar vrienden voor Mardi Gras. Niet in New Orleans, maar Mississippi. New Orleans was mega duur en waarschijnlijk veel te druk!

Ik kijk nu al uit naar je blogjes.

Groetjes,
Suus

Petra zei

@Petra - Ha ha, ja het is heel handig.

@Anja -Gelukkig gaat het hier nog niet vriezen.

@Antoinette - Ja, het gaat heel snel. Fiona zal bijna drie zijn als haar broertje geboren wordt.

@Becs - Ik zou graag een sneeuwstorm hebben. Een is genoeg, maar we hebben er alweer jaren geen gehad.

@Carla - New Orleans is een van onze favoriete steden. Er is zoveel te zien en lekkere restaurants.

@Suus - Oh wat grappig! Wij gaan juist expres voor Mardi Gras. Het is dan een gekkenhuis (ik was er een keer een dag van tevoren). Maar vast heel leuk om mee te maken in rustiger Mississippi, alvast veel plezier!