Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, januari 18, 2024

Over het Stretch Lab

Na weer een koude nacht en daardoor heerlijk geslapen te hebben staat Rick op zijn gewoonlijke tijd op. Ik blijf nog even liggen, maar om half acht ga ik ook naar beneden. Ik maak mijn ontbijtspullen op, want morgen heb ik een doktersafspraak en wil daarna ergens ontbijt gaan eten.

Rick is vandaag al vroeg klaar om naar Starbucks te gaan. De zon laat zich nog een beetje zien, maar verdwijnt al snel achter de wolken. Het wordt zo een koude bewolkte dag, niet mijn favoriet.



Thuis doe ik snel wat cardio en ga dan naar Sharons huis voor personal training. Onderweg krijg ik een telefoontje van Jason van het in februari opengaande Stretch Lab. Of ik interesse heb in een gratis kwartier stretchen om te zien hoe het is. Dat heb ik en maak meteen een afspraak.

Sharon heeft weer allerlei nieuwe oefeningen voor me. Het halve uur is nooit saai en gaat altijd weer snel voorbij. Ik heb echter nog niet genoeg conditietraining lgedaan en doe thuis wat meer. 

De vogels vliegen af en aan nadat Rick de voeder gevuld heeft. Onderstaande tufted titmouse wacht op zijn of haar beurt. Het vogeltje is een Amerikaanse zangvogel, die elders niet voorkomt. Het kuifje is extra schattig. 

Ook de eekhoorns eten graag op ons deck met dit koude weer

Om half twaalf heb ik mijn afspraak bij het Stretch Lab. Ik weet dat naarmate we ouder worden  flexibiliteit belangrijk is. Ik ben op bepaalde plekken heel stijf. Ik moet laten weten als ik ongeveer een vijf voel aan strekken en dan diep inademen en uitademen en dan duwt Jason net iets verder. 

Het voelt allemaal goed dus ik koop vier sessies per maand voor drie maanden. Waarschijnlijk betaalt onze verzekering er ook een deel van. Als het na die drie maanden niets voor mij blijkt te zijn kan ik annuleren. Dit zou ook weleens met de fibromyalgie kunnen helpen. Ik ben hoopvol.

Rick wacht me op voor de lunch en we eten gezellig samen. Voor mij weer soep en mini paprikaatjes met brie, het blijft lekker. Terwijl we zitten te eten heb ik het er nog over dat ik me klaar voel voor de doktersafspraak morgen. Ik moet me daar altijd mentaal op voorbereiden. 

Een half uur later krijg ik een email dat mijn afspraak geannuleerd is. Zo balen! Vanwege de mogelijke sneeuw morgen zijn alle ochtend afspraken gecancelled. Nu kan ik pas 13 februari om 14 uur terecht. Daar ben ik absoluut niet blij mee! Maar ja, niets aan te doen.

Het is saai grijs weer en lokt niet om naar buiten te gaan, zeker niet na mijn val van gisteren. Ik zoek mijn zwartwit foto van vandaag dus binnen. Ik gebruik er mijn glazen bol voor en experimenteer. Uiteindelijk wordt het de bovenste foto. 



Dan haal ik mijn Switch tevoorschijn en speel Animal Crossing. Intussen knauwt Orion intens gelukkig op zijn botje. We hebben onze oude hond weer terug. 



Donderdagavond is happy hour met Christine en Chuck. We hebben mini gehaktballetjes als snack en die zijn erg lekker. We praten zoveel dat het al bijna zeven uur is als we afscheid nemen. Rick gaat meteen ons eten halen van Plaka Grill. Hun gerechten zijn altijd voortreffelijk.

Op het moment kijk ik Meer Dan Verwacht. Ik bewonder die ouders van drielingen enorm. Ik probeer me voor te stellen hoe het zou zijn geweest als ik Katja, Kai en Saskia tegelijkertijd zou hebben gekregen. Een kind is al zo'n verandering in je leven, laat staan drie!

4 reacties:

Anja L. zei

Dat stretch lab lijkt mij erg fijn voor je lichaam, dat zou ook iets voor mij zijn.
Ik heb gisteren ook weer een zak vogelvoer gekocht, het voer vliegt er doorheen op het moment.
Wat vervelend dat die dokters afspraak verzet is.
Ik heb ook bewondering voor die ouders van de drielingen, wat een zorg.
Fijne vrijdag.

Marion2 zei

Het StretchLab zou ook echt iets voor mij zijn. Ik merk de laatste tijd dat ik
strammer word en me wat slechter in evenwicht kan houden en zou daar wat aan
willen doen. Lopen doe ik meer dan genoeg, maar afgezien van fietsen verder
niets. Ik heb gekeken, maar helaas zit StretchLab hier niet.

Ik kijk ook naar 'Meer dan verwacht'. Wat een leuk programma is dat:). Ik ben
vol bewondering voor de ouders! Tatiana doet echt het onmogelijke.

Tineke zei

Ja, mijn kleindochter had een meisjes drieling in haar klas, dus ik kijk ook. Lijkt me enorm zwaar; altijd moe en veel bewondering hoe de ouders het doen.

Petra zei

@Anja - Inderdaad het vogelvoer is alweer op.

@Marion - Sharon werkt altijd heel erg aan mijn balans. Misschien kun je naar een pilates klas kijken?

@Tineke - Al die kinderen genoeg aandacht geven lijkt me heel moeilijk.