Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, januari 07, 2024

Over Kerst opruimen en meer

Zaterdag

Tot mijn verrassing open ik mijn ogen pas om vijf voor negen! Rick heeft vast al een tijd op me gewacht, dus ik haast me naar beneden. Daar blijkt dat ook Rick pas vijf minuten op is. 

Als we naar buiten stappen om ons ontbijt en koffies te halen valt er een ijzige "sneeuw". Er werd de hele week gepraat over "de winter storm" van vandaag. Helaas blijkt die voor ons alleen heel koude regen te zijn. Het zou leuk zijn als dit gebied weer eens een flinke sneeuwstorm zou krijgen.

Na Starbucks brengen we het lege glas naar de glasbak. Ik maak een foto van het Vienna trein station, een van de oudste gebouwen in de stad. Tijdens de Burgeroorlog speelde het stadje een belangrijke rol vanwege de spoorweg, die er doorheen liep. Nu wordt het station gebruikt door een modeltrein club. 


Thuis ga ik een half uur cardio doen. Zo kom ik weer langzaam in het gareel. Het is wel weer genoeg rust geweest en met dit kille regenachtige weer heb ik de beweging nodig tegen de fibromyalgie pijnen. Terwijl ik daar zit te trappen sla ik een eekhoorn gaande. Die vinden die maispilaren heerlijk. 


Rick is intussen begonnen aan het opruimen van Kerstmis. Hij heeft de kousen en andere versieringen op een stapel gelegd en is nu de kerstboom aan het aftuigen. Als ik klaar ben met sporten doe ik alle versieringen uit de verschillende kamers in de daarvoor bestemde zakken. 

Verder ruim ik de kerstboom voor op. Dat is een heerlijk ding, het duurt nog geen vijf minuten voor die weer in zijn doos zit. De trapversieringen duren wat langer en dat is het enige wat ik naderhand mis. Het is zo gezellig met die lichtjes en rode strikken. Aan de andere kant geeft het wel weer ruimte.

Nog voor de lunch halen we de boom helemaal leeg en dragen hem gezamenlijk naar de rand van de stoep. Vienna zal hem komende donderdag ophalen. Het was een heel fijne boom, die na vijf weken zijn naalden nog goed vasthield. 

Nu hebben we ons middageten verdiend en ik bestel een pho van Roll Play. Dit keer bestel ik het zonder noedels, want de textuur van de shiitake noedels is niet mijn favoriet. In plaats daarvan kies ik roerei voor wat extra proteine. Rick haalt zijn favoriete chili van Potbelly. 

Ondanks het gebrek aan noedels heb ik een enorme bak pho! Het ei erin is erg lekker en dat ga ik vaker zo bestellen. Het is het perfecte eten met de regen, die tegen de ramen klatert.

Nadat we alle boomversieringen in hun dozen hebben gedaan haalt Rick de winterspullen naar beneden. Dat is maar een zak. Daar moeten we altijd wel om lachen, want voor de kerstspullen hebben we zeker negen volle zakken nodig. 

Het staat weer gezellig met de sneeuwpoppen en Valentijns versieringen De verlichte sneeuwpoppen heb ik voor kerst gekregen. Ik vind ze super leuk! Morgen wil ik een paar boeketten tulpen kopen en dan is het weer winter gezellig. 





De kaarsen waren op en de nieuwe hebben beiden balsam dennen geur en de hele kamer ruikt ernaar. Verder heb ik waar het maar kan feeenlichtjes aangebracht. Als het koud wordt kan de open haard weer aan. Zo maken we het zonder kerstversieringen ook gezellig. 


Mijn Covid symptomen waren al mild en lijken nu vrijwel weg te zijn. Toch durf ik niet nog eens te testen. We blijven dit weekend gewoon thuis en dan test ik maandag wel weer. Ik mis echter wel mijn weekend cocktail en Rick werpt zich op als barman. 

Hij maakt een heerlijke bloody Mary martini voor me. Hij doet niet onder voor degenen, die ik aan welke bar dan ook krijg en er zijn augurken in plaats van groene olijven. Van die laatste houd ik alleen als ze met blauwe kaas gevuld zijn. 

We proberen vanavond eens wat anders dan Indiaas: Nepalees. Het is niet heel veel anders en net zo lekker op een koude regenachtige avond. Rick en ik hebben beiden de wild zwijn spiesjes en ik smul van een gerecht met paneer kaas, paddenstoel en een tomaat-ui "jus". Rick eet zijn favoriete saag met lamsvlees.

Het wild zwijn gerecht is heel pittig, dus ik hoop daar geen last van te krijgen, maar het is ook zo lekker! Het kaas en oesterzwammen gerecht gaat op mijn lijst van favorieten. We eten niet vaak bij of van dit restaurant, maar zouden dat wel moeten doen. 

Zondag

Ook vandaag slapen we voor ons doen flink uit. Pas om negen uur zijn we beneden. Omdat ik me totaal normaal voel doe ik toch vanochtend maar een Covid test. Ik verwacht dat die nog tenminste vaag positief zal zijn, maar er is geen streepje meer te zien. Hoera, ik ben weer vrij!

Na Orions wandeling gaan we dan ook meteen op pad. De regen heeft plaatsgemaakt voor blauwe luchten en zon, al is het kil en waait het hard. Dit keer heb ik de boerenkool egg bites van Starbucks en die zijn ook erg lekker. Terwijl we eten en onze koffies drinken spelen we Pokemon Go in Vienna. 

Daarna rijden we naar Merrifield. Daar koop ik bij H Mart enoki en de zwarte paddenstoelen waar ik de Nederlandse naam van vergeet. Dan steken we over naar de Mosaic District markt. Die is beduidend kleiner in de winter. We kopen er eieren en korstloze quiches van Peggy Savage. Die zijn altijd een lekkere winterse maaltijd.  


Thuis doe ik een half uur cardio. Rick gaat intussen verder met kerstspullen opruimen. Daarvoor moet hij op een ladder om de slee met Mickey en Minnie naar beneden te halen. Ook de grote kerstkrans komt naar binnen. 

Eigenlijk hadden we met de lichtjes buiten willen wachten, maar de zon schijnt nu en we besluiten de koe bij de horens te vatten. Nog voor we lunch gaan halen zijn de netten en blauwe lichtjes opgeruimd en heeft Rick de meeste sneeuwpoppen naar binnen gebracht. 

Ondanks de zon is het guur en koud en ik heb weer zin in soep als lunch. Dit keer kies ik de avgolemono soep van Maggio's. Rick haalt chili van Potbelly. Dan gaan we nog even de Whole Foods in voor wat benodigdheden. 


Rick zit vol energie, maar die van mij is opgebruikt. Ik help hem nog een aantal tassen en sneeuwpoppen naar boven te brengen, maar dan ben ik uitgeteld. Rick speelt het klaar om alles in zijn eentje op zolder te krijgen! Ik ben zeer onder de indruk!

Daarna vertrekt Rick naar de Giant om een kort lijstje met boodschappen te halen. Ik ga Animal Crossing spelen en wordt vrienden met Christine. Zij komt met allerlei cadeautjes mijn eiland bezoeken. 

Dan "vlieg" ik naar dat van haar en jee, ik heb nog heel veel te doen! Christine's eiland heeft een heel amusementspark! Het is wel erg leuk zo virtueel te spelen. 

Als hij weer thuis is gaat Rick verder aan zijn Lego pyramide. Die vordert gestaag. Ik neem me voor binnenkort ook mijn Lego pakket te gaan maken. Ik heb het al een paar jaar en het is veel kleiner dan de pyramide. 

Voor ons avondeten gaan we naar The Casual Pint. Rick houdt van hun bier en ze hebben een sauvignon blanc uit Nieuw Zeeland. Alles hier komt uit de air fryer en de kip nuggets zijn heerlijk. Verder hebben we flatbreads waarvan ik alleen de toppings eet, niet het brood. 

Het is saai en donker als we onze oprit oprijden. Ik mis de kerstlichtjes wel. Gelukkig is onze magnolia altijd verlicht. In de buurt zijn nog een heel aantal tuinen verlicht, maar het is beduidend minder dan vorig weekend.

Er liggen wat pakjes van Amazon op de stoep. Een ervan bevat wat gezellige Valentijnskabouters voor op de trap. In de andere doos zit een Bonsai boompje met feeenlichtjes. Ik vind onze familiekamer vaak te donker en dit geeft wat meer licht. Ik ben er blij mee. 


En zo is dit eerste weekend van januari alweer voorbij. Allemaal een heel fijne week gewenst!

7 reacties:

Reny zei

Het huis is wel wat saaier gedecoreerd maar ik ben toch altijd blij als alle Kerstspullen weer zijn opgeruimd en met alle kaarsjes is het toch gezellig.

Rick heeft goed zijn best gedaan met jouw bloody mary, ziet er goed uit!
Ik vind jullie loper met het kardinaaltje geweldig!

Ik ben niet zo'n spelletjes mens; heb een aantal jaren geleden wel eens via Facebook "Farmville" gespeeld, dat vond ik wel heel leuk. Ik ga toch eens onderzoeken of dat überhaupt nog bestaat.

Maak er een mooie Covid-vrije week van!

Anja L. zei

Wat heerlijk om af en toe zo lang te slapen! Heel af en toe lukt het mij ook.
Zo jammer als het in het weekend slecht weer is, door de week vind ik het minder erg. Maar jullie hebben wel de kerstspullen opgeruimd.
Fijn dat je er weer op uit kunt, gelukkig had je maar milde klachten.
Ik laat de lichtjes aan ons balkon ook nog hangen, dat vind ik zo’n gezellig gezicht ‘s avonds. Zodra het langer licht blijft haal ik ze weg.
Fijne maandag.

Petr@ zei

Hier ook alle kerstversieringen weg. Het oogt een beetje leeg maar het voelt wel weer alsof ik mijn vertrouwde woonkamer weer terug heb.
Fijn dat je Covid vrij bent. René testte ook vrij snel weer negatief.

Anoniem zei

Fijn, dat alle kerstspullen weer opgeruimd zijn. Een hele klus weer he altijd.
Je feeenlichtjes maken het nu weer extra gezellig!
Gelukkig was je covid test negatief, en kun je weer lekker op pad en uit eten.
Hoe is het nu met Orion?
Groetjes
Carla

Marion2 zei

Wat een werk om de kerstspullen weer op te ruimen. Maar ja, het is waard vanwege het plezier dat je ervan hebt gehad.
De winterdecoratie ziet er ook erg gezellig uit. Ik vind de verlichte sneeuwmannen zo ontzettend leuk! Heb je misschien
een link ervan? Ik wil graag ook zoiets bestellen (heb ook een sneeuwpopthema in de winter).

Anoniem zei

Altijd een klus kerstboom optuigen kost tijd , het opruimen daarvan doe je in een paar uur. Althans wij en dan betreft het 3 kerstbomen en de nodige kerstdecoraties. Cathy en ondergetekende. Er staan nog enkele windlichten met led kaarsen en een klein wintertafereeltje dat is best kaal na die gezellige kerstversieringen. Als ik over een
paar weken weer thuis ben zal ik snel de sneeuwpoppen en ijsbeertjes en de winterplaid
met bijpassende kussens tevoorschijn halen.Het is tenslotte winter.
Hier in Las Vegas is het ook behoorlijk koud.Harde koud wind ,'s nachts is het rond 0.
En sneeuw in Mount Charleston. En iedereen altijd maar denken dat het hier altijd zomer is.
Groetjes
Wil

Petra zei

@Reny - Volgens mij is Farmville er nog. Ik ben meer van de breinspelletjes, maar Animal Crossing is erg leuk.

@Anja - De magnolia voor is het hele jaar verlicht. Wel zo gezellig.

@Petra - Ik was zo blij! Omdat ik me niet echt ziek was voelde het als gedwongen thuis zitten.

@Carla - Orion hoest nog steeds, maar dat kan weken duren las ik.

@Marion - Ik heb ze van Amazon: https://www.amazon.com/CRYSTAL-Christmas-Flameles-Candles-Operated/dp/B0989RRV7L/ref=sr_1_4?crid=P6U3FFYFG1Y6&keywords=snowman+led+candles&qid=1704754038&sprefix=snowmen+candles%2Caps%2C79&sr=8-4 . Van Rick voor Kerst gekregen.

@Wil - Ja, ik heb Las Vegas ook in de winter meegemaakt, kan koud zijn.