Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, januari 03, 2024

Over een positieve Covid test

Rick staat vroeg op, maar ik sluit mijn ogen nog even en voor ik het weet is het kwart voor acht. Beneden staat de koffie klaar en ik maak ei met kerstomaatjes en geraspte kaas in de magnetron. Dat is lekker makkelijk, hoewel ik volgende week de paddenstoelen weer wil toevoegen. 

Terwijl Rick zich klaarmaakt doe ik vast wat cardio. Ik voel me vandaag wat futloos, vast vanwege de afgelopen drukke dagen. We gaan samen naar Starbucks voor onze koffies. Daarna zet Rick mij thuis af en gaat naar kantoor. 

Na mijn drie kwartier cardio volbracht te hebben besluit ik de gewichten nog even te laten voor wat ze zijn. In plaats daarvan doe ik ruim een uur Duolingo. Grieks wordt nu wel moeilijker, dus mijn brein werkt hard. 


Omdat het zo gewaardeerd wordt heb ik besloten de snacks voor de bezorgers de hele winter neer te zetten (en misschien wel het hele jaar). Ik print een niet Kerst bedankbriefje en haal die van Kerst weg. 

Als lunch maak ik de salades van Oud en Nieuw op en eet wat van de hapjes. Die hapjes laat ik nog even in de ijskast voor het geval we vanavond zin hebben om te snacken. Daarna is het genoeg geweest. Er is sowieso nauwelijks iets over. 

De schoonmaakploeg komt en ik verlaat het huis. Ik ga naar het Oakton Shopping Center. Judith video belt voor een verlate virtuele lunch (voor haar, ik heb natuurlijk al gegeten). Haar paardrijles werd langer dan gedacht. Prima, ik vind het fijn de tijd zo gezellig door te komen.

Als ik aan Judith vertel dat ik nog steeds die vreemde kriebel in mijn neus, ogen en keel heb, raadt ze me aan een Covid test te doen. Ik betwijfel ten zeerste dat ik het heb, maar ik heb vanavond mijn happy hour, dus ik ga die test toch maar doen. 

Na het gesprek met Judith koop ik een nieuwe zak Cajun kruiden vogelvoer bij Wild Bird Center. De vogels vinden het heerlijk en er is nog geen eekhoorn op onze voeders geweest. Ik wil voor de eekhoorns ook kopen, maar dat is veel duurder dan bij Amazon. 

Hierna besluit ik wat in het parkje bij Whole Foods te gaan wandelen. Natuurlijk bloeit er in de winter niets, maar er zijn wel interessante planten om te fotograferen. 



Van een van de foto's maak ik mijn zwart-wit themafoto van vandaag. Verder speel ik wat met filters, altijd leuk. Intussen is de schoonmaakploeg vertrokken en kan ik terug naar huis. 




Het is al bijna tijd om naar het happy hour te gaan dus ik doe snel de Covid test. Ik verwacht dat die negatief is, maar tot mijn grote verbazing is hij juist heel positief! Ik zeg het happy hour dus af. Gelukkig gaan sommige anderen toch, want ik vind het zuur om dit zo op het laatste moment te doen. 

Als Rick thuiskomt doet hij ook een test, maar die is negatief. Ik had er al eerder een moeten doen, maar ik voel me niet bepaald ziek en zelfs voor een verkoudheid is wat ik tot nu toe als symptomen heb wel heel erg mild. Hopelijk gaat het niet erger worden. 

Voor mijn avondeten bestel ik van Burapa Thai, want daar zou ik toch al gaan eten. Rick haalt het op en voor zichzelf eten van Taco Rock. Het smaakt ons goed. 

Tijd om de voeten omhoog te doen en shows te gaan kijken. Ik zal maar vroeg naar bed gaan nu ik weet dat ik Covid heb. 

6 reacties:

Petr@ zei

Wat vervelend dat je covid hebt. Ik las al dat de nieuwe variant weer heel andere symptomen heeft. Nou ja, gelukkig ben je niet erg ziek en heb je de feestdagen gewoon kunnen vieren. Beterschap!

Anja L. zei

Gelukkig ben je niet erg ziek en heb je gewoon de feestdagen kunnen vieren.
Goed idee, die snacks voor de bezorgers.
Fijne donderdag.

Anoniem zei

Beterschap! 🤗

Marion2 zei

Dat lijkt me een vreemde gewaarwording: COVID hebben terwijl je je eigenlijk niet ziek voelt. Moet je nu binnen blijven?
Ik heb van de week ook maar weer een paar tests gekocht, want het heerst heel erg.

Veel beterschap!

Anoniem zei

Wat vervelend, en verrassend ook, dat je covid test positief was.
Gelukkig heb je niet al te veel klachten.
Hopelijk ben je snel weer helemaal opgeknapt
Beterschap!
Groetjes
Carla

Petra zei

@Petra - Dank je wel! Ik keek net naar een lijstje met symptomen en ik heb daar maar drie heel vaag van. Ik dacht echt dat het een milde verkoudheid was.

@Anja - Ik ben inderdaad heel blij dat de feestdagen plaats konden vinden

@Anoniem - Dank je wel

@Marion - Echt ziek voel ik me niet, maar nu ik het weet zijn er toch wel tekens. Ik hoef niet binnen te blijven, maar draag mondkapjes als ik ergens binnen ga. Het is al dag 7 dus ik moet al minder besmettelijk zijn als het goed is. Maar "iedereen" heeft het hier.

@Carla - Ik hoop dat een paar dagen rust gaat helpen.