Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, januari 19, 2024

Over nog acht centimeter sneeuw erbij

Rick komt na zijn wandeling met Orion enthousiast boven vertellen dat het er buiten sprookjesachtig uitziet. Dat is inderdaad het geval. Er is een nieuwe laag sneeuw gevallen en het sneeuwt nog.


Als ik beneden kom zie ik "onze" roodbuikspecht op de maiskolf van de eekhoorns zitten. Hij lijkt te rusten, want vliegt niet weg als ik iets dichterbij kom om te fotograferen. Alleen als Orion ook komt kijken vertrekt hij. 



Omdat ik dacht vandaag nuchter te moeten zijn voor mijn doktersafspraak heb ik gisteren mijn ontbijtspullen opgemaakt. Als Rick klaar is met zijn douche gaan we naar Starbucks in het Pan Am Center waar ik behalve mijn nitro brew ook eiwit egg bites bestel.

Gek genoeg zijn de wegen slechter dan dinsdagochtend, terwijl er toen iets meer sneeuw lag. De gewoonlijk al schoongemaakte hoofdwegen liggen nog vol sneeuw. Er zijn wel overal sneeuwschuivers te horen. 

Thuis gaat Rick meteen zijn kantoor in voor een vergadering. Ik doe mijn cardio op de elliptische machine. Ik vermaak met de vele vogelsoorten, die naar onze voeder komen. Ik tel er tien, waaronder meesjes, musjes, twee soorten spechten, titmice en kleurrijke huisvinkjes. 

Natuurlijk zijn de eekhoorns er ook en het is grappig ze door de diepe sneeuw te zien springen. Er wordt ook gestreden om het eten op ons deck. De bovenste eekhoorn op de foto jaagt de etende weg. 

Als ik klaar ben trek ik mijn sneeuwlaarzen aan doe daar mijn zolen met ijzertjes eronder op. Mijn telefoon gaat mee en ik maak een wandeling rond het zwembad. Dit keer zie ik geen herten, maar volg wel het spoor van een vos. Jammer genoeg is die ook niet aanwezig. 

In de sneeuw is het altijd zo stil. Ik hoor alleen wat vogeltjes en in de verte een sneeuwschuiver. Als ik terug ben ga ik wat sneeuw scheppen van onze oprit. Dan merk ik weer hoe lang de oprit is! Na twintig minuten heb ik pas een heel klein deel ervan en onze stoep schoon gemaakt. Het is zwaar werk en ik moet uitkijken mijn spieren niet te overbelasten. 



















De rest van de ochtend besteed ik aan taallessen op Duolingo. Het is een goed uur later als Rick komt vragen of ik lunch wil gaan halen. We bestellen beiden van Cava, Rick een wrap en ik mijn gewoonlijke salade. Die is altijd erg lekker en door het vlees warm. 

Rick gaat terug aan het werk en ik ga verder met Duolingo. We zijn ons aan het inlezen voor een vakantie in Griekenland. Ik vind Grieks sowieso een leuke taal om te leren, maar nu is er nog meer motivatie. 

Om tien voor half twee hoor ik de sneeuwschuiver van Vienna ons plein doen. Dat is twee uur later dan op dinsdag, maar we hoeven nooit lang te wachten tot ons plein aan de beurt is. Onze vuilnis is vandaag niet opgehaald, omdat iedereen op de straten schoonmaken werd gezet. Nu wordt het morgen opgehaald.

Het blijft maar sneeuwen! Ik ga nog een keer naar buiten om sneeuw te ruimen en op onze deck tafel ligt een flinke laag. Alles bij elkaar is er deze week negentien centimeter gevallen. Dat is meer dan we de laatste twee jaar hebben gehad.

Rick en onze buurman Chadi gaan, nadat onze opritten schoon zijn, ook nog een stoep achter onze huizen schoonmaken. Door de buurt rijdend vinden we het ergerlijk hoe weinig mensen hun stoepen sneeuwvrij maken. 

Als Rick weer binnen is maken we ons klaar voor het avondeten. We gaan naar Harth waar we een tafel krijgen met achter ons een haard. Dat is heerlijk warm! We delen het charcuterie plankje dat altijd erg lekker is. 

Dan bestellen we de tarte flambee, die we hier zo heerlijk vinden. Alleen krijgen we allebei een verbrand exemplaar voor onze neus. Duidelijk werkt chef Laurent vanavond niet, want die had die niet de keuken uit laten gaan. De tweede ronde is een stuk beter en we smullen ervan.

Het sneeuwt weer als we naar huis rijden. Nu is het gezellig dat een heel aantal mensen hun kerstverlichting nog hebben hangen. Onze buren ook en dat staat gezellig. Onze magnolia heeft ook lichtjes dus we doen nog een beetje mee.

Dat sneeuw ruimen neemt heel wat energie en we zijn beiden moe. Ik ga verder met Meer dan Verwacht kijken. 

Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

6 reacties:

Reny zei

Het ziet er allemaal prachtig uit.

Maak er een mooi weekend van.

Groetjes uit een wit Maastricht.

Anja L. zei

Sneeuw is alleen maar leuk in de bossen en tuinen😀, niet op de wegen en fietspaden. Maar het geeft wel mooie foto’s.
Bij ons ligt maar een klein beetje sneeuw maar net genoeg om sommige plekken spekglad te maken.
Was je daarom al met Grieks begonnen?
Fijn weekend.

Petr@ zei

Prachtig sneeuw landschap. Heerlijk om dan door de bossen te struinen. Hier hebben we alleen een dun laagje gehad.
Een nieuwe vakantie plannen vind ik ook zo leuk. Griekenland is één van mijn favoriete landen in Europa. Wij hebben plannen om naar Suriname te gaan in oktober.

Anoniem zei

Prachtig al die sneeuw! Bij ons is t allemaal weer weg..
Wat leuk,dat jullie plannen hebben om naar Griekenland te gaan.
Griekenland is prachtig!
Fijn weekend!
Carla

Marion2 zei

Mooie winterse plaatjes! De spreeuw met de rode kop is een beauty, net als het vogeltje met
het koddige kuifje.

Dank je wel voor de tip over Pilates. Het klinkt als iets wat wel bij me past, ik ga eens kijken
wat mogelijk is.

Petra zei

@Reny - Het mag van mij alweer weg, ha ha.

@Anja - Helemaal mee eens. Ik vind het alleen mooi als het net gevallen is, daarna brengt het alleen maar problemen.

@Petra - Suriname hebben wij ook aan gedacht, maar we lijken toch telkens weer Europa op te zoeken.

@Carla - Het staat allang op het lijstje dus hopelijk komt het er eindelijk van.

@Marion - Er zijn zoveel leuke vogeltjes hier!