Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, januari 21, 2024

Over een ijskoud weekend

Zaterdag

We zijn beiden rond acht uur wakker, trotseren de kou in de kamer en staan op. Rick laat Orion uit en komt melden dat het werkelijk ijs- en ijskoud is buiten. Het vriest zes graden en er staat een venijnige wind. Dit is absoluut niet mijn weer!

Rick haalt zijn ontbijt weer van Starbucks, maar ik kies alleen de nitro brew. Ik ben een beetje egg bites moe en bestel een panini met ei, kaas, avocado, chipotle kip en peppadew pepertjes van Panera. Daarvan eet ik het brood niet, want wat ertussen zit is meer dan genoeg en erg lekker.

Dan gaan we naar de paarse glasbak en vervolgens koop ik een paar flesjes groentensap van Greenheart. De wind blaast de sneeuw in mijn gezicht en dat doet gewoon pijn! We spelen nog wat Pokemon Go en ik neem een foto van een grappige sneeuwpop. 


De straten zijn heel ijzig

Na mijn drie kwartier sporten stelt Rick voor om naar de Giant te gaan. Daar zoek ik winterpenen, maar die hebben ze dit keer niet. Dan probeer ik het morgen bij H Mart wel. Verder vinden we alles van ons lijstje. 

Dit zijn alleen maar frisdranken

Bij het brood zie ik opeens keto brood! Dat is interessant! Ze hebben ook hot dog broodjes, maar we eten bijna nooit hot dogs. We nemen een brood mee naar huis. Eens kijken of het wat is. 


Op weg naar huis bedenken we wat we willen eten. Rick haalt een Reuben sandwich van The Italian Gourmet. Ik heb geen zin in een koude slawrap. Ik ga liever naar Whole Foods voor soep. 

Thuis maak ik een boterham met mayonnaise, spinazie en mortadella en een kop Italiaanse bruiloftsoep. Het keto brood is erg lekker!

We spelen wat spelletjes en voor we het weten is het tijd om naar de bioscoop te gaan. We hebben kaartjes voor Migration en dat is een erg leuke geanimeerde film. Er zijn heel veel ouders met kinderen en Rick en ik zijn zeker de oudsten, maar we zijn in ons hart nog kinderen. 
Mijn zwartwit foto van vandaag

Een bakje popcorn

Thuis gaan we kijken waar we zin hebben om te gaan eten. Dat wordt weer een nieuw restaurant voor ons, Joon. Hier serveert men de Perzische keuken.

We nemen plaats aan de grote bar en ik bestel een pistache soep en Rick gehaktballetjes als voorafje. Het is werkelijk heerlijk! 

Als hoofdgerecht nemen we beiden de filet mignon kabob. Die biefstuk is zo zacht dat hij op je tong smelt. Het enige minpunt vind ik de fattoush salade, die heeft veel te veel slasaus.

Al met al is het een goede keus en heerlijke maaltijd. Het is er wel heel erg duur en ik denk niet dat we heel snel terug zullen keren. Er zijn genoeg lager geprijsde goede restaurants uit die contreien. 


Het is alweer min tien als we naar huis rijden. Morgen wordt het nog eens zo koud en dan gaat het warmer worden. Nadeel daarvan is dat het gaat regenen. Enfin, aan het weer valt niets te veranderen. 

Zondag

Vannacht heb ik het echt koud gehad en dat is niet verwonderlijk, want er staat een ijzige wind en het vriest tien graden. Toch houden we het tot bijna negen uur uit in bed. Ik ben eerder wakker en lees op mijn telefoon om Rick niet te storen. 

Rick laat Orion uit en denkt dat het vanochtend zo mogelijk nog kouder is dan gisterochtend. We zien de sneeuw van de daken waaien en onze oprit is weer wit. Rick gaat die later opnieuw sneeuwvrij maken. Maar eerst rijden wij naar Vienna voor ons ontbijt.

Net als gisteren wil ik graag een broodje van Panera. Dit keer een dunne meergranen bagel met ei, Goudse kaas (en de echte ook nog volgens mij), bacon, spinazie en tomaat. Wederom eet ik weinig van het brood en is het erg lekker. Bij Starbucks halen we onze koffies en Ricks gewoonlijke broodje. 

Dan rijden we naar H Mart. Onderweg zien we dat Vienna echt heel goed is met onze straten sneeuwvrij maken. Zodra we buiten de grenzen zijn is het Fairfax County en de zijstraten zijn een grote ijsbaan, want de county heeft niet genoeg personeel en wagens om de zijstraten ook te doen. Het is een opvallend verschil.

Rillend loop ik niet veel later de H Mart in. Daar koop ik winterpenen, zodat we onze versie van hutspot kunnen maken deze week. Verder een bakje met enoki paddenstoelen, want mijn andere favorieten zijn er niet.

In het Mosaic District parkeren we zo dicht mogelijk bij de markt. Ik heb enorm te doen met de verkopers hier. Het is werkelijk zeer onaangenaam weer. Het is altijd al een windtunnel, maar nu des te meer. De man, die ballonnenfiguren maakt, ziet er bevroren uit. 

Ook het meisje bij King Mushroom heeft erge moeite zich warm te houden. Er zijn dan ook een heel aantal bedrijfjes niet op komen dagen.We lopen niet zoals gewoonlijk de hele markt af. Met een zakje vol maitake paddenstoelen zoeken we meteen de auto weer op. 


Thuis doe ik mijn drie kwartier op de elliptische machine. Ik zie een eekhoorntje een hele tijd in dezelfde positie zitten. Hij lijkt het enorm koud te hebben. Net als ik me afvraag of ik iets moet doen beweegt hij en begint te eten. Ik weet niet hoe dieren ten noorden van ons waar het nog kouder is het doen. 

Met nog wat Duolingo lessen is de ochtend al snel voorbij. We gaan onze lunches van Cava halen en op de terugweg gaan we naar Petco. Daar koopt Rick ecologische hondenpoepzakjes. Ik ga de Polish Deli binnen en koop daar een verse kielbasa worst voor onze hutspot maaltijd. 

Na het eten gaat Rick Amerikaanse voetbalwedstrijden kijken. Het is de aanloop naar de Superbowl. Geen van de teams spreken mij aan, dus ik doe liever Duolingo en Animal Crossing. Het lukt me maar niet om warm te worden, dus ik doe de open haard aan en ga daar tot Ricks vermaak tegenaan liggen. 

In New Jersey heeft het ook gesneeuwd en Fiona maakt voor het eerst bewust het witte spul mee. Ze eet het, maar dat is niet lekker. Sleeen is echter wel een groot succes. Na afloop belt ze Omi en ik krijg een speelgoed ijsje door de telefoon aangereikt. Ik wil binnenkort erheen om een dag met Fiona door te brengen. 

De warme chocolade ging er goed in

Ook van Kai krijgen we een foto doorgestuurd. Zij zijn nog voor Raquels verjaardag tien dagen geleden gaan klimmen in een speciaal daarvoor bestemde school. Het ziet er leuk uit. 

Zo kabbelt de middag verder en om vier uur is het tijd om naar Walgreens te gaan. Daar hebben we een afspraak voor de RS Virus vaccinatie. Hier wordt die aangeraden voor zwangere vrouwen, kinderen en personen boven de zestig. 

De apotheker is heel aardig en we moeten onze armen helemaal ontspannen. Ik moet toegeven dat het een stuk meer pijn doet dan de griepprik of Covid injectie. Ik heb van mensen gehoord dat ze er een heel pijnlijke arm van krijgen. We zullen zien. RS Virus is geen pretje en nu zijn we er voor de rest van ons leven tegen beschermd. 

We gaan nog even terug naar huis zodat Rick het einde van zijn wedstrijd kan kijken. Voor ons avondeten hebben we Southeast Impression uitgekozen. Jenny begroet ons daar heel blij en Diego achter de bar herkent ons  enthousiast. Sunny, de andere bartender, is ook erg aardig. 

Hun eten is zo goed! We delen de biefstuk sate en de garnalen "loempia". Dan heeft Rick de Hainanese kip en ik kan het niet laten en bestel de Singapore noedels weer. Daar zit zoveel groente en vlees in, de noedels zijn eigenlijk niet nodig.

Tevreden gaan we huiswaarts. Rick vertrekt naar ons bioscoopje voor meer football en ik klets wat online met Katja en schrijf dit blog. Nu ga ik verder met de Slimste Mens kijken.

Allemaal een heel fijne week gewenst!

5 reacties:

Anja L. zei

Hier is het ook koud geweest maar vannacht met storm Isha is alle sneeuw hier verdwenen. De wind is gelukkig aan het afnemen.
Ik lig ook weleens met mijn voeten tegen de verwarming, lekker als mijn voeten zo koud zijn.
Het voelt altijd fijn als je enthousiast wordt ontvangen in een restaurant.
Misschien vind je Maestro ook leuk om te kijken.
Fijne maandag.

Petr@ zei

Dat was wel echt een koud weekend bij jullie. Hier gaan de temperaturen ook omhoog en helaas betekent dat ook weer regen. Maar zoals jij al zegt: het weer kun je niet veranderen.
Wat leuk dat Fiona kon sleetje rijden!

Marion2 zei

Hier is het ook heel koud geweest de afgelopen tijd en op een gegeven moment ook sneeuw.
Vorige week deden mijn handen gewoon pijn van het koude autostuur en verlangde ik voor
het eerst van mijn leven naar een verwarmd stuur, LOL. Maar gelukkig is het nu voorbij.
Hoewel gelukkig: nu krijgen we weer regen.

Wow, die bak popcorn. Dat verzin je toch niet om dat te nemen.

Wat bijzonder dat er ook ketobrood bestaat. Ik kan me niet voorstellen hoe ze dat
kunnen maken.

Anoniem zei

Brrr wat een koud weekend hadden jullie!
Na de storm vannacht is t gaan regenen hier en was het zomaar 10 graden vandaag.
Wat een leuke foto’s van Fiona in de sneeuw!
Ze zal het wel prachtig gevonden hebben op de slee.
Ik hoop dat je niet al te veel last van je arm hebt na je RS vaccinatie
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Ik ga eens zoeken naar Maestro

@Petra - Ook hier weer regen, ik heb het alweer gehad met de winter.

@Marion - Ik vind mijn verwarmde stuur heerlijk. Dat ketobrood heeft heel veel vezels.

@Carla - Die arm doet wel flinke pijn helaas.