Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, januari 02, 2024

Over Ricks laatste kerstvakantiedag

Eigenlijk ben ik al een tijdje wakker, maar doezel tot Rick om tien voor half negen opstaat. We gaan meteen na het aankleden naar Starbucks. Dit keer kies ik de boerenkool egg bites. Die zijn ook erg lekker.

Daarna gaan we het lege glas naar de glasbak brengen. Er zitten zes flessen "champagne" tussen. Dat schrijven we op zodat we weten hoeveel we voor dit jaar moeten inkopen. We hebben ook genoteerd hoeveel van de verschillende hapjes is gegeten. Misschien maken we voor dit jaar wat veranderingen. 

Ricks auto moet even opladen en ik neem van de gelegenheid gebruik om wat cardio te doen. Dan rijden we naar Dog's Downtown waar we een blije Orion ophalen. Hij ziet er goed en gezond uit. Ze zijn helemaal dol op hem bij die kennel. Wie had dat gedacht?


Thuis maak ik mijn cardio af en doe Wordle, Connections en Letter Boxed van de New York Times. Connections spelen Saskia en Katja ook en we vergelijken iedere dag hoe het ging. Na drie kwartier ben ik klaar en doe een aantal Griekse lessen op Duolingo. 

Het is al gauw twaalf uur geweest en we maken onze lunch van de overblijfselen van het buffet. Ik denk dat ik er morgen weer mijn middageten van eet en daarna is het op. Gelukkig hoeven we niets weg te gooien. 

Rick gaat verder aan zijn Lego pyramide en ik aan Animal Crossing. Daarmee vliegt de tijd en al gauw is het drie uur. We hebben kaartjes voor de film van kwart voor vier en rijden naar het Reston Town Center. 

Daar lopen we de nieuwe Look bioscoop binnen. Ik zie hier mijn zwart-wit foto van vandaag. Ik houd van lijnen en symmetrie. Hier zijn die beiden te vinden. 

We nemen plaats in de gerieflijke stoelen, waarin je ook kunt liggen. Dan bestellen we popcorn en een drankje. Gelukkig heeft dit theater maar weinig voorfilmpjes en al gauw genieten we van Wonka. Wat een leuke film is dat! 

Thimothee Chalamet is een zachtere Willy Wonka dan Johnny Depp (misschien omdat het de jonge Willy Wonka betreft). Er zijn een aantal verrassende verschijningen van bekende Britse acteurs. Ik raad de film van harte aan.

Het loopt tegen zessen als we de bioscoop verlaten. We willen eens kijken of het Spaanse tapa's restaurant Barcelona druk is, maar dat is gesloten. Aan de overkant is Pisco y Nazca recentelijk geopend. Peruviaanse cuisine is dat.

We nemen plaats aan de bar en zien dat ze een heel goed happy hour hebben. Jammer dat het Reston Town Center net iets te ver weg is voor mijn maandelijkse happy hours, want er is hier veel keuze aan restaurants. 

Van het happy hour menu bestel ik twee kleine cevichitos. Die zijn een leuke portie om ze te proeven.  Rick neemt kip empanada's. Ze zien er lekker uit, maar ik wil weer strenger koolhydraatarm eten, al heb ik dat ook tijdens de feestdagen redelijk volgehouden. 

Rick bestelt een biefstuk als hoofdgerecht en ik de garnalensoep. Die is werkelijk heerlijk met veel garnalen. Ik eet de rijst erin niet en zonder is het al vullend genoeg. 

Op weg naar huis genieten we nog even van alle kerstlichtjes. Ik zou dat wel de hele winter willen hebben, maar ik denk dat veel mensen komend weekend op gaan ruimen. Wij ook zeker binnen, maar buiten hangt van het weer af. 

Thuis steek ik de kaarsen aan en genieten we nog van de gezellige kerstboom. Die laten we tot zaterdag staan. De naalden vallen nog nauwelijks, bijzonder na meer dan vijf weken!

7 reacties:

Anja L. zei

Wat een fijne gedachte dat Orion het zo naar zijn zin heeft in het pension. Zo kun je hem met een gerust gevoel wegbrengen.
Ik ga kijken of Wonka hier nog draait in de bioscoop.
Ik laat de lampjes aan het balkon en in de tuin branden tot het weer langer licht wordt. Ik vind het zo gezellig staan.
Jullie hebben dus een goede boom uitgekozen.
Fijne woensdag.

Marion2 zei

Ik maak tegenwoordig ook boodschappenlijsten voor het volgende jaar, bijvoorbeeld voor Kerstmis. Het scheelt veel nadenken en teveel of te weinig kopen. Hoewel ik moet zeggen dat ik toch steeds weer extra’s koop tegen beter weten in.

Wonka staat bij mij ook het lijstje om te gaan zien.

Ik heb gisteren de kerstboom opgeruimd. Het ging me wel een beetje aan het hart, want hij was prachtig.
Van het weekend doe ik de losse spullen, ook nog een heel werk.

Anoniem zei

Fijn dat het zo goed gaat met Orion in het hondenhotel.
Zo kun je hem met een gerust hart daar brengen als het nodig is.
Ik ga morgen de kerstboom opruimen.
En we krijgen een kleindochter!
En onze kleinzoon,die dus nu een zusje krijgt, is eind oktober 2 geworden.
Groetjes
Carla

Becs zei

Wat fijn Dat Orion het zo naar zijn zin heeft en dat ze hem daar ook graag zien! Dat moet een gerust gevoel geven.
Wij hebben net de boom weg gehaald. Buiten hangt alles ook nog steeds.

Petr@ zei

Zo fijn dat je Orion met een gerust hart in.het pension kunt achterlaten.

Bioscoopstoelen waar je in kunt liggen hebben we hier niet. Gelukkig maar want ik zou in slaap vallen, haha. Liggend tv kijken lukt mij niet.

Mijn kerstboom verliest ook amper naalden, heel fijn. Mag dus ook nog even blijven staan tot zaterdag.

Anoniem zei

Hier hebben we alle kerstspullen al opgeruimd. Van mij had het best nog een week mogen staan maar Cathy en Cees zijn al weer aan het werk en het afgelopen weekend was er genoeg tijd om het een en ander op te ruimen.
En al ben ik dan niet thuis om het Nieuwjaarsconcert te kunnen zien ,via PBS hebben we het toch kunnen volgen.
Via Netflix heb ik de film over het leven van Leonard Bernstein gezien.Was wel interessant.
Groetjes
Wil

Petra zei

@Anja - Wij hebben het hele jaar door lichtjes in onze magnolia

@Marion - Wij kopen ook altijd teveel, maar beter dan te weinig.

@Carla - Wat ontzettend leuk!

@Becs - Buiten zal ook langer blijven, want het schijnt dit weekend rotweer te worden.

@Petra - Echt liggen doe ik ook niet, wel in de luie stand

@Wil - De feestdagen zijn voorbij gevlogen!