Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, januari 04, 2024

Over een rustdag vanwege Covid

Rick heeft vannacht in Katja's kamer geslapen. Daardoor word ik, na goed geslapen te hebben, om tien over half acht door Orion gewekt. Ik zet hem buiten de kamer en doezel nog even door tot Rick om acht uur de kamer binnenkomt. 

Rick kon Orion niet uitlaten, want hij was zijn lange broek vergeten uit onze kamer te halen. Hij heeft de hond, die ook verkouden is, even in de tuin laten plassen, maar gaat hem nu echt uitlaten. 

Dat is mijn sein om op te staan. Ik heb geen zin om ontbijt te maken, want voel me toch wel energieloos. Verder is eigenlijk mijn enige symptoom pijn in mijn neus. 

We doen mondkapjes op en gaan naar Starbucks. Daar haalt Rick zijn koffie en ik mijn nitro brew met dubbelgebakken eiwit egg bites. 


Nu ik weet dat ik Covid heb vind ik het beter mijn lichaam alle kans te geven om te helen. Ik besluit vandaag niet te sporten. In plaats daarvan doe ik een heel aantal Griekse en Arabische lessen op Duolingo. Opeens word ik geinundeerd met nieuwe Griekse woorden. Hopelijk herhalen ze die regelmatig.

Zo wordt het al gauw twaalf uur en we gaan, weer met mondkapjes op, op weg naar Vienna. Rick haalt zijn lunch van Potbelly en ik heb zin in soep van Whole Foods. Opvallend is dat er heel wat anderen met mondkapjes op lopen. 

Dit is mijn enige uitje van vandaag dus ik probeer een goede zwart-wit foto te vinden. De rozen zijn een mogelijkheid, maar ik vind ze mooier in kleur. De schaduwen op de tomaten zijn interessant en die worden het. 


Er is ruime keuze aan soepen en dit keer neem ik "Mom's" kippensoep mee. Die is flink gevuld met groentes en kip. Perfect voor een koude dag en een verkoudheid. Het smaakt me zeer goed!

Zorro aast op Ricks chili, terwijl hij dat eigenlijk helemaal niet lekker vindt


Rick gaat weer aan het werk en ik trek me terug op mijn luie stoel. Ik speel een aantal uren Animal Crossing tot ik niet meer weet hoe verder te gaan. Het is echt een leuk spel en heel strategisch.  

Tegen vijven maken we ons klaar voor het happy hour met Chuck en Christine. Rick gaat in de basement zitten en ik op mijn luie stoel. We hebben Zweedse gehaktballetjes met mosterd als snack. Natuurlijk vliegt de tijd en na meer dan veertig minuten nemen we weer afscheid tot volgende week.

Rick gaat kabobs halen van Friends. Ik heb onbedwingbare zin in Vietnamese loempia's en summerrolls. Ik had me zo voorgenomen strenger te zijn met koolhydraatarm eten, maar ik vind mezelf zielig en trakteer mezelf. 

Het smaakt natuurlijk opperbest. Nu is het tijd om wat shows te kijken. Eerst Jeopardy, dus mijn brein krijgt genoeg oefening vandaag. Zijn er al Nederlandse programma's, die weer begonnen zijn (Wie is de Mol zegt me niets, dus die interesseert me niet)?

7 reacties:

Anoniem zei

Hoi Petra,

Momenteel is het TV programma Winter vol liefde bij RTL4 op TV. Nederlanders die in het buitenland wonen (wintergebied) gaan op zoek naar een partner, dit is echt een leuk tv programma. Op npo start kan je de drama serie Swanenburg terugkijken. Het 2 seizoen is net afgelopen.

Sterkte en hoop dat je snel opknapt.

Groetjes
Susan

Anja L. zei

Na die drukke dagen is het ook wel lekker om even pas op de plaats te maken. Hoe moeilijk het ook is, rustig aan doen is nu even het beste.
Misschien vindt je “De slimste mens leuk”?
Fijne vrijdag.

Anoniem zei

Een beetje rustig aan doen is zo slecht nog niet.
Op tv gebied is er tegenwoordig niet veel meer. Cathy kijkt alleen nog maar naar Netflix, terwijl ze wel honderden zenders hebben. Hier kijk ik ook regelmatig naar Netflix en NPO start naar " 2 voor 12 "
( is er 1 x per week) en nu een serie
" de slimste mens " .
Beterschap en groetjes
Wil

Anoniem zei

Fijn, zo’n rustig dagje. Dat heb je blijkbaar nodig, jullie zijn ook erg druk geweest.
Hopelijk knap je snel weer op.
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Ik ga eens kijken, Kai raadde die ook al aan.

@Wil - Ook al een Slimste Mens fan en dank je.

@Carla - Dank je wel .

Anoniem zei

Misschien is Een huis vol wat? Pas hebben we A small light gekeken, vond ik erg mooi

Anoniem zei

Misschien Firma Erfgoed? Omdat je van geschiedenis houdt. De serie Oogappels is ook erg succesvol.groet, Ellen