Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juli 18, 2024

Over afscheid van Saskia en een rondleiding

Oh, wat ligt mijn bed lekker, maar ik moet er van mezelf om tien over zeven uit. Voor de verandering is het bewolkt buiten en de temperatuur is flink gedaald. Het is "maar" 23 graden. 

Na mijn ontbijt maak ik me klaar voor mijn rondleiding. Zonnebrandspray, waterfles, Metro kaart en dat is alles wat ik nodig heb. Rick heeft intussen gedoucht en ik heb nog net tijd om koffie te gaan halen. 

Natuurlijk is het uitgerekend vandaag super druk in de drive thru van Starbucks. Rick parkeert en ik loop naar binnen om de drankjes op te halen. Daar word ik enthousiast begroet als "Ricks vrouw", van wie ze in de drive thru alleen de stem horen, maar het gezicht niet zien.

Op weg naar huis haal ik ook even een smoothie voor Saskia van South Block. Saskia slaapt nog en heeft er dus niet om gevraagd, maar later krijg ik een heel dankbaar berichtje toen ze de smoothie naast haar bed vond.

Nog even tanden poetsen en mijn Dansko sandalen aan en dan brengt Rick me naar de metro. Daar staat de trein klaar en zo'n veertig minuten later stap ik bij Capitol South uit. Het is nog steeds bewolkt en koeler, maar ook erg vochtig.

Niet veel later zie ik een drietal mensen aan komen lopen die er wel wat Europees uitzien. Alleen had ik een groepje van vier verwacht. Maar dit is inderdaad mijn gezelschap. De moeder schreef al dat haar dochter niet zo geinteressseerd was en die heeft besloten vanochtend in het hotel te blijven. 

Na kennis gemaakt te hebben met M, P en W gaan we in de rij staan om de Library of Congress binnen te gaan. Dat is een goede gelegenheid om over deze grootste bibliotheek ter wereld te vertellen. Om half elf zijn we binnen. 


Daar sluiten we meteen aan in de rij om de hoofdzaal binnen te gaan. We zijn wat later dan gewoonlijk en gaan met de tweede lichting met de groene stickers mee. Het blijft een imposante zaal om doorheen te lopen. Van boven zie je ook veel, maar in de zaal natuurlijk meer. 




Na de zaal bekeken te hebben laat ik hen de rest van het gebouw zien. Zoals altijd wordt dat prachtig en interessant gevonden. Als laatste bezoeken we de bibliotheek van Thomas Jefferson en bewonderen de Guttenberg bijbel.

Eenmaal weer buiten probeert de zon door te komen. Dat betekent voor mij meteen transpireren ondanks dat ik het niet zo warm heb als vorige week tijdens de rondleidingen. We bekijken het Hooggerechtshof gebouw en daarna het Capitool waar het heel rustig is. 



We lopen Capitol Hill af en langs de National Galleries of Art en National Archives gebouwen. Ook de Canadese ambassade is altijd een mooi gebouw. Dan buigen we af naar 7th Street om een woonbuurt en de Chinese boog te laten zien. 

Via City Center DC en langs Ford's Theatre en het FBI gebouw wandelen we dan weer terug naar Pennsylvania Avenue. Die lopen we af tot de achterkant van het Witte Huis. Als laatste lopen we de Witte Huis heuvel op en bekijken de voorkant van het presidentiele onderkomen. 

Daar is de rondleiding afgelopen en we nemen afscheid.  Zij gaan terug naar het hotel om hun dochter op te halen. Het was weer een erg leuke tocht door de stad met geinteresseerde mensen. 

Helaas heb ik enorme pijn aan mijn rechtervoet en ik strompel naar het McPherson Square station. Daar moet ik even op de trein wachten en maak mijn Flat Stanley foto. Gelukkig kan Rick me in Vienna ophalen en de rest van de middag hoef ik niets meer. 

Thuis wacht een heel blije Orion me op. Ik heb hem echt gemist! Ik merk aan Rick dat hij dat ook voelt, vandaar dat hij Orion direct na Saskia's vertrek op is gaan halen. Gelukkig is alles goed gegaan bij Dogs Downtown. Ze zijn daar volgens Rick dol op Orion. 


Het is al bij tweeen en ik heb nog niet geluncht. Ik maak een maaltje met gazpacho, kreeftsalade (die ik gisteren al heb gekocht) en bramen. Ik eet het op het deck op en blijf daar dan een uurtje lezen. Fut om naar het zwembad te gaan heb ik zelfs niet! Zo gewoon rustig in de achtertuin zonder keiharde muziek is ook weleens lekker.

Al gauw is het tijd om ons klaar te maken voor het happy hour met Christine en Chuck. Zoals altijd wordt dat heel gezellig en langer dan een uur. Het is altijd moeilijk een einde aan de conversatie te maken als we net een nieuw onderwerp zijn begonnen. 

Rick en ik bestellen ons eten, dat van mij wordt bezorgd van Pho Cyclo, heerlijk Vietnamees. Dan bel ik Saskia om te zien waar zij is en dat is maar een uur van huis af. Dat was een vrij vlotte rit, want ze vertrok hier pas na tienen. 

En nu gaan de benen omhoog en ik ga We Zijn Er Bijna! kijken. Dat vind ik wel een leuk programma.

11 reacties:

Reny zei

We zijn er bijna kijken we al jaren. Ik vind dat een heerlijk programma, er gebeurt eigenlijk vrij weinig.....slow TV. En dat muziekje als ze een "rustdag" hebben, iedereen gaat wassen, opruimen, de boel aanvegen, heerlijk en na al die jaren zo voorspelbaar :).

Hopelijk is de pijn aan jouw voet vandaag weg (of op z'n minst minder erg).

Fijne vrijdag en maak er een mooi weekend van !

Anja L. zei

Gelukkig heeft Orion het erg naar zijn zin gehad.
We zijn er bijna is een leuk programma, ik kijk er graag naar.
Goed hoor van Saskia om dat eind alleen met twee katten te rijden. Ik hoop dat haar katten rustiger zullen jn dan die van ons in de auto.
Fijne vrijdag.

Petr@ zei

De muziek in het zwembad staat dus nog steeds zo hard?
Hopelijk gaat het beter met je voet.
En wat zal het fijn zijn om Orion weer thuis te hebben.

Anja zei

Wat fijn dat ze bij Dogs Downtown zo dol op Orion zijn.
We zijn er bijna is een leuk programma.
Wij zijn zelf net terug van 2 maanden kamperen in Zuid-Frankrijk.

Carla zei

Wat vervelend, de pijn aan je voet. Hopelijk ben je er snel vanaf.
Ik heb een hielspoor en krijg wel wekelijks shockwave therapie, maar dat werkt niet zo snel helaas.
Dus ik strompel ook wat af…
Fijn dat Saskia een vlotte terugrit had.
Fijne vrijdag

Petra zei

@Reny - inderdaad slow TV, als je even iets anders doet mis je niets

Petra zei

@Anja - ze zijn telkens heel rustig, want ze zitten vast met een tuigje en niet in een drager

Petra zei

@Anja - ze zijn telkens heel rustig, want ze zitten vast met een tuigje en niet in een drager

Petra zei

@Petra - Ja, ik heb opgegeven erover te klagen. Ik lees dan maar niet want daakan ik me niet op concentreren

Petra zei

@Anja - klinkt heerlijk! Een paar maanden ergens heen staat op ons verlanglijstje als Rick met pensioen gaat

Petra zei

@Carla - allebei mijn voeten protesteren nogal eens, maar ik heb geen zin iedere keer naar de dokter te gaan voor behandelingen
Ook erg duur!