Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, juli 28, 2024

Over een zwemweekend

Zaterdag

We slapen uit voor ons doen en staan om kwart over acht op. Terwijl Rick Orion uitlaat kijk ik even wat Olympisch zwemmen. Dat is een van mijn favoriete sporten van de Olympische Spelen.
 
Op weg naar Starbucks is het super rustig qua verkeer. Er staat ook niemand in de drive thru dus we hebben onze koffies en Ricks ontbijt heel snel in handen. Bij Panera staat mijn broodje ook al klaar en ik smul ervan nu het nog warm is.

Mijn Greenheart sappen zijn op en ik koop een paar nieuwe Detox flesjes. Het is vandaag schitterend weer en het W&OD pad is heel druk met fietsers en hardlopers. 

Zoals altijd vind ik de fietsers onverantwoord. Eentje rijdt bijna een jogger aan omdat hij niet op tijd remt voor een tegenliggende fietser. Het is je leven op het spel zetten op dit pad. 


We gooien het lege glas in de paarse glasbak en gaan dan naar de Vienna markt. Daar kan ik het niet laten en koop een bakje met kruisbessen. Verder nemen we paprika's in allerlei kleuren mee om volgende week te grillen. 




Thuis sleep ik mijn elliptische machine het deck op en doe drie kwartier cardio. Rick maait intussen de achtertuin. We hebben daarna allebei enorme zin in een verfrissende duik in het zwembad. We zijn er net na elven en het is heel rustig. 

Het water is bijna te koud voor mij, maar als ik aan mijn baantjes begin ben ik al gauw door en is het heerlijk. Ik trek twintig baantjes en dan is het tijd om naar huis te gaan en droge kleding aan te trekken voor de lunch. 

Rick wil een kip shawarma wrap van Falafel Inc in het Mosaic District als lunch. Ik probeer eens een salade van Sweet Green daar. Terwijl we van het ene naar het andere restaurant lopen maak ik wat foto's van het gezellige Mosaic District. 

Voor we naar huis gaan lopen we de Neuhaus winkel nog even binnen. Helaas hebben we de juli promotie net gemist, maar we mogen wel een bonbon uitkiezen. Ik neem een witte chocolade met koffieroom vulling. 




Stanley schaakte even

Thuis eten we op het deck. De salade is best okay, maar geef mij Sweet Leaf hier in Vienna maar. Die hebben veel meer keuze aan ingredienten en natuurlijk de slawrap optie. 

Na het eten loop ik terug naar het zwembad. Rick gaat een deel van het deck verven. Ik zwem het hele uur tot Rick komt en daarmee heb ik vandaag twee kilometer gezwommen. Het is zo genieten met de blauwe lucht en het blauwe heldere water. 

Als Rick komt hijs ik mezelf net uit het water. We ontspannen een uurtje in onze ligstoelen, gaan nog een keer het water in en dan is het al gauw half vijf. We lopen terug en Rick schildert de tweede laag op het deck.

Om de een of andere reden heb ik in enorme zin in mosselen. Waar beter die eten dan bij een Belgisch restaurant dat ook nog eens Mussel Bar heet. We rijden erheen en vragen een tafel buiten op het terras. 

Rick neemt de mosselen als voorgerecht en ik een half dozijn oesters, die heerlijk zijn. Dan kiest Rick voor de hamburger en ik voor een volle pot mosselen met Parmezaanse kaas, tijm, spek en champignons.

Het is werkelijk super lekker! Dit restaurant heeft ook leuke mocktails en ik vind uit hoe ik een alcoholvrije Old Fashioned kan maken. 

Natuurlijk gaan we vanavond de Olympische Spelen kijken. En ook het einde van de Openingsceremonie, want we willen de rest nog graag zien.

Zondag

De zon wekt ons eerder dan we eigenlijk wilden. We blijven nog even liggen, maar om kwart over zeven staan we op. Het is fijn om vroeg te zijn, want dan is alles nog rustig. 

Eerst halen we mijn broodje op van Panera en ik laat het me goed smaken. Dan is er net als gisteren niemand in de drive thru van Starbucks. Mensen zijn duidelijk op vakantie. We krijgen daarom onze koffies en Ricks broodje meteen overhandigd. 

De volgende stop is H Mart en ik ben blij te zien dat ze echte judasoor zwammen hebben. Die vind ik heerlijk en ze zijn er niet zo vaak. Verder neem ik mijn gewoonlijke bakjes enoki paddenstoelen mee. 

Dan steken we over naar het Mosaic District waar de markt net geopend is. Het is weer heerlijk weer en daardoor heb ik zin in zomervruchten. Ik heb de kruisbessen al en koop er drie heerlijk ruikende perziken bij. Die boerderij moet een enorme boomgaard hebben.

Verder zien de tomaten er knalrood uit en niets lekkerder dan zongerijpte tomaten. Daar nemen we dus ook een viertal grote van mee. En natuurlijk koop ik bij King Mushroom mijn gewoonlijke maitake paddenstoelen.

Het is nu wel telkens zoeken naar een grappige Flat Stanley foto, hier steekt hij een regenboog over



Deze enorme brandweerwagens blijven me fascineren. Ze hebben een voor en een achter bestuurder nodig



We brengen alles thuis en maken ons dan klaar voor het zwembad. Vandaag gaat dat alleen voor volwassenen om tien uur open. We komen er net na tienen aan en ik kan nog net een "baan" vinden om te zwemmen. Rick heeft er nog geen zin en doet alleen zijn voeten in het water. 

Terwijl hij met buurman Chuck praat zwemmen Lorraine en ik onze baantjes. Halverwege gaat Rick naar huis om het verven van het deck af te maken. Ik zwem een kilometer en droog dan even op al pratend met Lorraine. 

Als ik thuiskom onderbreekt Rick zijn werkzaamheden om de rest van onze boodschappen te gaan doen. Bij Trader Joe's kopen we onze favoriete kaasjes en mini guacamole bakjes, die ik lekker vind bij de lunch. 

Dan doen we Total Wine aan en nemen o.a. een alcoholvrije bourbon mee. Ik vond die Old Fashioned bij het restaurant gisteren erg lekker en dat is een van de ingredienten. Ook mijn "Aperol" is op en die drink ik met suikervrije ginger ale als mocktail. 

Nadat we bij Giant ons lijstje af hebben gewerkt bedenken we dat we nu alles wat we nodig hebben voor een lekkere lunch hebben. Als we thuiskomen krijgen we ook nog verse basilicum uit de tuin van de buren, die met de tomaat en kaas heerlijk smaakt. Ik vind de kruisbessen lekker en lang niet zo zuur als ik me herinner.

Als we genoten hebben van de verse zomerse lunch gaat Rick verder aan het deck. Ik loop terug naar het zwembad, maar merk dat ik het niet in me heb meer baantjes te trekken. Ik lees en leer Grieks op mijn luie stoel en ga ieder uur tijdens de kinderpauze even afkoelen in het water. 

Rick komt rond drie uur ook een tijdje ontspannen. Het is druk vanwege gratis ijs vanmiddag, maar als de kinderen uit het bad zijn is er meer dan genoeg plaats. Half vijf komt al snel en we lopen terug naar huis. Ik ben dan de luide country muziek meer dan beu. 
De week ziet er weer zomers uit


Thuis nemen we even een pauze en gaan dan naar Parc de Ville. Op hun dakterras hebben ze een lekker menu zagen we. Alleen is het dakterras ondanks dit perfecte weer niet open. Dat niet alleen, maar de zalm rillettes, die online op het menu staan hebben ze ook niet. Dit restaurant was een van onze favorieten, maar nu niet meer. 

Gelukkig zijn hier in het Mosaic District meer dan genoeg restaurants. We kiezen de Kirby Club waarvan de voorkant helemaal open is, zodat je het gevoel hebt buiten te zitten. We delen de kabobs en falafel voor twee personen en dat is smullen geblazen. 

Tijd voor de Olympische Spelen waarmee we dit weekend afsluiten. Allemaal een heel fijne week gewenst!

6 reacties:

Anja L. zei

Mensen houden gewoon steeds minder rekening met elkaar. Gisteren lagen wij bijna in de berm op de fiets omdat een tegemoet komende auto nog twee fietsers inhaalde.
Heerlijk, die middagen in het zwembad!
Ik ga zo naar het volleybal kijken (als ze het uitzenden tenminste).
Fijne maandag.

Marion2 zei

Het klinkt als een heerlijk, relaxed zomers weekend. Ik benijd je wel om de lange zomers. Hier is het tot nog toe niet veel geweest. Vanochtend hoorde ik op het nieuws zeggen: "Eindelijk krijgen we zomers weer, zelfs een paar dagen', LOL.
Wat een bijzondere brandweerwagen. Die zou ik weleens willen zien rijden.

Carla zei

Wat een heerlijk zomers en relaxed weekend hadden jullie.
Zo’n buitenzwembad lijkt me zo fijn! Helaas hebben we dat hier niet dichtbij.
Gelukkig is het hiet ook eindelijk mooi weer.

Petra zei

@Anja - Oef dat is ook eng. En ik maar denken dat het er in Nederland een stuk beter aan toegaat.

Petra zei

@Marion - Het horen en zien vergaat je met die brandweerwagens

Petra zei

@Carla - Geniet ervan!