Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, juli 19, 2024

Over een vrije vrijdag

 Omdat er niets op mijn programma staat vandaag laat ik mezelf toe om wat "uit te slapen". Dat betekent dat ik om kwart voor acht pas beneden ben. Ik maak de paddenstoelen en spinazie op voor mijn ontbijt en eet het op het deck op.


Intussen kijkt Rick naar het nieuws en vertelt dat veel Microsoft programma's over de hele wereld stil liggen vanwege een update van een concurrent nota bene. Crowdstrike's cybersecurity programma concurreert met dat van Microsoft (waar Rick aan werkt).


Ook Starbucks heeft problemen en we kunnen niet via de app bestellen. Ondanks dat iedereen dus direct moet bestellen duurt het niet erg lang voor we door de drive thru zijn. Dat is maar goed ook, want Rick moet naar een doktersafspraak. 


Hij zet mij dan ook thuis af en ik sleep mijn elliptische machine het deck op. Het is vandaag heerlijk weer en geschikt om buiten te sporten. Orion ligt naast me en na het sporten kam ik hem. Dat is heel hard nodig. Na bijna een hele vuilniszak vol haar zou ik nog eeuwig door kunnen gaan, onvoorstelbaar!


Nadat ik mijn douche heb genomen en gewone kleding aan heb getrokken ga ik naar het centrum van Vienna. Daar fotografeer ik een aantal bijen op bloemen, maar ook Stanley bij een van de windvanen en de gezellige Church Street. 








Nu ik toch langs Greenheart loop koop ik meteen maar een paar flesjes Detox. Ik krijg een compliment over mijn nagels. Dat is het eerste van maar liefst zeven. Het lijkt wel of iedereen vandaag mijn nagels opmerkt. 

Na mijn boodschappen bij Whole Foods gedaan te hebben vraagt Rick of ik zijn lunch van Cava op kan halen. Natuurlijk kan dat en is ook efficient als ik er toch al zo dichtbij ben. 


We eten gezellig samen op het deck. Ik heb mijn garnalensalade, mini komkommertjes en kersen, die ik net gekocht heb. Ik ben heel dol op kersen, eigenlijk mijn favoriete fruit, en nu zijn ze te betalen met $4 per pond. Gewoonlijk kosten ze $9 en dat is me te gortig. 


Het is het perfecte weer voor het zwembad. Ik loop erheen en ga weer op dezelfde ligstoel onder dezelfde parasol. Ik besluit vandaag weer half te lopen half te zwemmen en zo een kilometer bezig te zijn. Voor mijn gevoel (en mijn hartslag volgens Fitbit) is dat zwaarder dan mijn gewoonlijke zwemmen. Ik vind het ook best leuk om te doen. 


Verder speel ik woordspelletjes en doe Duolingo (met de muziek hoort toch niemand dat). Om half vijf heb ik genoeg van de muziek, die country is en absoluut niet mijn smaak. Ik loop naar huis en vindt daar Rick met zijn handen in zijn haar. Saskia heeft per ongeluk al haar boodschappen bij ons laten bezorgen. 


Gelukkig kan heel wat bevroren worden en zijn andere spullen goed tot na Kerst. Dan willen Saskia en Riley hier zijn. Voor de dingen, die bederfelijk zijn, probeer ik geinteresseerden te vinden bij onze buren of mensen in de buurt. Het komt allemaal wel goed. Het is wel een dingetje met Amazon, want het is Rick en mij ook al eens overkomen dat het adres niet terugviel op het thuisadres. 


Voor ons avondeten gaan we naar Southeast Impression. Helaas hebben ze hun buitenbar niet open, want dat laat teveel warmte in het restaurant. Binnen is het ook best warm. Diego en Sunny zorgen weer goed voor ons en de drie verschillende soorten sate gaan er goed in. 


En zo is het alweer het einde van de werkweek! Allemaal een fijn weekend gewenst!

3 reacties:

Anja L. zei

Lekker om buiten te sporten, ik zet meestal de tuindeuren open als ik sport.
Ik heb laatst ook een pakket op het verkeerde adres laten bezorgen, niet goed gekeken toen ik de bestelling afsloot.
Gelukkig kon je alles invriezen of opruimen.
Fijn weekend !

Wil zei

Die pakketbezorgers laten het soms goed afweten. Vooral DHL. Ze leggen het in de hal zonder zelfs maar te bellen. En er is een lift aanwezig. Of ,zoals laatst, in de Mall afgeleverd.
Krijg ik van het hoofdkantoor een mail en even later van de winkel waar het afgeleverd was.
Of ik even met de storemanager contact kan opnemen. Het woord bedrijfsleider schijnt men ook al niet meer te kennen. Ik heb het opgehaald. Mijn adres stond er heel duidelijk op.
Bij Cathy was het allemaal belachelijk. Daar was een pakket in de tuin tussen de tomatenplanten gegooid. Moet niet gekker worden.
Ook ik kijk graag naar " We zijn er bijna". In september starten ze met de pas opgenomen serie die door Spanje en Portugal gaat.
Fijn weekend.

Petra zei

@Anja - Het is veel leuker dat buiten sporten.

@Wil - Gelukkig wordt het hier meestal wel goed bezorgd. Wij hebben dan ook chip zakjes op onze stoep voor de bezorgers. Die vinden dat allemaal heel fijn.