Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, juli 21, 2024

Over een rustig weekend

Zaterdag

Na heel veel dromen en wel erg lekker geslapen te hebben vind ik het om half acht genoeg geweest. Rick duidelijk nog niet, dus ik doe Connections en Wordle op mijn telefoon tot hij een kwartiertje later ook wakker is. 

Het is koud beneden en somber buiten, maar droog en 25 graden. Rick laat Orion uit en ik wacht op het deck, want het is buiten aangenaam qua temperatuur. 

Dan gaan we op pad voor ons ontbijt. In een van de tuinen zien we een hert en ik wil haar fotograferen. Dat laat ze heel gewillig toe. Ze is absoluut niet bang en komt nieuwsgierig naar me toe. Jammer genoeg net niet dichtbij genoeg om haar aan te raken. 



Als mijn hertenvriendin weg is gesprongen gaan we verder. Ik haal mijn verse broodje bij Panera en dan gaan we naar Starbucks voor Ricks ontbijt en onze koffies. We krijgen ze van Frankie aangereikt. Rick is zeer geliefd bij de Starbucks medewerkers, want hij is altijd grappig als hij met ze spreekt.

Vervolgens is de Vienna markt aan de beurt. Zoals altijd kijken we meer dan we kopen. Hoewel, ik zie kruisbessen en rode bessen en iedere keer weer denk ik dan aan mijn jeugd. Wij mochten geen suiker doen op die bessen en ze zo eten. Ik wil telkens een bakje kopen om te zien of ze nog zo vreselijk zuur zijn, maar daarvoor zijn ze me net te duur. 

Bij een van de kraampjes kun je verschillende soorten meloen proeven. Rick vindt de "sugar cube" erg lekker en daarvan nemen we er een mee. Er zijn een heel aantal enorme watermeloenen en die wegen flink wat. De nogal kleine, maar kennelijk sterke verkoopster vertelt dat ze die vanochtend allemaal alleen in haar vrachtwagen heeft getild!




Kruisbessen, rode bessen, allemaal even verschrikkelijk zuur in mijn herinnering

Weer thuis gaat Rick werken aan de klimop aan de bomen in de achtertuin. Die verstikt die bomen als het niet op tijd weg wordt gehaald. Het is vandaag koel vergeleken bij de afgelopen weken dus ideaal weer om dat te doen. Ik doe mijn sporten op de mini elliptische machine.

Zo is het al gauw lunchtijd en we gaan naar The Boro. Daar haal ik bij Poki DC mijn geliefde poke bowl. Rick heeft een wrap van Cava. We eten buiten, maar het wordt wel steeds donkerder. Als we naar binnen gaan vallen de eerste spetters. 


Dit is geen zwembadweer en we besluiten onze wekelijkse boodschappen te gaan doen. We gaan eerst naar The Fresh Market, een Europees aandoende supermarkt met anders dan andere producten. Ze hebben bijvoorbeeld heel veel Tony Chocolonely dingen.

We kopen er meer dan we verwachtten en steken dan over naar de Giant. Daar is het op dit tijdstip van de dag heel erg rustig. We zijn dan ook binnen een mum van tijd klaar met ons lijstje. Als we naar buiten lopen regent het nog steeds. 

Het is dus maar goed dat we kaartjes hebben voor Twisters. We gaan naar Look, een nieuwe eigenaar van de bioscoop Icon. In de zaal hebben de stoelen stoelverwarming en ik doe die aan. Ik heb een enorme fibromyalgie aanval, waarschijnlijk door het weer. 

De film is werkelijk fantastisch! Ik heb geen ander woord ervoor. Het verhaal loopt goed, het vreselijke van de tornado's komt goed naar voren en hij is minstens zo goed als de originele Twister. Ik ben weer eens dolblij dat wij niet in "Tornado Alley" wonen!

Het is droog als we weer buiten komen en we besluiten naar Harth te gaan om te eten. Dat is echter vreemd genoeg op zaterdag en zondag gesloten voor het diner. Dan maar door naar Agora en dat is een schot in de roos!

We nemen plaats aan de bar en Sebastian uit Bolivia is onze barman. Hij is ontzettend aardig! Op zijn aanraden neem ik het borek voorafje en dat is heerlijk. Rick heeft lahmacun. Dan kies ik de wilde paddenstoelen en Rick een kabob. Ik dacht nog een derde gerechtje te bestellen, maar dit is allemaal meer dan genoeg. 

Dit was een goede afsluiting van een leuke dag. Ik kan iedereen aanraden Twisters te gaan zien!

Zondag 

De zon schijnt en om tien voor acht sta ik stilletjes op. Ik denk dat Rick nog slaapt, maar zoals wel vaker wachtte hij slechts tot ik op zou staan. 


Na Orions wandeling beginnen we aan onze zondagse routine. Eerst halen we onze koffies en Ricks ontbijt van Starbucks. Intussen is mijn broodje klaar bij Panera en ik haal dat op. Het is zo lekker, dat verse broodje met veel zaden, ei, tomaat, avocado en bacon. 

Voor we naar Merrifield gaan rijden we even naar Oakton. Yalla Pita, onze favoriete food truck voor Jordanees eten, opent daar binnenkort een restaurant. Helaas ziet het er nog niet uit alsof het op het punt staat open te gaan. 
Negentiende eeuws kerkje in Oakton

Omdat ik de komende week maar drie keer thuis zal ontbijten neem ik maar twee soorten paddenstoelen mee van H Mart. Dan steken we over naar de Mosaic markt en ik kan het niet laten even te gaan ruiken aan de vele geuren van geitenzeep bij dat standje. Wij gebruiken echter geen stukken zeep en de ene die ik kocht zit nog in papier. 

Het is volop zomer bij de boerenkraampjes. Er zijn prachtige bloemen en allerlei soorten tomaten, groente en fruit. Het is een heel kleurig geheel. Ik koop een tomaat om bij de lunch te eten en wat perziken. Verder de maitake paddenstoelen van King Mushrooms en een dozijn eieren van Liberty Delight, daar kopen we altijd van. 




Deze belegde pretzels zien er zo lekker uit

Flat Stanley poseert in een bananenplant

Net voor tienen zijn we weer thuis en ik doe een half uur op de elliptische machine. Dan ga ik op het deck zitten waar het een aangename temperatuur is. Rick werkt aan een probleem voor zijn werk. 

Om elf uur meldt Kai dat hij en Raquel tijd hebben om te videobellen. De rest van ons kan ook, al is Katja boodschappen aan het doen met Fiona. Fiona voert de boventoon en vindt het prachtig haar ooms en tantes te zien. 

We horen over het Airbnb project van Kai en Raquel. Dat is veel meer werk dan ze verwachtten. Ze moeten nog een lening bewerkstelligen, maar dat zal geen probleem zijn. Dan tekenen ze hopelijk in oktober de koopacte. 

Met de anderen gaat het goed en na iets meer dan anderhalf uur nemen we weer afscheid. We verzuchten altijd dat we dit vaker zouden moeten doen, maar het is toch moeilijk om een tijd te vinden waarop iedereen kan. 

Voor de lunch ga ik weer voor een poke bowl. Rick houdt vast aan zijn Cava salade. We eten buiten en maken ons dan klaar voor het zwembad. 

We lopen naar de overkant en vinden nog net een paar stoelen in de schaduw. Het water is onvoorstelbaar koel, maar wel lekker als je eenmaal door bent. Ik besluit vandaag een halve kilometer te zwemmen. Rond kwart over vier lopen we terug naar huis. 

Vanavond gaan we eens Egyptisch eten. Dat staat al een tijdje op ons lijstje. Fava Pot krijgt goede recensies en we zijn benieuwd.

Nou, het overtreft onze verwachtingen! Alles is zo vers en lekker. We delen het falafel voorafje. Egyptische falafels zijn gemaakt met tuinbonen, lekkerder dan met kikkererwten. Ook bestellen we een bakje koshary, macaroni, rijst, linzen en meer met een tomatensaus. Die aten we in Cairo en wilden dat nog eens proeven. 

Als hoofdgerecht kiest Rick de gehaktballen in tomatensaus en ik de met gehakt en pijnnoten gevulde artisjokken. Wat een heerlijke combinatie is dat! We gaan hier zeker terug. 

En zo is ook dit weekend weer verleden tijd. Allemaal een heel fijne week gewenst!

7 reacties:

Reny zei

Leuk om de dag met zo’n prachtig hert te beginnen.

Bedankt voor de tip van Twisters. We hebben een Pathé korting bon die ik graag wil inwisselen. We willen graag naar de film Horizon (Kevin Costner) maar die draait bijna niet en op onmogelijke tijden.

Lijkt me heerlijk die falafel van tuinbonen, ik ben geen liefhebber van kikkererwten.

Maak er een mooie week van !

Anja L. zei

Wat een nieuwsgierig hert.
Rode bessen blijven zuur, ik koop ze nooit maar in een restaurant zitten ze vaak bij een dessert als garnering. Dan eet ik ze wel.
Wij willen ook nog naar Twisters. De film kreeg hier ook goede recensies.
Fijne maandag.

Petr@ zei

Heerlijk zo'n rustig weekend tussendoor.
Rode bessen zijn nog steeds zuur. Mijn moeder heeft ze in de tuin en daar krijg ik af en toe was van. Dan doe ik het in een smoothie want zo eten is me te zuur. Kruisbessen heb ik sinds mijn jeugd niet meer gegeten.
Spannend project van Kai en Raquel. Hopelijk wordt het een succes.

Wil zei

Rode bessen blijven zuur. Ik verwerk ze weleens in een fruitsalade. Kruisbessen of klapbessen
zie ik nooit meer. In Limburg waren kruisbessenvlaaien te koop. Ontzettend lekker.
Spannend avontuur waar Kai en Raquel zich op gestort hebben.
Daar komt wel het een en ander bij kijken. Cathy en Cees hebben jaren geleden een huis gekocht en vonden het tijd het nu te verkopen. Maar er heeft een gezin met 3 kinderen in gewoond en dat heeft zijn sporen nagelaten. Alles moest geverfd worden etc.etc. en om het een update te geven is er nieuwe keukenapparatuur aangeschaft. Werkelijk alles is vernieuwd tot lampen, kranen, lichtknoppen aan toe. De keuken heeft wel een heel ander aanzicht hierdoor gekregen. Ik hoop voor Kai en Raquel dat het een goede investering voor hen zal worden.

Carla zei

Wat een heerlijk weekend hebben jullie gehad.
De film Twisters staat hier ook op het verlanglijstje om heen te gaan.
Leuk, om met alle kinderen te videobellen.
Ik zal wel een uitzondering zijn, maar ik vind rode bessen zonder suiker heerlijk

Marion2 zei

Ik ben dol op rode bessen en koop ze nu veel. Als kind vond ik ze ook erg zuur en at ze met suiker,
maar nu gewoon zonder. Ik denk dat je smaakpapillen wat afvlakken in de loop der jaren.
Kruisbessen vind ik er heel mooi uitzien, maar iets houd me tegen. Liever dan frambozen en bramen.

Grappig die pretzels, ik heb ze nooit op die manier gezien. Eigenlijk alleen ‘naturel’.

Petra zei

@Reny - Twisters is heel erg de moeite waard, alvast veel plezier!

@Anja - Misschien dat ik volgende week toch even een bakje koop.

@Petra - Het is zeker spannend en ze leren veel.

@Wil - Dank je, dat hopen wij ook, zij zijn ervan overtuigd.

@Carla - Misschien ik inmiddels ook wel aangezien ik bijna geen suiker meer eet.

@Marion - Ik ben dol op de meeste bessen. Misschien volgende week gewoon maar eens proberen (zul je zien dat ze er dan niet meer zijn).