Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juli 15, 2024

Over nog een gezellige ochtend en dan weer afscheid

Voor Rick is het een werkdag en hij staat om kwart voor zeven op. Ik blijf nog liggen en dan is het opeens tien over half acht als ik opsta. Ik verwacht iedereen al beneden, maar alleen Katja, Rick en Nico zijn er. Kevin komt niet veel later. 

Tot iedereens verbazing slaapt Fiona nog en Saskia ook. Volgens Katja komt het zelden voor dat Fiona tot na achten slaapt. Waarschijnlijk vindt ze haar Paw Patrol bed heerlijk liggen. 



Rick heeft al ontbijt gegeten en Kevin heeft genoeg aan wat cereal. Ik maak mijn gewoonlijke paddenstoelen, spinazie, ei en kaas ontbijt voor Katja en mij. Katja heeft dat nog niet eerder geprobeerd en vindt het erg lekker.

Dan komt Fiona de trap af en vraagt om bramen en een Poptart als ontbijt. Wanneer zij daarmee klaar is kleed ik haar aan. Vervolgens nemen Rick en ik haar mee naar Starbucks en de glasbak, zodat Katja en Kevin alvast wat in kunnen pakken. 

Nadat we met de koffies thuis zijn gekomen probeer ik even een half uur op de elliptische machine te trappen. Dat vindt Fiona maar niets. Wat ze wel leuk vindt is op mijn schoot zitten terwijl ik trap. Ik heb dus een extra gewicht van zo'n 15 kilo op mijn benen. 

Al gauw loop het tegen elven en ik kleed Fiona in haar zwempakje. Daarbij wil ze haar roze schoentjes, roze zonnebril en roze zonnehoedje op. Katja en ik maken ons ook snel klaar en dan stevenen we op het zwembad af, want Fiona houdt de pas er goed in. 


Het water is heerlijk en Fiona oefent haar zwemmen in het grote zwembad. Daarna wil ze naar het kinderbadje om met haar speeltjes te spelen. Katja praat intussen bij met Lorraine en later Lois. Tegen twaalven heeft Fiona er genoeg van en we lopen terug naar huis. 





Daar bestellen de volwassenen behalve Saskia lunch van Cava. Saskia is hier voor een conferentie en moet om twee uur in Washington zijn. Fiona gaat mee en we zetten eerst Saskia af bij de metro. Ik kan merken aan Sas dat ze het weer moeilijk vindt om afscheid van haar kleine nichtje te nemen. 

Zoals altijd is Vienna tijdens de lunchperiode flink druk en het duurt even voor ik naar de andere kant van de stad kom. Fiona is heel stil dus ik vraag me af of ze in slaap is gevallen. Dat is niet het geval, maar ze is duidelijk moe. 

Thuis verorberen we de Cava salades en dan krijg ik een slapende Nico in mijn armen gedrukt. Hij is zo schattig! Die kleine handjes en voetjes en hij snurkt zelfs een beetje. 


Katja en Kevin laden intussen het meeste in de auto. Dan wordt Nico wakker en heeft honger. Katja geeft hem zijn flesje en ik neem Fiona mee de basement in. Daar zie ik een Nijntje kwartet spelletje en Fiona vindt het leuk de vier kaartjes bij elkaar te zoeken. 

En dan is het echt weer tijd om afscheid te nemen. Het is makkelijker voor mij, omdat ik volgende week weer een paar dagen naar New Jersey ga. Fiona is verdrietig, het besef van tijd is er nog niet helemaal. 

Als we het gezinnetje uit hebben gezwaaid loop ik terug naar het zwembad. Het is zo warm en het water geeft lekkere verkoeling. Alleen sluit het bad om kwart voor vier voor zwemteam wedstrijden. Heel vervelend, maar hopelijk is dit de laatste keer dit seizoen.

Dan maak ik maar van de gelegenheid gebrui en ga aan Katja's kast in haar slaapkamer werken. Ik vroeg haar of ze die dit weekend op kon ruimen, want het is alsof ze hier nog woont. Natuurlijk was daar helemaal geen tijd voor. 

Een paar grote dingen mogen wel weg van Katja en dat creeert ruimte voor de baby spullen in haar kast. Het is handig om die allemaal op een plek te hebben. De kast lijkt leger nu hij georganiseerd is. 

De tijd gaat snel en de magen beginnen te rommelen. We bestellen taco's in koolbladeren van Taco Bamba. Dat is gezond, lekker en niet zo duur. 

Saskia heeft officieel tot negen uur vanavond vergaderingen, maar ze hoeft ze niet allemaal bij te wonen. We wachten dus op haar sms dat ze op weg naar huis is. Het is gezellig dat zij tot donderdag hier is. 



 

5 reacties:

Petr@ zei

Gezellig nog een paar uur samen. Fijn vooruitzicht dat je al snel weer naar New Jersey gaat. En heerlijk om Saskia nog een paar dagen thuis te hebben.

Anja L. zei

Wat lekker dat er nog tijd was voor het zwembad. Fiona is een echte waterrat.
Leuk dat Saskia er nog een paar dagen is.
Fijne dinsdag.

Carla zei

Wat een heerlijke ochtend nog. Fiona geniet heel erg van het zwembad zo te zien, leuk!
Wat een leuk mannetje is Nico toch, echt een schatje!
Gezellig dat Saskia nog een paar dagen blijft.
Fijne dinsdag

Anja zei

Wat fijn dat je al snel weer naar New Jersey gaat.
Leuk om met Fiona naar het zwembad te gaan, daar geniet omi nog meer van dan Fiona denk ik.
Ik kan daar ook zo van genieten.
Fijn dat Saskia er nog even is.

Petra zei

@Petra - Hopelijk morgen wat tijd om met Saskia door te brengen, want haar conferentie heeft lange uren.

@Anja - We kregen Katja ook nooit uit het water.

@Carla - Nico is vandaag alweer drie maanden, de tijd vliegt!

@Anja - Ik ben zo blij dat Fiona zo dol op ons is. Niets liever dan dat kleine kinderlijfje tegen je aan.