Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juli 29, 2024

Over een mooie maandag

Rick heeft zijn wekker voor tien voor half zeven gezet. Ik word er wakker van, maar val weer in slaap tot ik Rick bezig hoor in de badkamer. Als ik mijn ontbijt aan het maken ben vertrekt Rick voor de dag.

Hij doet vandaag praktische lessen over Microsoft producten met kinderen van de inheemse bevolking. Die komen van stammen van over het hele land. 

Het is deel van een programma om die kinderen een beter idee te geven van wat ze met hun opleiding kunnen doen. Het is gebleken dat de inheemse kinderen vaak achterlopen qua werkkansen in de IT sector. 

Als ik mijn ontbijt op het deck heb gegeten haal ik mijn elliptische machine naar buiten en trap daar drie kwartier op. Ik ben nog voor negenen klaar, altijd fijn. 

Na me klaargemaakt te hebben voor de rest van de dag bestel ik via de app een nitro brew van de Starbucks in het Pan Am Center. Met dat drankje loop ik naar de Safeway en koop een huwelijksverjaardag kaart voor Katja en Kevin. 

Dan rijd ik naar Vienna op zoek naar een themafoto met Flat Stanley. Ik loop Church Street af naar Bards Alley, onze enige boekwinkel in Vienna. Helaas is die op maandag gesloten, maar ik betwijfel toch al of ze Flat Stanley boeken hebben. Ik vind er nooit wat ik zoek. 



Na de foto genomen te hebben loop ik een stuk over het W&OD pad tot het tijd is om naar de oogarts te gaan. Dit is mijn jaarlijkse controle en alles is goed. Ik heb geen nieuwe contactlenzen nodig, maar laat nieuwe lenzen in mijn bril zetten. Mijn hemel wat is dat duur! Gelukkig hebben we voor zulk soort dingen een door Microsoft gesponsorde rekening. 



Op weg naar huis koop ik eerst kunsttranen bij Walgreens, want mijn ogen zijn droog waardoor mijn contactlenzen vies worden. Ik hoop dat dit inderdaad gaat helpen, want telkens door een wazige contactlens kijken is hoogst irritant.

Bij Whole Foods koop ik ingredienten voor de avondmaaltijden van vanavond en morgenavond. Verder neem ik een bakje met garnalensalade mee. Die eet ik samen met tomaat, komkommer, kruisbessen en een halve perzik. Het is lekker zomers.

Tijd om naar het zwembad te lopen en wat baantjes te trekken. Ik zwem er dertig en dan nog eens tien al kletsend met Lois. En zo heb ik nog voor het einde van juli 25 kilometer gezwommen. Ik heb me voorgenomen geen bijna onmogelijke goals te zetten, maar dit is toch leuk. 

Tegen vijven maak ik me klaar om naar huis te wandelen als ik een enorme donderklap vlakbij hoor. Ik kijk op de radar en er is inderdaad een klein onweer aan het vormen. Tot mijn verbazing blijft het zwembad open. Als ik halverwege thuis ben dondert het nog een keer en dan hoor ik de fluit wel.

Rick komt niet veel later ook thuis en dan barst net de bui los. Het plenst flink maar duurt niet lang. Gelukkig want nu kan Rick onze zalmburgers droog grillen. We eten ze op een keto broodje met tomaat en in Ricks geval ui. De burgers zijn met bacon en cheddar gemaakt en dat is verrassend lekker.

Nu gaan de Spelen aan. Ik vind het zonde van het mooie weer om binnen te kijken overdag dus ik moet het met de samenvattingen doen. 

8 reacties:

Reny zei

Fijn voor je dat je geen nieuwe contactlenzen nodig hebt.
Ik had nog nooit van "kunsttranen" gehoord, dacht dat dat een leuke vertaling voor oogdruppels was, ha ha, my mistake, weer iets bijgeleerd op de vroege ochtend.

Ga zo naar mijn vrijwilligers "baantje" in het ziekenhuis, daarna blijf ik lekker thuis/binnen, het wordt hier vandaag 32 graden (temperaturen die jullie dagelijks hebben, voor ons is het uitzonderlijk).
Gelukkig hebben we aan het einde van de middag natuurlijke schaduw in de tuin, denk dat we toch wat op de grill leggen en genieten dat het eindelijk zomer is.

Maak er een mooie dinsdag van !

Anja L. zei

Toen ik nog lenzen had gebruikte ik ook af en toe kunsttranen, bij mij hielp het wel.
Waren de kinderen een beetje geïnteresseerd in de lessen?
Ik ga vroeg boodschappen doen en daarna vlug stofzuigen voordat het te warm wordt hier.
Fijne dinsdag.

Wil zei

Ik heb nog nooit lenzen gehad maar draag altijd een bril. Mijn ogen verdragen geen lenzen.
Nu na 14 jaar moest ik nieuwe glazen hebben en was ook toe aan een nieuw montuur. Of lenzen duur zijn weet ik niet maar glazen zijn ook peperduur. Je zit zo over de 1000 euro..
En helaas krijg ik maar weinig vergoed van de verzekering.
Heb net 10 minuten in de zon gezeten maar dat was voor mij weer genoeg. Veel en veel te warm.
Dan is het binnen met de ventilator aan wel comfortabeler.
Fijne dag,

Petr@ zei

Wat een mooi programma van Microsoft en leuk dat Rick daar aan mee mag helpen.
Ik gebruik nu een klein jaar kunsttranen en het helpt mij echt tegen droge ogen. Wel heb ik zachte lenzen, misschien dat dat nog verschilt.

Petra zei

@Petra - zonder airconditioning zou ik het niet uit kunnen houden, die temperaturen

Petra zei

@Anja - Ja, zulke kinderen zijn meestal veel meer geinteresseerd dan kinderen met allerlei privileges

Petra zei

@Wil - Dit was ook voor brillenglazen en inderdaad de verzekeringen gaan niet mee met de prijs.

Petra zei

@Petra - De reden dat ik geen zachte lenzen heb is dat die te snel vies werden en oogontstekingen veroorzaakten. Mijn ogen zijn dus raar.