Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, juli 12, 2024

Over de aankomst van de (klein)kinderen

Gisteren lag ik er vrij vroeg in en ik ben om half zeven dan ook klaarwakker. Katja en Saskia zijn dat ook dus we bespreken even het plan voor vandaag. 

Het wordt natuurlijk na weken droogte juist vandaag rotweer. Saskia moet zo'n eind alleen rijden, ik ben daar altijd bezorgd over. 

Beneden maak ik ontbijt en een mok koffie. Zorro heeft intussen na zijn snoepjes mijn plek ingenomen. Daar ligt hij ook altijd als Rick ontbijt eet. Ik vind het wel gezellig zo'n spinnend kattenlijfje naast me. 


Saskia's boodschappen worden bezorgd van Whole Foods. Ik vind het zo het makkelijkst, want haar wensen zijn nogal ingewikkeld en ik heb vanochtend geen tijd alles bij elkaar te gaan zoeken. Alleen zitten niet Saskia's bevroren bestellingen in de zak, maar twee enorme pizza's en twee pasta's bevroren maaltijden.  

Die eet Saskia niet en wij ook niet. Ons buurmeisje is vegetarisch en dat zijn de pizza en pasta ook. Ik breng ze naar hiernaast en inderdaad worden ze met blijdschap aangenomen. Ik vraag mijn geld terug van Whole Foods en dat gaat gemakkelijk. Alleen zal ik nu dus toch naar de winkel moeten. 

Katja stuurt rond half negen onderstaande foto. Ze zijn op weg en met stoppen en dergelijke verwachten ze rond twee uur hier te zijn. 

Om de een of andere reden heb ik de rust niet in mijn hoofd om drie kwartier te sporten. Een half uur moet vandaag maar goed genoeg zijn. Na mijn douche kleed ik me vervolgens in gewone kleding. Ondanks het regenachtige weer is het 27 graden dus een t-shirt en broekrok zijn genoeg. 

Op weg naar de Giant kom ik langs mijn favoriete tuin. De eigenaar werkt erin en ik vertel hem hoeveel plezier ik heb van het fotograferen van bijen en hommels op zijn planten. Hij zegt dat hij er veel werk aan heeft. Dat kan ik me goed voorstellen!
Drie bijen zelfs vandaag!

Bij de Giant werk ik mijn lijstje af en breng de boodschappen naar huis. Aangezien ik mijn nitro brew nog niet heb gehaald bestel ik er een van de Starbucks in het Pan Am Center. Die is maar een paar deuren van Pro Nails 3 verwijderd. 

Met mijn koffie loop ik de nagelsalon binnen en Phuong maakt mijn nagels weer keurig en vooral korter. Na een tijdje gaan lange nagels me enorm irriteren. Ik heb om en om wit en een licht oranje glitterkleur, die goed staat bij de stickertjes die ik erop wil plakken. 

Het regent inmiddels flink en uitgerekend nu is de drive thru van Walgreens gesloten. Mijn Flat Stanley kan nergens heen, want die is van karton. Ik loop de winkel in en haal de medicijnen voor Orion en mij op. 

Dan rijd ik Vienna weer in en ga eerst naar Greenheart waar ik een regenboog aan sappen koop. De Detox is voor mezelf en de rest voor Katja. 

Als laatste ga ik naar Whole Foods. Behalve Saskia's bevroren maaltijden haal ik ook lunch voor Katja, Kevin en mezelf. Hierdoor voel ik me toch niet zo geergerd dat ik toch naar Whole Foods moest vanwege hun foute bezorging. 

Het is weer droog als ik thuiskom en ik neem wat foto's van de tijgerlelies. Dat vind ik zulke bijzonder bloemen met hun "krullen". 



Katja stuurt onderstaande foto van Fiona als ze door de tunnel bij Baltimore rijden. Ze komen al dichterbij ondanks het gewoonlijke slechte verkeer op de Interstate 95.  

Eindelijk heb ik even tijd om adem te halen. Ik maak mijn lunch van garnalensalade, komkommer en bramen. Dan plak ik schelpen en andere strandgerelateerde plaatjes op mijn nagels. Ik ben daar net mee klaar als ik een auto op de oprit hoor. 



Het is vijf over twee en Katja en Kevin zijn er dus precies op de tijd dat ze verwachtten. Van Fiona krijg ik een heel grote knuffel en kleine Nico "praat" tegen me. Ik ontferm me over de kinderen terwijl hun ouders lunch eten. 
 


Het stoepkrijt is altijd een succes


Fiona is nogal hyper na de vier uur in de auto. De zogenaamde hele dag regen bestaat tot nu toe uit slechts een paar buien. Katja en ik nemen Fiona mee naar het zwembad en dat is een groot succes. Ze is net zo'n waterratje als haar moeder was. 




Na een paar uur lopen we terug naar huis en daar bemerk ik dat ik vergeten ben melk voor Fiona te kopen. Gelukkig is de 7 Eleven vlakbij en kan ik een kwartiertje later Fiona's beker met "milkie" vullen. 

Daarna kruipt ze heel lief tegen me aan en we kijken een televisieprogramma. Intussen bestellen wij volwassenen via Doordash van Genki Izakaya. De kinderen liggen net in bed als dat bezorgd wordt en we zijn allemaal blij om even rustig te kunnen eten. 

En dan komt Saskia na een lange rit binnenlopen. Haar tocht duurde iets meer dan acht uur. Een hele zit om alleen te rijden. Flapjack en Pig zijn ook mee. 

Morgen komt Rick thuis en dan missen we alleen Kai nog. We hopen zondag video te bellen. 

Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

9 reacties:

Reny zei

Wat een rijkdom, jammer dat Kai alleen virtueel aanwezig kan zijn.

Maak er samen een super mooie weekend van!

Anja L. zei

Gelukkig viel de regen mee en konden jullie nog lekker naar het zwembad.
Heel fijn weekend!

Nel zei

wat fijn dat iedereen veilig thuis is. Het blijven afstanden...pff. Wij zuchten al als we anderhalf uur moeten rijden.

Nu Rick nog. Wat jammer dat Riley er niet bij is.

Ik wens jullie een heel fijn weekend !!

Petr@ zei

Je was er maar druk mee, alles in huis halen voor je logees. Maar helemaal de moeite waard. Wat fijn dat ze er allemaal (behalve Kai) zijn.
Geniet!

TOG zei

Wat heerlijk, allemaal samen, dat wordt genieten!

Marion2 zei

Wat fijn dat iedereen er (bijna) is. Acht uur rijden: petje af voor Saskia.
Grappig dat Nico al terug 'praat'. Hij is een paar weken ouder dan mijn
kleindochtertje, dus leuk om te zien wat er qua ontwikkeling te verwachten is.
Heel veel plezier met zijn allen!

Tineke zei

Gezellig voor je dat Nico zo babbelt. Fiona staat het haar uit haar gezicht haar heel goed.
Geniet met zijn allen van jullie weekend.
Wij hadden onze kleinzoon van 3 ook vandaag; altijd weer genieten.

Anja zei

Acht uur rijden, knap van Saskia!
Zien Katja en Saskia elkaar regelmatig of is de afstand te ver?
Geniet met z'n allen van dit weekend!!

Petra zei

@Reny - Ik hoop dat het videobellen gaat lukken met ons drukke schema

@Anja - Er was veel meer voorspeld,dus ja, heel fijn

@Nel - Riley moet werken en Saskia blijft tot donderdag

@Petra - Dat doen we zeker!

@Tosca - Ja, het is heel gezellig

@Marion - Nico is wel te vroeg geboren dus misschien doet jouw kleindochtertje dingen wel vroeger.

@Tineke - Het gaat allemaal zo snel, het is zaak te genieten.

@Anja - De afstand en hun drukke leven maken het moeilijk elkaar te zien, maar ze communiceren wel veel met elkaar