Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juli 01, 2024

Over een "koude" maandag

Het is een weekdag en dus staat Rick vandaag wel terecht om kwart voor zeven op. Ik blijf nog even liggen en mijn Connections (een fout, gr) en Wordle (in twee keer geraden!) doen. Dan ga ik ook naar beneden. 

Rick heeft de achterdeur open staan, want het is opeens maar achttien graden. De luchtvochtigheid van gisteren is helemaal verdwenen. Het is een welkome afwisseling, maar met de afkoelende wind zie ik mezelf vandaag niet gaan zwemmen. 

Na mijn ontbijt trap ik alvast iets meer dan een half uur op de elliptische machine. Rick is dan klaar om onze dagelijkse rit naar Starbucks te maken. Terwijl we onze koffie drinken spelen we Pokemon Go en dan is het tijd om serieus aan de dag te beginnen. 

Mijn cardio is al gauw klaar en dan doe ik een onderlichaam krachttraining met mijn app. Blij dat al het sporten weer gedaan is voor vandaag fris ik me op en kleed me in gewone kleding. 

Dan ga ik op pad. De tijgerlelies beginnen te bloeien en dat zijn dankbare foto onderwerpen. Ik vind het heel mooie bloemen en leuk dat ze pas later bloeien. Onvoorstelbaar dat het alweer juli is!


Het waait flink en als ik naar mijn favoriete "bijen"tuin ga zwaaien de zonnehoeden heen en weer. Het deert de bijen niet. Het blijft genieten ze zo hard bezig te zien. Ik ben er een half uur zoet mee en het stemt me vrolijk. 







Het is juli en dus is "Flat Stanley" het maandthema. Stanley gaat mee naar een van de vele kleine bibliotheekjes in de buurt. Deze vind ik mooi, want hij is beschilderd om de moeder van de kunstenares te herdenken. Stanley kijkt of zijn boek er toevallig is, maar dat is niet het geval.
 
Een hert loopt net weg


Bij Whole Foods koop ik benodigdheden voor het avondeten. Verder nog wat andere spullen en natuurlijk mijn geliefde garnalensalade. Ook stuur ik een topje terug naar Amazon. Soms lijken die een heel andere kleur online dan in werkelijkheid. 

Het is inmiddels al kwart voor twaalf. Rick is zijn lunch aan het maken en ik doe hetzelfde. We eten buiten op het deck. Ik heb verse bramen en frambozen van de markt bij mijn garnalensalade. 

Na het eten ga ik aan Kai's kamer werken. Die moet kindveilig gemaakt worden. Fiona gaat waarschijnlijk in het bed slapen en daar kan ze uit. Er staan nogal wat dingen op het bureau en in de boekenkasten, die niet voor kleine vingertjes bestemd zijn. Ik doe ze in dozen en zet ze in de kast.

Helaas komen Kai en Raquel toch niet in augustus. Zij hebben net een huis in Le Puy en Velay gekocht en hebben daar teveel werk en kosten aan. Het is heel begrijpelijk en ik zag het al aankomen. Nu is het doel met Kerst te komen. 

De enige dingen op Kai's kamer waar ik geen raad mee weet zijn de elektronica. Daar moet Rick zich binnenkort over buigen. Ook moeten de kasten aan de wand vastgemaakt worden. Maar we hebben daar nog anderhalve week voor. 

Mijn boek is een nieuw cozy mysterie van een van de series, die ik gelezen heb. Ik ben er dus zo in en voor ik het weet zijn we een paar uur verder. Ik voel mijn spieren van de gewichten van vanochtend en bedenk me dat even in de hot tub me goed zal doen. 

Rick brengt me mijn groene mocktail en dan is het zo lekker bubbelen dat ik na twintig minuten de knoppen voor nog eens twintig minuten indruk. Het is zo ontspannend, al is het minder als Orion de vijver weer eens ontdekt, zucht!

Het is perfect weer om wat op de barbecue te gooien en dat worden de bevroren zalmburgers, die ik van Whole Foods kocht. Ze hadden geen verse zalmburgers vandaag en eerlijk gezegd vinden we deze lekkerder. We eten ze op een keto broodje met tomaat en ui, smullen maar. 

Morgen wordt het weer warmer en daarna gaan we terug in de hitte. Dit was een ongewoon koel begin van juli, maar volgende week zal ik heel warme rondleidingen hebben zo te zien. 

12 reacties:

Reny zei

Wat jammer dat Kai en Raquel niet kunnen komen, nu maar hopen dat het met Kerst gaat lukken.

Prachtige foto's van de bijen, ze zijn zo scherp!

Ik heb eindelijk onze laatste accommodatie in Oostenrijk geboekt, je had me geïnspireerd :)

Petr@ zei

Leuk dat je de echte Flat Stanley gebruikt voor het maandthema!
Jammer dat Kai en Raquel niet kunnen komen maar heel logisch nu ze net een huis hebben gekocht.

Anja L. zei

Kai en Raquel gaan in een mooie plaats (en streek) wonen. Maar wel jammer dat ze nu niet kunnen komen.
Goed ideee om in het bubbelbad te gaan.
Fijne dinsdag.

Carla zei

Wat een mooie foto’s van de bijen!
Jammer dat Kai en Raquel niet kunnen komen in augustus. Maar begrijpelijk. Hopelijk lukt het met kerst wel.
Wat een leuke eilanden gaan jullie bezoeken in Griekenland. Lang geleden was ik daar ook, erg mooi daar!
Wij gaan eind augustus nog 3 weken op vakantie, naar Zuid Frankrijk.
Toevallig heb ik ook net vorige week een van de logeerkamers kindproof gemaakt, want mijn dochter komt volgende week een paar dagen met partner en de kindjes,en mijn kleinzoon slaapt sinds kort ook in een groot bed.

Wil zei

Natuurlijk is het heel jammer dat Kai en Raquel in de zomer niet kunnen komen maar aan de andere kant is het voor hen heel fijn straks een eigen huis te hebben. En daar zullen ook wel de nodige uren in gestoken worden. Dan maar hopen dat het met de Kerst wel lukt.
Trouwens is de omgeving waar ze komen te wonen wel heel mooi. .
Vandaag is dan eindelijk die nieuwe regering van start gegaan. Ik heb er zo mijn gedachte over.

Anja zei

Jammer dat Kai en Raquel niet komen maar fijn voor ze dat ze een eigen huis hebben.
Mooie omgeving daar.
Wij zijn net thuis van 2 maanden Zuid-Frankrijk, wat een heerlijk land.
Leuk vooruitzicht voor jullie om naar Griekenland te gaan.

Petra zei

@Reny - eigenlijk is Kerst wel zo leuk. Fijn dat je de knoop door hebt gehakt!

Petra zei

@Petra - Ik hoop maar dat hij de hele maand heel blijft

Petra zei

@Anja - ze gaan er (nog) niet wonen, maar het verhuren

Petra zei

@Carla - onze levens gaan gelijk op

Petra zei

@Wil - ik heb het maar nooit over de toestand hier qua politiek. Ik word daar gedeprimeerd van

Petra zei

@Anja - ik ben ook zo dol op Frankrijk!