Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, juli 10, 2024

Over een rondleiding en voetbal

Vandaag lukt het me om tegelijkertijd met Rick op te staan. Ik maak me klaar voor de derde en laatste rondleiding deze week. De extreme hitte waarschuwing is al van kracht. Ik kleed me in mijn dunne t-shirt met de monumenten erop en een sport broekrok. 

Mijn ontbijt is snel gemaakt en gegeten en om kwart over acht zet Rick me bij het metrostation af. De trein staat klaar en zo'n veertig minuten later stap ik uit bij Federal Center SW. Bij de Starbucks daar bestel ik een kleine ijskoffie en maak gebruik van het toilet. 

Als ik weer naar buiten loop zie ik dat ik mijn groene zonnebril ben verloren. Dat moet in het station gebeurd zijn, want ik zie hem niet in het cafe of op straat. Ik ga het station binnen en zoek naar de bril. Helaas is er geen teken van. Balen, want het is mijn favoriete zonnebril. Gelukkig is hij nog verkrijgbaar. 

Op mijn gemak loop ik Capitol Hill op, want ik druip alweer van het zweet. Ongelooflijk hoe vochtig het is. De Library of Congress is helaas gesloten vandaag anders was dat een welkome verkoeling geweest. 


Het lijkt me wel leuk om Flat Stanley met de Library of Congress te fotograferen. Er komt net een jong stel langslopen en ze vragen of ze mij met Stanley op de foto zullen zetten. Ze blijken precies te weten wie Flat Stanley is. Zij hebben er op de basisschool ook een project mee gedaan. Zo grappig!

Niet lang nadat ik de Neptunus fontein heb bereikt zie ik drie mensen in oranje shirts aan komen lopen. Dat kan niet missen! En inderdaad, ik maak kennis met T, M en T uit Den Bosch. 

Zij hebben nog geen koffie op en ik stel voor naar de Starbucks waar ik net was te gaan. Dat is wel een beetje buiten de route, maar anders moeten ze nog minstens een uur wachten. De airconditioning in het cafe is heerlijk koel en het vergt weer even wat moed om verder te lopen. 
Gevoelstemperatuur 42 graden!

Achter het Capitool langs lopen we naar Pennsylvania Avenue. We komen langs de National Gallery of Art en de sterrenbeeldenfontein daarvoor. Natuurlijk moeten we onze sterrenbeelden even opzoeken. 

Het mooie gebouw van de Federal Trade Commission

Bij de imposante National Archives steken we over naar 7th Street NW. Onderweg krijgen zij allerlei opmerkingen over hun oranje shirts. Veel mensen weten precies dat ze Nederlandse supporters zijn. Een vrachtwagen toetert zelfs!


Langs 7th St lopen we naar de Chinese boog. Zo komen we o.a. langs de National Portrait Gallery (hieronder) en het grote sportcomplex, de Capital One Arena. Nadat ze de nodige foto's van de Chinese boog hebben genomen lopen we langs H Street NW verder. 



Op 9th Street zien we de afzettingen voor de NAVO Top bijeenkomst. Er staan zelfs militairen ter beveiliging. Zoiets gebeurt hier niet vaak. 

Wij lopen door City Center DC waar kleurrijke bloemen boven Palmer Alley hangen. Dan wandelen we 10th Street af en bij het oudste katholieke kerkje in de stad komt net een priester naar buiten. 

Ook hij wil alles weten van de oranje shirts en vraagt waarom ik er geen draag. Ik laat hem mijn oranje teennagels maar niet zien. 



Het kerkje is open en we gaan even naar binnen om het te bekijken. Voor een katholieke kerk is het vrij sober. Er staan wel standbeelden en de glas in lood ramen zijn mooi. 


Op de hoek van 10th Street en Pennsylvania Avenue staat het FBI gebouw. Ondanks dat het lelijk is wekt het wel altijd indruk. Ik ben benieuwd wanneer ze eindelijk een nieuw onderkomen gaan krijgen. 

Over Freedom Plaza lopen we vervolgens naar de achterkant van het Witte Huis. Dan klimmen we 17th Street op en bekijken de voorkant van het Witte Huis. Aan die kant vertel ik altijd over de geschiedenis ervan. 

De rondleiding is dan afgelopen en we nemen afscheid. Ik heb ze gewezen waar Elephant & Castle is. Daar komen Nederlanders uit de omgeving de voetbalwedstrijd kijken. Meestal is dat erg gezellig dus hopelijk was er vandaag ook een goede opkomst. 


De metro brengt mij vlot terug naar Virginia. Terwijl ik in de trein zit krijg ik de eerste foto van het vogelhuisje dat we dit weekend installeerden. Het lijkt erop dat er een cardinaaltje heen vloog. 

Rick haalt me op van het station en ik heb enorme trek. Ik maak ongeveer dezelfde lunch als de afgelopen paar dagen. Alleen heb ik er dit keer ook de gazpacho van gisteravond bij. Die smaakt een dag later nog lekkerder. 

Na het eten gaan we boven de bedden van de kinderen opmaken. Terwijl we dat doen krijgt Rick een sms van onze Ierse vriend Niall. Hij is bij de Hawk & Griffin pub waar we de voetbalwedstrijd gaan kijken. Hij zegt dat het aan het volstromen is met Engeland supporters, maar hij zal een paar krukken voor ons openhouden. 

Wij kleden ons dus snel in onze oranje shirts en rijden naar de pub. Daar zijn we nog net niet de enige Nederland supporter. Er is een dame met een Nederland t-shirt aan. Haar ouders waren Nederlands en ze spreekt het nog een beetje. 

We weten natuurlijk allemaal hoe de wedstrijd afliep. Iedereen was het er echter over eens dat de penalty onterecht was. Onze buurman Chuck, die zelf voetbalscheidsrechter is, vond het grote onzin. Na afloop krijgen we veel klopjes op de rug en wordt er gezegd dat Nederland een formidabele tegenstander was. Het was gezellig ondanks het verlies.

Thuis pakken we alles in voor Orion om hem naar het hondenhotel te brengen. Hij gaat wat eerder omdat Rick morgenochtend naar Michigan vliegt. Ik ben bang dat ze Orion zullen weigeren als ik hem breng, want dan blaft hij gemeen tegen iedereen. 

Op de terugweg zien we al flink donkere luchten en bliksemschichten en niet lang nadat we thuis zijn krijgen we een stevig onweer over ons heen. De natuur heeft de regen hard nodig en ik vind het geknal en gebliksem altijd spectaculair. 

Voor ons avondeten gaat Rick van Plaka Grill halen en ik bestel eens van Gyu Shige. Daar wil Rick nooit eten en nu bezorgt Doordash van dat restaurant. De shabu shabu salade is nog altijd heerlijk en de sushi ook. 

En nu ga ik met mijn voeten omhoog naar wat shows kijken. Het was een drukke, maar leuke dag. 

8 reacties:

Anja L. zei

Poeh, drie rondleidingen in die hitte. Vermoeiend hoor. Maar gelukkig zijn er weer toeristen om rondleidingen aan te geven.
De uitslag van het voetbal was teleurstellend. Wel leuk om in de pub te kijken.
Fijne donderdag.

Reny zei

Mooi gemaakt, die bloemen boven Palmer Alley.

Wat grappig dat die priester naar de oranje shirts vraagt en dat er onderweg opmerkingen werden gemaakt over oranje, maar jammer dat “we” verloren hebben.

Ik vind zo’n somber ingericht kerkje wel mooi.
Super dat de camera van het voederhuisje werkt, lijkt me zo leuk !

Petr@ zei

De New York Times had een heel artikel over de oranje mars geschreven. Misschien dat (mede) daarom duidelijk was wat de oranje shirt betekenden.
Leuk dat de camera bij de vogelvoer bakje werkt.

Wil zei

Knap van je dat met die warmte 3 rondleidingen hebt gedaan. Gelukkig woon je niet in Las Vegas want daar is het niet te harden. Overdag 45, 48 en de temperatuur 's nachts komt niet veel lager dan 34 *.
Een Nederlandse populaire zanger had zijn manager gevraagd beelden naar CNN door te sturen.
Cathy heeft ze gezien moest er vreselijk om lachen.
De wedstrijd heb ik slechts gedeeltelijk gezien want, en dat is niet de eerste keer na een hele korte nacht, ben weer ingedut. Dus bleef het bij het laatste kwartier. Helaas.
Fijne dag.

Petra zei

@Anja - precies wat je zegt. Ik miste de rondleidingen erg

Petra zei

@Reny - ik ben wel benieuwd welke vogels erop afkomen

Petra zei

@Petra - dat zou inderdaad kunnen hoewel voetbal hier steeds populairder wordt

Petra zei

@Wil - een Amerikaan in de pub gisteren was ook zeer onder de indruk van de oranje massa