Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, juli 14, 2024

Over Say Yes to the Dress

Zaterdag

Om vijf over zeven doe ik mijn ogen open en besluit nog even te blijven liggen en mijn woordspelletjes te spelen. Katja ziet dat ik online ben en vraagt of ik Kevin kan helpen met Fiona.

Fiona heeft heel goed geslapen in haar Paw Patrol bed. Gisteren heeft Kevin de railings in elkaar gezet en Fiona ging maar al te graag tussen de Paw Patrol lakens liggen. Alleen was ze al om zes uur wakker. 

Als ontbijt geef ik Fiona bramen en bosbessen. Omdat ze bij Omi en Grandpa is mag ze ook een Poptart. Dat is een soort gevulde "koek". Die gaat er heel goed in! Het is niet een dagelijks iets, maar zo vaak krijg ik niet de kans Fiona te verwennen. 




Na haar eten neem ik Fiona mee naar Starbucks voor onze koffies. Ze kletst honderduit. Met de koffies gaan we naar Panera waar we ontbijt hebben besteld. Fiona vindt het prachtig iedereen in het restaurant te begroeten. 

We eten ontbijt en ik help met Nico. Daarna gaan Katja, Fiona en ik naar de markt in Vienna. Ook dat is een groot succes. Fiona vindt het allemaal prachtig. 

Fiona proeft perzik waar ze dol op is. Daarvan koop ik er drie. Abrikoos vindt madammeke echter niet lekker. Als we bij een ander kraampje komen grijpt Fiona een handje vol bramen. Die gaan meteen in haar mond en ik koop het bakje natuurlijk. Dan doet Fiona het van een ander bakje nog eens en nu hebben we meer dan genoeg bramen. Iedereen moet er wel om lachen. 

Ook bij andere kraampjes proeft Fiona van alles. Dit keer krijgt ze het van de verkopers. Van de Libanese verkoper krijgt Fiona een mini bakje hummus. Die is erg lekker dus ik koop een bakje. Verder snackt Fiona op een stukje cupcake en ook daar gaat er een van mee naar huis. 

Als laatste nemen we een zakje mini appel cider donuts mee. Twee daarvan zijn bij aankomst thuis mysterieus verdwenen. Hoewel, de suiker aan Fiona's handjes heeft daar misschien iets mee te maken.





De watermeloen gaat er ook goed in


Saskia is inmiddels op en Fiona is idolaat van haar. Alles moet met "Uncle Saskia" gedaan worden, hoewel ze best weet dat het Auntie Saskia is. We maken ons allemaal klaar en gaan dan naar Pro Nails 3.


Katja wilde graag een pedicure en Saskia ook. Ik laat mijn teen nagellak verversen. Fiona heeft een blauwe kleur met glittertjes gekozen. Ze vindt het prachtig hoe het op haar handjes en voetjes wordt gedaan. Het blijft wonder boven wonder redelijk zitten. 









Nu is het wachten tot Rick thuiskomt. Hij is al geland en wij bestellen vast lunch van Sweet Leaf. Nadat Rick iedereen geknuffeld en gezien heeft gaan we samen het eten ophalen. Zo kan Rick mij in alle rust vertellen over de begrafenis van Uncle Dick. Het is goed dat hij is gegaan.

Na de lunch pakken we iedereen in twee auto's en rijden naar het Udvar Hazy Air & Space Museum. Fiona is op het moment gefascineerd door alles wat de lucht in kan. Haar woord voor helikopter is schattig en voor ons niet uit te spreken.

Dit museum vind ik imposanter dan dat in de stad Washington. De Space Shuttle Discovery is er en de Enola Gay fascineert me. Nico heeft honger en ik werp me op om hem eten te geven. Ik ben hier al zo vaak geweest en de anderen niet. 

Na een tijdje komt Katja Nico ophalen en we voegen ons bij de anderen in het ruimtevaart gedeelte.We nemen een aantal foto's en ik loop naar de Enola Gay. Ik probeer me iedere keer voor te stellen wat er door het hoofd van die mannen ging toen ze de paddenstoel wolk achter zich zagen.






Tegen vijven hebben we genoeg gezien en Fiona begint moe te worden. Ze is op de leeftijd dat ze niet meer iedere dag een middagslaapje wil doen, maar dat eigenlijk wel zou moeten. 

Na Nico thuis weer gevoed te hebben gaan we naar Yard House waar ik gereserveerd heb. Ze hebben een ruime veganistische keuze voor Saskia en wij delen eerst een queso dip, erg lekker. Ik bestel de varkenskarbonade met groentes en die is weer erg lekker.

Fiona heeft het helemaal gehad en we vragen de rekening. Rick en ik blijven nog zodat ik meer kan eten, want door Fiona lukte dat niet. De anderen gaan naar huis en Fiona slaapt al als wij ook thuiskomen. 


Nu spelen we gezellig met zijn allen Animal Crossing. Ik geniet met volle teugen van iedereen hier!

Zondag

Alweer ben ik om kwart over zeven helemaal wakker. Rick blijft liggen, want die was doodmoe van zijn reis. Ik tref Kevin en Fiona weer beneden. Fiona heeft nota bene de hele nacht door geslapen, iets wat ze thuis bijna nooit doet. Misschien is het tijd dat ze thuis ook een groot bed krijgt. 

Fiona vraagt om bramen en bosbessen en ook een Poptart. Die eet ze binnen een mum van tijd op. Daarna moet er even op Omi's been geschommeld worden. Dat is super grappig!


Nu het nog niet zo warm is neem ik Fiona mee naar buiten zodat ze wat van haar energie kwijt kan. Zo kan ze lekker met de bal rennen. Als Grandpa er ook bij komt is het helemaal feest. 



Ik gebruikte eergisteren deze golf paraplu om de bal onder de auto weg te halen en Fiona herinnert zich dat

Als Katja ook op is gaan Rick en ik met Fiona naar Starbucks en Panera. In de drive thru van Starbucks zit er een hond in de auto achter ons. Fiona vindt dat prachtig! 

Na ons ontbijt kleed ik Fiona in haar badpakje. We gaan eerst naar H Mart voor mijn paddenstoelen en dan naar Target voor de wc's en spinazie. Een vreemde combinatie, ik weet het. Dan lopen we de markt op en Fiona is in de zevende hemel met alle honden daar. 





Bij King Mushroom heb ik geluk nog net de twee laatste bakjes maitake te kunnen kopen. Verder nemen we witte en gele perziken mee. Er staat een ijswagentje waar ze heerlijke lollies verkopen gemaakt van echt fruit en sap. Fiona en Katja nemen watermeloen en ik komkommer limoen. Het is heerlijk met dit hete weer. 


Dan is het tijd voor Fiona om lekker nat te worden. De speelfonteinen zijn altijd je van het tijdens het warme weer. Er zijn dus ook heel wat andere kinderen. Fiona's vermaakt zich prima tot ze water in haar neus krijgt. Dat is het perfecte moment om naar huis te gaan. 




Katja geeft Fiona haar middageten en Saskia maakt haar eigen. Rick heeft met deze hitte geen trek. Voor Katja, Kevin en mezelf ga ik naar Whole Foods. Voor Kevin neem ik een sandwich mee en voor Katja en mij weer de garnalensalade. 

Na de lunch vertrekken we naar Potomac, Maryland. Daar heeft Saskia een afspraak bij Love Couture om bruidsjurken aan te proberen. De rit erheen duurt met het altijd drukke verkeer iets meer dan een half uur. 

Saskia's bruidsconsulente is nog bezig met haar vorige klant en wij gaan vast naar de jurken kijken. Daar hangt veel moois tussen! Saskia weet dat ze een baljurk wil en geen glittertjes, maar wel kant. 
Flat Stanley tussen de bruidsjurken

Als Lauren klaar is voor Saskia begint het passen. De eerste jurk vinden we alle drie helemaal niets. Het is leuk en bijzonder dat Katja mee is. Het is grappig hoe eensgezing we allemaal zijn.

Dan volgen er een aantal jurken, die Saskia prachtig staan, maar niet "haar" zijn. De jurk op de derde, vierde en vijfde foto wordt het bijna, maar is het toch niet helemaal. Saskia trekt ongeveer tien jurken aan en dan weten we opeens zonder twijfel dat ze haar jurk heeft gevonden! 











We worden er alle drie emotioneel van en hij staat Saskia werkelijk sprookjesachtig. Natuurlijk blijft die jurk een verrassing. Dan komt de vraag: "Do you say "Yes!" to the dress?" en Saskia zegt met enthousiasme "Yes!". 

Er wordt een fles champagne geopend en we klinken op Saskia en haar jurk. Nu ze die heeft, of althans het duurt nog zo'n zeven maanden voor de hare zal komen, kunnen we ons op de locatie concentreren, die waarschijnlijk ook de datum zal bepalen. 

De terugrit gaat dankzij Waze dat me om een enorme file heen leidt vrij snel. Fiona is met Rick naar het zwembad geweest en ik krijg een slapende Nico in mijn armen gedrukt. Ik heb hem dit weekend nog niet veel vastgehouden en geniet van het warme babylijfje tegen me aan. 

Voor we het weten is het tijd om naar de Carnegie Diner te gaan voor het avondeten. Ook hier heb ik gereserveerd. We krijgen een bank waar Nico's autostoeltje ook op kan staan. Hij is wakker en kijkt nieuwsgierig om zich heen. 




Fiona heeft duidelijk honger, want ze eet heel wat van ons calamari voorafje en daarna nog een flinke bak macaroni met kaas. Ik heb een heerlijke dubbeldekker sandwich, die ik lang niet opkan. Ik maak er een foto van, maar mijn telefooncamera heeft kuren en als ik later kijk is de foto er niet. 

Na het eten gaan Katja, Kevin, Saskia en de kleintjes naar huis. Rick en ik bezoeken Bruster's nog even. We nemen ijs mee voor Katja, onszelf en Fiona. Ik kies weer de zoute caramel met toffee en eet daar de helft van. Ook Fiona krijgt haar ijsje niet op. Misschien heeft ze er morgen voor ze vertrekken nog zin in. 


We sluiten de dag af met Animal Crossing. Saskia heeft een veel mooier eiland dan ik. Ik wil daar nu wel weer aan gaan werken. Saskia speelt op de televisie en wij lachen allemaal mee. Het is een grappig spel. 

Het was een super weekend, ik vind het alleen jammer dat het niet gelukt is met Kai en Raquel te video bellen. 

Allemaal een heel fijne week gewenst!


7 reacties:

Sonja zei

Wat een heerlijk weekend in alle opzichten. Fijn dat Saskia geslaagd is voor haar bruidsjurk. Een mooi vooruitzicht.

Anja L. zei

Dat was een fijn weekend!
Wat staan de bruidsjurken mooi bij Saskia, nu ben ik benieuwd naar de jurk die ze gaat dragen.
Fijne maandag.

Petr@ zei

Dat zal een uitdaging geweest zijn, de nagels van een niet stil zittende Fiona lakken, haha.
Saskia zal vast prachtig zijn in haar gekozen trouwjurk want dat is ze al in de jurken op de foto's!
Geniet nog even na van een heerlijk weekend.

Wil zei

Wat een heerlijk weekend hebben jullie gehad. En dan een moment van verbijstering als Saskia in die mooie bruidsjurken verschijnt. Omdat beide dochters in het buitenland trouwden heb ik niet het geluk gehad met hen naar een bruidsjurk te kijken. Eeuwig jammer.
We hebben gisteren de 21ste verjaardag van mijn jongste kleindochter gevierd en tevens van het behalen van haar Bachelor in medische informatiekunde. In september gaat ze aan haar Master beginnen.
Geniet de maandagmorgen nog even van elkaar .

Carla zei

Wat een heerlijk weekend hadden jullie, zo gezellig he met z’n allen!
Bijzonder en erg leuk dat jullie samen een trouwjurk konden uitzoeken. Een speciale gebeurtenis is dat he!
Wat worden de kleinkinderen al groot!
Fijne week!

Marion2 zei

Wat een fantastisch weekend!

Wat staan de bruidsjurken Saskia mooi! Ze lijkt wel een prinses. Ze wordt een prachtige bruid.

Petra zei

@Sonja - We hadden niet verwacht dat het zo snel al zou lukken!

@Anja - Alles stond haar mooi, maar de keuzejurk was helemaal perfect

@Petra - Die nageltjes bleven niet lang mooi.

@Wil - Wat jammer dat je niet mee kon bruidsjurken uitzoeken. Ik was heel blij dat Katja er was, toch speciaal zo met haar zus.

@Carla - Ja, zo'n trouwjurk uitzoeken is zeker iets bijzonders.

@Marion - Ik had er nog wel tien kunnen zien, er hingen zoveel mooie