Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, juli 31, 2024

Over een warme woensdag

Rick is om zes uur opgestaan en ik volg iets meer dan een uur later. We herhalen wat we gisterochtend deden en gaan naar Starbucks voor ik mijn ontbijt maak. Zo drink ik mijn nitro brew bij mijn ontbijt in plaats van mijn gewoonlijke mok koffie. 

Als ik gegeten heb haal ik mijn elliptische machine naar buiten. Daar trap ik drie kwartier op al luisterend naar het concert van de cicades. Wij hebben dit jaar geen plaag, maar ook zonder zijn ze luid genoeg. 


Na mijn cardio heb ik eigenlijk toch nog zin in koffie. Ik besluit de nitro brew van Simply Social eens uit te proberen. Onderweg erheen stop ik bij een tuin met mooie dahlia's. Ook deze zal waarschijnlijk binnenkort met de grond gelijk gemaakt worden, want zo te zien komt ook hier een nieuwbouw huis. 


Simply Social is een van de gezellige cafe's in Vienna. Het is vrij dichtbij ons, maar ik kom er vrijwel nooit. Ik bestel mijn nitro brew zonder ijs en met amandelmelk en suikervrije caramelsiroop. Terwijl ik daarop wacht zie ik Maria en Mary Ellen binnen komen. We praten even, maar ik heb haast en ga verder met mijn dag.  

In het centrum van Vienna parkeer ik mijn auto bij Whole Foods. Van hieruit loop ik naar Greenheart om een paar flesjes groentensap te kopen. Ondertussen maak ik meer foto's van de crape myrtles. Ze zijn zo mooi. 






Daarna loop ik terug naar Whole Foods waar ik mijn garnalensalade koop en wat contant geld pin. Ik haast me vervolgens naar huis, want ik wil om elf uur in het zwembad zijn. 

Rick heeft net een pauze en loopt gezellig even mee naar de overkant. Ik deel de baan dit keer met een meisje dat zwemles krijgt. Dat moet tegenwoordig en is hoogst onhandig, maar ja. Het meisje heeft helemaal geen zwembaan nodig, want ze leert enkel om te duiken. Ik heb dus weinig last van haar. 

Als ik mijn kilometer heb gezwommen droog ik even op en loop dan terug naar huis. Daar eet ik snel mijn middageten (hetzelfde als gisteren en eergisteren). Ik heb om een uur een kappersafspraak en haal die precies.

Carmen kleurt mijn haar weer mooi bij. Dit keer hoeft het niet geknipt te worden. Dat scheelt ook wat geld, want een kapbeurt wordt steeds duurder. Ik ben iedere keer zeer tevreden dus het is het wel waard. 

Thuis is de schoonmaakploeg bezig en ik ga op het deck zitten om ze niet te storen en Orion niet te laten blaffen. Judith belt om even bij te kletsen. Het uur vliegt om, want we hebben elkaar al weken niet gesproken. 

Voor ik naar binnen ga geef ik de begonia's en geraniums op het deck water en verwijder de uitgebloeide bloemen. Je zult het altijd zien, nog geen tien minuten later plenst het. Dat heeft de natuur hard nodig. 

Rick gaat vanavond naar de bioscoop en we bestellen vroeg eten. Dat van Rick is Grieks en dat van mij Japans. Doordash is een uitkomst als je van verschillende restaurants wilt laten bezorgen. 

Rick en Chuck vertrekken naar de Look bioscoop om Deadpool & Wolverine te gaan kijken. Ik vind het leuk dat ze zulke dingen samen ondernemen. Lorraine en ik zijn niet geinteresseerd in de Marvel films dus laat de mannen maar lekker genieten. 

De Olympische Spelen staan aan en ik ga Animal Crossing spelen met Saskia. Ik vermaak me wel. 

3 reacties:

Anja L. zei

De kapper hier wordt ook steeds duurder, nog even en dan ga ik het zelf weer verven.
Jammer dat er alweer een mooie tuin verdwijnt.
Wat had je om elf uur al een hoop gedaan.
Fijne donderdag,

Petr@ zei

Die kapper kost elke keer weer een rib uit mijn lijf maar het is altijd hard nodig dus het moet maar.

Petra zei

@Anja - Het is echt heel erg met huizen die neergaan en dan wordt er een veel groter huis gebouwd. Nu moet ik wel zeggen dat de oude huizen uit de jaren vijftig stammen.

@Petra - Ja, ik denk maar dat ik verder geen schoonheidsbehandelingen krijg of zo.