Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, augustus 01, 2024

Over een musical in het Kennedy Center

Als ik om tien voor zes wakker word is Rick al uit bed. Hij vertelt dat Orion dan telkens met zijn rinkelende halsband gaat rollen, dus Rick is verbaasd dat ik dat niet hoor. Maar waarschijnlijk doe ik dat wel, want minuten later doe ik mijn ogen open.

Voor mij is het echt nog te vroeg. Ik slaap nog iets meer dan een uur door. Dan doe ik mijn contactlenzen in en besluit mezelf ook weer eens te wegen. 

Sinds Valentijnsdag drink ik bijna geen alcohol meer en probeer me goed aan mijn koolhydraatarme dieet te houden. 

Mijn weegschaal lacht me toe: 8,5 kilo afgevallen! Nog zo'n drie kilo en dan ben ik normaal gewicht voor mijn lengte. Ik ben er heel blij mee! 

Beneden begin ik mijn paddenstoelen op te snijden en ontbijt klaar te zetten als Rick opeens toch naar Starbucks wil. Dat is prima, dan hoef ik geen koffie te zetten.

We komen terug met de koffies en dan blijkt dat ik stom genoeg de geraspte kaas niet ver genoeg weg had gezet. Orion heeft dat zakje leeg gegeten en de spinazie ook maar meteen. Gelukkig heeft hij de paddenstoelen met rust gelaten.

Omdat ik die twee ingredienten toch wel erg graag bij mijn ontbijt heb ga ik even naar Whole Foods. Alleen gaat die supermarkt om acht uur open en het is pas tien over half acht. Dan rijd ik maar door naar de Giant, die wel open is. Goudse geraspte kaas hebben ze daar niet, maar andere geraspte kaas is ook goed. 

Als ik thuiskom zie ik een heel nieuwsgierige eekhoorn naar me kijken. Ik bedenk me wat een enorme monsters wij voor die diertjes moeten zijn. Sommigen noemen ze ratten met staarten, maar ik vind het leuke beestjes. 


Op het deck is alles nog nat van de onweersbuien van vannacht dus ik eet binnen. Dan doe ik mijn cardio op de elliptische machine. Al trappende kijk ik naast me en zie de perfecte "Olympische kleuren" themafoto. Alleen rood ontbreekt en een perzik zorgt voor die kleur. 

Sharon heeft weer een pittige krachttraining voor me. Het halve uur gaat altijd weer snel en dan is het pas kwart over tien. Dat geeft me de tijd om een kort lijstje boodschappen af te werken. Bij Whole Foods haal ik de geraspte Goudse kaas en een bakje garnalensalade. 


Dan rijd ik naar DePaul's Urban Farm. Het is altijd zo genieten van de kleuren hier. Ik heb alleen een perzik en een tomaat nodig. Degenen van de markt zijn op en ik wil tijdens de zomer geen supermarkt fruit. 




Als laatste ga ik naar Walgreens. Daar is de drive thru nog steeds gesloten, maar Jonathan vertelt dat die eind deze maand als het goed is weer open zal gaan. Gelukkig, want ik vind die ontzettend handig. 

Ricks Franse collega Antoine heeft net zijn dag afgesloten en dus kan Rick eindelijk douchen en zijn lunch eten. Dat laatste doen we gezellig samen. Deze hele week heb ik tot nu toe dezelfde lunch op en het verveelt me zeker niet. 

Het is weer een boven normale hete dag en het zwembad roept. Ik zwem eerst twintig baantjes en dan na een uurtje rusten nog eens twintig. De kilometer van vandaag zit er dan weer op. Het is echter zo warm dat ik ieder kwartier even in het water af ga koelen. 

Tegen vieren begin ik me klaar te maken om naar huis te gaan. Ik hoor wat gerommel in de verte, maar er is niets op de radar te zien. Even later volgt toch echt donder. De lifeguards kunnen het ook niet geloven, want ze sluiten het zwembad pas na de derde overduidelijke klap. 

Deze bui heeft zich binnen minuten gevormd en dat laat wel zien hoe onstabiel de atmosfeer is. Het regent even flink en nu is er op de radar van die flinke bui niets meer te bekennen. Fascinerend!

Rick en ik kleden ons wat netter en vertrekken dan naar Washington. Daar hebben we een reservering bij La Brasserie Liberte voor ons diner. We vinden zowaar een parkeerplaats tegenover het restaurant en dat in Georgetown! 

Het eten is heerlijk. Ik begin met een frisse komkommer gazpacho en heb dan de mosselen met frietjes. Rick kiest viskroketjes als voorafje en biefstuk als hoofdgerecht. 

Daarna gaan we naar het Kennedy Center om de musical Back to the Future te gaan zien. Het is altijd zo'n imposant gebouw! We gaan naar het Opera House en hebben goede zitplaatsen.

De show is fantastisch! Onvoorstelbaar wat ze tegenwoordig met speciale effecten kunnen doen. Ik vroeg me af hoe ze die tijdreizende DeLorean gingen afbeelden en het was zo echt, een grote aanrader! 


Zonsondergang over Georgetown vanaf het dakterras van het Kennedy Center

Het is al na tienen als we de auto weer opzoeken. Zonder verkeer zijn we in twintig minuten thuis en zoeken meteen ons bed op. 






6 reacties:

Petr@ zei

Gezellig zo'n avondje uit. Prachtige foto van de zonsondergang!

Anja L. zei

Orion had tenminste nog iets voor je achtergelaten,
Die musical lijkt me erg leuk, ik ben benieuwd naar die speciale effecten.
Fjne vrijdag.

Carla zei

Wat knap dat je zoveel bent afgevallen!
Die musical lijkt me erg leuk. Heerlijk altijd he, een avondje uit.
Wij krijgen dit weekend bezoek van mijn broer en zijn vrouw, ze wonen dichtbij Berlijn,en zijn twee weken op vakantie in Nederland.
Hopelijkis het nog mooi weer zodat we lekker kunnen bbqen. Afgelopen week was het heerlijk zomerweer hier.
Groetjes en fijn weekend vast!

Petra zei

@Petra - Ja, was erg leuk zouden we vaker moeten doen

Petra zei

@Anja - ze waren zo goed gedaan. Ik kon me er van tevoren niets bij voorstellen

Petra zei

@Carla - Veel plezier met de familie!