Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, augustus 25, 2024

Over een rustig weekend

Zaterdag

We hebben gisteravond de lamellen helemaal gesloten zodat de kamer donker zou blijven. We slapen heerlijk tot kwart over acht. Dan wil Orion naar buiten en staan wij ook maar op.

Na Orions wandeling gaan we naar Vienna. Panera heeft mijn broodje niet voorradig dus ik neem Starbucks egg white egg bites. De nitro brew smaakt ook weer heerlijk na alle cold brews, die niet diezelfde romigheid hebben.

Omdat we vrij laat zijn is het enorm druk bij de markt in Vienna. We kunnen geen parkeerplek vinden. Rick zet mij af en rijdt dan een blokje om. Ik koop paprika's om de komende week te grillen en een paar mooie tomaten. Morgen zal ik daar meer van kopen. 







Thuis sleep ik mijn elliptische machine het deck op en trap er drie kwartier op. Het is bijna koel vergeleken bij Florida, een aangename dertig graden zonder vochtigheid. Als ik klaar ben met mijn sporten is het tijd om uit te pakken. 

Mijn tas is zo gedaan en dan ga ik een plekje zoeken voor mijn Avatar banshee. Die past goed bij de rest van mijn draken. Ik zet hem tussen de eetkamer en woonkamer in, zodat hij goed gezien wordt. Ik vind de kleuren zo mooi. 

Ons middageten halen we van Sweet Leaf. Ik probeer eerst via de app te bestellen, maar dat is opeens $19 voor een slawrap met ham en kaas en wat extra groenten. Het is niet goed ingesteld en er wordt voor iedere keuze extra gerekend. In het restaurant niet en ik bespaar $8 door het in persoon te bestellen! Soms is het oppassen met de apps. 

Na het eten maken we ons klaar voor het zwembad. Eerst maak ik wat foto's van een Easter Tiger Swallowtail vlinder op een van onze vlinderstruiken. Die heeft zijn "staartjes" nog, iets wat niet vaak het geval is. 



Het is niet druk in het zwembad en we vinden een beschikbare parasol. Het water is zeer fris en ik ga tot mijn middel en spetter mezelf verder nat. Eenmaal weer op onze ligstoelen zien we Mary Ellen aan komen lopen. Haar hebben we al een tijd niet gesproken en we praten een uurtje bij.

Dan gaat Mary Ellen lezen en Rick gaat de voortuin maaien. Dit is mijn kans om mijn Duolingo bij te werken. Ook ga ik toch maar even het water in, want ik krijg het warm. Dat is echt even erin en er weer uit, br!

Rick komt nog even terug om ook een duik te nemen en dan lopen we om vijf uur naar huis. Het is een beetje weemoedig dat dit ons laatste zwemweekend is. Volgend weekend zijn we weer op pad. Ik moet nog zien of ik zin heb de komende week om vier uur te gaan. 

We hebben voor het avondeten met Jeannette en Timo afgesproken bij Aracosia. Dit is een Afghaans restaurant in McLean. Jeannette heb ik een aantal maanden geleden ontmoet en we kunnen het heel goed met elkaar vinden. 

Het leek ons leuk samen met de mannen te gaan eten. Die ontmoeten elkaar dus voor het eerst. Timo is Fins en Rick vindt het sowieso altijd heel leuk om mensen van buiten de VS te leren kennen. Het gesprek is meteen erg gezellig en het eten voortreffelijk. 

Mijn voorgerecht is aushak, met prei gevulde dumplings met een yoghurt en gehakt saus. Als hoofdgerecht heb ik een kalfs- en champignonsstoofpotje met groente er doorheen. Het smaakt heel erg lekker en de anderen zijn ook tevreden met hun keuzes. We blijven nog even kletsen en pas om half negen nemen we afscheid. Dit is voor herhaling vatbaar. 

Rick en ik zijn nog flink moe van de reis gisteren. We drinken nog een drankje en gaan dan vroeg naar boven om wat te lezen en waarschijnlijk snel de ogen te sluiten. 

Zondag

Vandaag staan we iets vroeger op dan gisteren. We lagen er dan ook nog voor tienen in. Panera heeft mijn broodje weer en ik bestel dat met eiwit, bacon, avocado, provolone en tomaat. Als we het ophalen zien we dat Pure Green naast Panera eindelijk open is.

Het is een zaak met sappen, acai bowls, verschillend belegde toasts en meer. Ik ben altijd benieuwd naar sappen met alleen maar groente (en citroen) erin. Die hebben ze hier ook en ik mag proeven. Hij is erg lekker, hoewel Greenheart nog steeds mijn voorkeur heeft. Ik koop een flesje en maak kennis met de eigenaresse Elena. Ik beloof haar mijn foto's op de Foodies groep te zetten waar ze erg dankbaar voor is. 





Na de Starbucks drankjes en Ricks ontbijt op te hebben gehaald rijden we naar Merrifield. Daar koop ik eerst enoki paddenstoelen en beukenzwammen bij H Mart. Daarna is de tweede markt dit weekend aan de beurt. 

Bij King Mushrooms hebben ze cantharellen en die moet ik hebben! Verder koop ik mijn gewoonlijke maitake paddenstoelen. Vervolgens ga ik op zoek naar mooie tomaten en perziken. Tot nu toe vind ik die iedere week bij hetzelfde kraampje. Ze hebben hun tomaten allemaal met de onderkant naar boven liggen, maar de bovenkant blijkt dan vaak rotte plekjes o.i.d. te hebben. 



Thuis doe ik mijn cardio en Rick maait de achtertuin. Dan hebben we wel een duik in het zwembad verdiend. We blijven er een half uurtje en laten dan alles liggen en gaan lunch halen. 

Die van mij wordt een poke bowl van Poki DC en die van Rick een salade van Cava. We eten op het deck in gezelschap van Orion en Zorro. Zorro vindt mijn zalm heerlijk, hij bedelt als een hond. Orion krijgt mijn overgebleven courgette noedels in zijn bak. Daar is hij dol op. 

De rest van de middag liggen we aan het zwembad. Iedere kinderpauze zwem ik tien baantjes dus er is weer een halve kilometer bij mijn totaal. 
Drukte op onze vlinderstruik

De hibiscus bloeit nog steeds mooi

Om kwart over vier hebben we het zwembad wel gezien en lopen terug naar huis. We ontspannen even en bedenken waar we willen gaan eten. De keuze valt op Ted's Bulletin in het Mosaic District. Gek genoeg hebben we hier alleen maar ooit ontbeten en nooit gedineerd.

We krijgen een tafel in de schaduw op het terras, want het is heerlijk weer. Ik bestel een mocktail, maar daar blijkt allerlei suiker in te zitten, die niet op het menu staat. Heel jammer! We delen de gevulde eieren met kaviaar wat zo weinig is dat we ernaar moeten zoeken.

Maar de hoofdgerechten zijn lekker. Ik heb de cobb salade met kreeft en Rick de lamsburger. We zijn beiden tevreden met onze keuzes. Dit is meer een "Rick" restaurant dan voor mij, want het meeste eten is heel zwaar en op vlees gebaseerd. Maar voor een keer is het prima en we zullen heus nog terugkomen. 

En zo is dit weekend ook weer voorbij gevlogen. Over vier dagen gaan we weer een lange rit maken dus deze rust was even nodig. Allemaal een heel fijne week gewenst!

8 reacties:

Reny zei

Heerlijk, zo'n rustig weekend na de drukke dagen in en lange rit vanuit Florida.
Maak er een mooie week van !

Anja L. zei

Lastig dat je niet meer je blog kunt zien terwijl je een reactie schrijft.
Lekker rustig weekend was dit.
Gelukkig konden de mannen ook goed met elkaar opschieten, het is ook leuk om mensen uit andere landen te ontmoeten.
Fijne maandag.

Petr@ zei

Fijn zo'n rustig weekend na een paar drukke dagen in Disneyworld. En nog even goed gebruik gemaakt van het zwembad.
Gelukkig dat Rick ook goed met jullie nieuwe kennissen op kan schieten maar volgens mij is Rick iemand met wie je het al snel goed kunt vinden.

Carla zei

Fijn, zo’n rustig weekend, even bijkomen van alle drukte en de lange reis.
Jullie gaan vast naar New Jersey het weekend?
Wij vertrekken vrijdag voor 3 weken vakantie,dus ik ben ook al e.e.a. aan het opzoeken en klaarzetten, want mijn dochter met haar partner en hun twee kindjes komen morgen en gaan donderdag pas weer naar huis (limburg). Nog drukke dagen dus.
Fijne maandag!

Petra zei

@Reny - Doen we!

Petra zei

@Anja - Google heeft bepaalde dingen aan Blogger veranderd. Op zich vind ik dat fijn, want dat betekent dat ze het nog steeds een belangrijke site vinden.

Petra zei

@Petra - Ja, inderdaad, Rick is inderdaad makkelijk in de omgang.

Petra zei

@Carla - Nee, dit weekend gaan we naar Boston om Saskia en Riley te zien. Veel plezier met alles wat komen gaat!