Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, augustus 26, 2024

Over een fijne maandag

Zeven uur komt snel en Rick staat op. Ik ben ook wakker, want we gingen weer op tijd naar bed gisteravond. Rick voelt zich wel beter, maar klinkt nog wel verkouden. Het zal een wonder zijn als ik niets krijg. Tot nu toe ben ik alleen moe.

Rick heeft de koffie klaar als ik beneden kom. Ik maak mijn ontbijt dat vandaag extra speciaal is, want ik heb de heerlijke cantharellen erbij. Ik heb deze paddenstoelenmaaltijd echt gemist!

Na het ontbijt en Ricks douche gaan we naar Starbucks. We rijden langs de kerk achter ons huis en zien daar een bekend hondje rondrennen. Een paar mannen proberen hem te vangen. Wij stoppen en proberen dat ook, maar Walnut van onze buren wil niets van ons weten. 

Hij rent vrolijk verder in tegenovergestelde richting van zijn huis. Wij zijn heel verbaasd dat we onze buren niet zien. Als Orion weg zou lopen zou dat onze prioriteit zijn! Niet veel later zien we Walnut met iemand, die zelf een hond heeft. Zij heeft hem al aan de lijn gedaan. 

Wij vertellen dat het onze buurhond is en nemen Walnut mee in Ricks auto. We willen hem naar huis brengen, maar de garage is dicht. Waarschijnlijk brengt onze buurvrouw haar kinderen naar school. 

Wij vinden het vreemd dat ze helemaal niet naar de hond hebben gezocht. Bij ons zou een weggelopen hond vroeger een enorm drama zijn geweest met de kinderen. Ze zouden er zeker wat school door hebben gemist. 

Rick heeft nu haast, want hij heeft om negen uur een vergadering. We gaan met Walnut naar het Pan Am Center om onze koffies te halen. Onderweg bellen we met onze buurman, die geen idee heeft dat Walnut weg is gelopen. We komen overeen dat we Walnut in hun achtertuin zullen laten tot er iemand thuiskomt. 


Op het deck doe ik eerst drie kwartier op de elliptische machine en dan haal ik mijn gewichten naar buiten. Nu ik geen kilometer meer ga zwemmen pak ik mijn gewichtenschema weer op. Na afloop stretch ik nog even en dan ben ik weer goed bezig geweest.

Tijd om van mijn nitro brew te genieten, dat is altijd een lekkere beloning. Terwijl ik daar zit vliegen twee kolibrietjes naar onze voeder. Het zijn heel territoriale diertjes en eentje wint en de ander druipt af. Voor nu althans, want een half uur later zijn ze weer bezig. Dit gaat zo de hele middag door en ik vind het zo leuk om gade te slaan. 





Na mijn Duolingo lessen verruil ik mijn sportplunje voor gewone kleding. Dan rijd ik naar Whole Foods en ga kijken wat ze hebben om te grillen. Iedere week ben ik weer bang dat de garnalensalade er niet meer is. Gelukkig is dat wel het geval en ik neem een bakje mee. 

Zoveel van deze vlindertjes op onze vlinderstruik!

Rick is zijn lunch al aan het maken als ik het huis binnenloop. Ik maak de mijne ook en we delen een tomaat en een perzik, beiden verrukkelijk direct van het land. We eten op het deck en dan gaat Rick weer aan het werk. 
Mijn "internationale" themafoto van vandaag

Het is weer even wennen dat ik niet direct na de lunch kan gaan zwemmen. De temperatuur is er zeker nog warm genoeg voor. Even overweeg ik naar een park te gaan, maar een blik op de radar laat zien dat er een flink onweer aankomt.

Om twee uur is het inderdaad zover. Het dondert en bliksemt en plenst. Daarna is het wel een aangename temperatuur, maar voornamelijk bewolkt. Om vier uur besluiten Rick en ik dat het geen zwembadweer is. Hopelijk gaat dat morgen wel lukken. 

Rick grilt ons avondmaal bekwaam. Hij zoekt op hoe je een kreeftenstaart moet barbecueen. Daar heb ik er twee van met heel veel knoflook. Verder hebben we zalmspiesjes en paprika's van de markt. Het is een heerlijke maaltijd.
Paprika direct van de boer is veel lekkerder dan uit de supermarkt

Vanavond boeken we onze reis naar de Dominicaanse Republiek waar Ricks zus in november haar zestigste verjaardag gaat vieren. Dat wordt ook een nieuw land voor ons al gaan we bij een all inclusive verblijven. 


 

6 reacties:

Reny zei

Ik vind die hummingbirds altijd zo geweldig om te zien, leuk dat ze bij jullie op het deck rondvliegen.
Lekker vooruitzicht om in November naar de warmte te gaan, ben benieuwd hoe jullie dat all inclusive gaat bevallen.

Anja L. zei

Ik snap ook niet dat je het niet merkt (of het niet erg vindt) dat de hond is weggelopen, gelukkig hebben jullie hem gevonden.
Wat een speciale plek om je verjaardag te vieren, een leuk vooruitzicht.
Fijne dinsdag.

Petr@ zei

Fijn dat jullie de buurhond veilig thuis hebben gebracht.
Heerlijk vooruitzicht om naar de zon te gaan in november. Ik ben ooit op studiereis geweest naar de Dominicaanse republiek.

Petra zei

@Reny - ik vrees het ergste voor de all inclusive. Ik heb Rick al gezegd dat ik wel wat wil verkennen, want de hele week alleen in het resort blijven lijkt me helemaal niets.

Petra zei

@Anja - Ik denk dat het misschien cultureel is, in het Midden Oosten worden huisdieren anders bekeken.

Petra zei

@Petra - Ik hoop van harte meer dan het resort te zien daar