Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, augustus 15, 2024

Over een zonnige donderdag

Om vijf uur houdt mijn white noise app er opeens me op. Ik ben al half wakker, maar dat geluid helpt me wat door te slapen. Ik heb de oplader niet goed aan mijn telefoon gedaan en de batterij is leeg. Ik probeer nog wat te doezelen, maar als Rick om half zes opstaat geef ik het op.
Het is zelfs nog donker! Ik blijf nog even liggen om mijn woordspelletjes te spelen en dan ga ik met Rick naar beneden om afscheid van hem te nemen. Hij is heel nerveus voor zijn belangrijke presentatie in het congresgebouw van Washington. 


Als Rick vertrokken is eet ik ontbijt en doe dan mijn drie kwartier cardio. Het is nog voor achten als ik daar klaar mee ben! Ik fris me op en ga dan naar de Starbucks in het Pan Am Center. Daar haal ik mijn nitro brew, die ze hier extra lekker maken, want geen schuim.

Ricks favoriete kaas was gisteren beschimmeld. Ik ga naar Trader Joe's om nog een stuk Cotswold te kopen. Ik zie dat ze ook mini brietjes hebben en neem daar een zak van mee. Bij Total Wine naast de TJ's koop ik een fles alcoholvrije gin. De manager vraagt hoe ik die drink. Nou, met tonic en selderij bitters is het erg lekker. 


Op de terugweg kom ik langs een postkantoor en ga daar even postzegels kopen voor de kaarten. Het blijkt dat er speciale veel goedkopere postzegels zijn voor ansichtkaarten. Het kost me dus lang niet zoveel als ik had verwacht. 

Thuis neem ik de kaarten het deck op en plak de postzegels erop. Heel mysterieus is er een postzegel over, terwijl alle kaarten er een hebben. Nu zijn ze klaar en hoef ik ze op 24 oktober slechts nog in de brievenbus te leggen.

In Vienna ga ik bij Greenheart kijken of ze de Detox al hebben. Dat is niet het geval en ik heb geen zin vanmiddag nog terug te gaan. Whole Foods heeft vrijwel hetzelfde sap en ik neem daar, samen met mijn garnalensalade, een paar flesjes van mee. 



Rick is inmiddels klaar met zijn presentatie en natuurlijk is die super goed gegaan. We praten even over de details en dan gaat Rick naar presentaties van zijn collega's en ik maak mijn lunch. Ik eet in gezelschap van Orion en honderden cicades en krekels.

Na het eten speel ik even "snoepje zoeken in het gras" met Orion. Dan maak ik me klaar voor het zwembad. Ik heb vannacht veel pijn gehad en neem me voor mijn spieren een beetje rust te gunnen. Ik zwem drie keer tien baantjes met een flinke pauze tussen iedere sessie. Zo heb ik toch driekwart kilometer bij elkaar.

Mijn boek Een Lied voor Achilles is zo ontzettend goed! Ik raad het van harte aan. Ik lees het uit en moet aan het einde wat tranen wegpinken. Het is werkelijk prachtig en menselijk geschreven.

Als Rick terugkomt van zijn conferentie heb ik de snacks en drankjes voor het happy hour al klaar staan. We kletsen weer gezellig iets meer dan een uur met Christine en Chuck. Het gesprek gaat vrijwel alleen over Disney, want we gaan hen daar volgende week ontmoeten. 

Voor mijn avondeten heb ik yakitori van Genki besteld. Rick heeft een Griekse gyro en souvlaki van Plaka Grill. En nu is het tijd voor het vierde seizoen van Emily in Paris.
 

2 reacties:

Anja L. zei

Wat fijn voor Rick dat zijn presentatie zo goed ging.
Ik zag gisteren in de krant dat het vierde seizoen eraan kwam, leuk!
Fijne vrijdag.

Petra zei

@Anja - het is weer heel leuk!