Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, augustus 11, 2024

Over een mooi weekend

Zaterdag

We hebben de wekker voor kwart voor zeven gezet. We zetten koffie en thee en dan zijn we precies om zeven uur in de Disney app. Wij mogen zeven dagen voor aankomst vier attracties per park per dag van tevoren boeken. Dat kan, omdat we in een Disney hotel gaan logeren.

Gisteravond hebben we een lijstje van de attracties, die we willen boeken, gemaakt. Alles gaat heel goed tot de laatste dag. Dan wil de app opeens niet meer en zegt dat we onze limiet bereikt hebben. Dat komt omdat de app denkt dat we op onze reisdag al een park gaan bezoeken. 

Een telefoontje met Disney corrigeert dat en nu is alles in kannen en kruiken. Het is tegenwoordig wel heel veel van tevoren plannen zo'n Disney bezoek. Al eerder hebben we alle restaurants gereserveerd. 

We zijn door dit alles heel vroeg op pad. Er is niemand in de rij voor Starbucks en ik heb dit keer de egg bites. Mijn gewoonlijke broodje is uitverkocht bij Panera. Met onze koffies en ontbijt gaan we naar de overkant.

Daar werken we ons boodschappenlijstje af bij de Giant. Er staat niet veel op en dan hebben we dat maar gedaan. 

Inmiddels is de markt in Vienna geopend. Het is er zo vroeg al druk. We kopen tomaten en een bakje aalbessen. Die vind ik heerlijk en er is maar een boerderij, die ze heeft. 






Thuis maait Rick de voortuin en ik doe mijn drie kwartier op de elliptische machine op het deck. 

Het is super weer na de tropische regens. We gaan even naar Total Wine om wat drankjes te kopen en maken ons dan klaar voor het zwembad. 

Daar is het rustig en het water is lekker koel. We dobberen wat en gaan dan lunch halen. Onze spullen laten we onder de parasol liggen, want we willen na de lunch terug.

Voor mij rijden we naar The Boro waar ik een poke bowl van Poki DC haal. Rick heeft een wrap van Sweet Leaf. We eten het op het deck op.

Dan lopen we terug naar het zwembad. Daar is nu wifi en Rick heeft zijn laptop mee. Hij zwemt nooit zo lang als ik en zo verveelt hij zich niet. Ik heb nieuwe zwemvinnen, want de oude waren helaas kapot. Deze zijn ook best fijn, maar ik kon er geen vinden, die op de oude lijken. In ieder geval gaat mijn 34e kilometer gesmeerd. 

Rond half vier lopen we terug naar huis. Rick is op zoek naar nieuwe sportsandalen. Ik koop die altijd online, maar hij probeert liever iets aan. We gaan eerst naar Fair Oaks Mall, maar geen van de winkels heeft een goede keuze aan sandalen.

Dan rijden we naar het nabije Fairfax Corner waar we de REI bezoeken. Hier hebben ze een iets grotere selectie, maar niet wat Rick zoekt. Ik vrees voor hem dat hij echt online moet gaan kijken. 

Net als vorige keer nemen we de alcoholische dranken voor Christine en Chuck mee naar Orlando. 

Vanochtend hebben we al wijn gekocht bij Total Wine en nu gaan we naar de ABC winkel voor een fles scotch voor Chuck. Rick zal ook wat bier meenemen voor zichzelf, maar ik houd het bij mocktails buiten de parken.

Het Japanse restaurant Blue Ocean is al decennia een favoriet van mij, maar Rick vindt het moeilijk er wat naar zijn gading te vinden. Dat komt omdat het een authentieke izakaya is met exotische gerechten. Gelukkig zijn er wel sushi rollen en vindt Rick toch wat lekkere gerechten. 

Voor mij is het een traktatie. Ik geniet van ankimo (zeeduivel lever) en een salade van zeven verschillende soorten zeewier. Daarna heb ik een bord sashimi met o.a. rauwe garnaal en wulk. Die laatste heb ik nog nooit gegeten en heeft een ongewone smaak. 

Na het eten bedank ik Rick dat we hierheen gingen. Ik weet dat hij het doet omdat ik het zo lekker vind. Naar Blue Ocean gingen we vroeger al met mijn ouders en Rick heeft hier sushi leren eten. 





En nu gaan we de laatste sporten van de Olympische Spelen kijken. De twee weken zijn snel gegaan en wat waren er weer veel mooie momenten. Dat is toch wel bijzonder aan dit toernooi, al die atleten van verschillende sporten bij elkaar.

Zondag

Het is bewolkt en koel als we op stap gaan. Na zo'n tropisch systeem lijkt het altijd wel of de hoge temperaturen automatisch verdwijnen. Ik doe zelfs een jasje aan, want het is maar 19 graden.

Onze eerste stop is Panera, mijn geliefde broodje is er gelukkig weer. Dan rijden we door de drive thru van Starbucks voor Ricks ontbijt en onze koffies. Hier vlakbij staat ook een doos voor oude kleding en schoenen en we hebben daar een zak met beiden voor. Dingen raken kwijt of verstopt in de garage en worden niet meer gedragen en daar vulden we gisteren een hele zak mee!

Bij de H Mart ben ik vrijwel de enige klant en ben dan ook zo weer buiten met mijn paddenstoelen. Op de markt komen we Jocelyn en Joe tegen en praten even met hen. Jocelyn heeft mij uitgenodigd voor een Crowded House concert begin september, erg leuk! 

We kopen vandaag eieren, paddenstoelen en perziken. Ook ben ik op zoek naar mijn themafoto "Olympische kleuren" en een kleed van een van de standjes heeft die. De zon komt af en toe tevoorschijn en dat stemt ons optimistisch voor vanmiddag. 





Thuis neem ik mijn elliptische machine weer naar buiten en trap daar drie kwartier op. Rick maait intussen de achtertuin. Het loopt tegen elven als we klaar zijn en dan gaan we naar het zwembad. We gaan nog niet in het water, maar het is familiedag en zaak alvast een parasol te reserveren.

Net als gisteren laten we onze handdoeken en spullen liggen en gaan lunch halen. Rick kiest Cava en ik een slawrap van Sweet Leaf met ham, geitenkaas en vijgenjam, zo lekker. Voor we naar huis gaan lopen we Whole Foods binnen en nemen wat proteine repen mee voor de autoreis. 

Na het eten gaan we terug naar het zwembad. Het is prachtig zonnig en ik geniet van het trekken van mijn veertig baantjes. Vijfendertig kilometer voor het seizoen, als ik de komende vijf dagen zwem haal ik de veertig, maar het is anders prima zo. 

Tegen vieren gaan we huiswaarts en ik schrijf de kaarten af. Alle 200 zijn nu klaar en hoeven alleen nog postzegels. Misschien dat ik die morgen ga kopen. Dan ben ik er vanaf en hoef ze enkel op 24 oktober in de brievenbus te steken. Maar misschien wacht ik ook met de postzegels, ik ben er nog niet uit. 

Voor ons avondeten gaan we naar Royal Nepal Bistro. Wat hebben ze hier toch altijd heerlijk eten! Ik zou er bijna voor naar Nepal willen! 

Rick en ik delen momo's gevuld met wilde zwijnenvlees en groente pakoda's als voorafje. Dan heeft Rick een lamsgerecht met drie groentes erbij geserveerd. Ik bestel weer mijn favoriet, paneer kaas met paddenstoelen en bloemkool in een tomaten-uien saus. 

En nu is het tijd om de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen te gaan kijken. Allemaal een heel fijne week gewenst!

7 reacties:

Anja L. zei

Dat was een relaxed weekend, heerlijk dat jullie naar het zwembad konden gaan.
Lekker dat de attracties zijn geboekt.
Ik ben net als Rick, ik wil mijn schoenen passen voor ik ze koop.
Zijn de postzegels bij jullie niet zo duur, bij ons zou ik dus meer dan €200 kwijt zijn om 200 kaarten te versturen.
Fijne maandag.

Wil zei

De Olympische Spelen afsluiten met prachtige resultaten voor Nederland. Zeker voor Sifan Hassan. Ik zat om 8 uur al naar de marathon te kijken die ze won met voor haar de beloning met Goud.
Dat wordt afkicken de komende dagen.
Voorheen kocht ik nooit schoenen online. Maar aangezien ik in de winkel niet kan slagen moet ik wel.
En bestel nu rechtstreeks bij de fabriek, geef de lengte en breedte maat op, tevens het nummer van de leest. De fabriek stuurt de bestelling naar de dealer die ze in voorraad heeft en binnen no time worden de schoenen bezorgd. Werkt perfect.
Als postzegels zo duur worden dan vind ik het jammer maar zou afhaken om kaarten te versturen.
We zien dat ook met de kerstkaarten.
Fijne dag.

Carla zei

Heerlijk weekend hadden jullie.
Leuk dat jullie alle Disney parken gaan bezoeken!
Ik heb schoenmaat 44 en dat is niet te krijgen in de reguliere schoenenwinkels,dus ik bestel ze meestal bij een winkel met grote maten schoenen. Heel soms ga ik erheen,maar dat is wel een eindje rijden.
Ik vind t erg lastig maarja…
Fijne maandag!

Petra zei

@Anja - de postzegels zijn hier 78 cent, maar ik wist van tevoren dat het zoveel zou kosten. Dat heb ik wel over voor onze democratie

Petra zei

@Wil - dit is natuurlijk niet hetzoals kerstkaarten versturen ( hoewel wij dat wel doen). Iedere stem is er een en als zelfs maar een van mijn kaarten ervoor zorgt dat iemand gaat stemmen is het het waard. Onze democratie staat op het spel en dat is niet overdreven

Petra zei

*net zoals moet dat zijn

Petra zei

@Carla - lijkt me inderdaad lastig een afwijkende maat te hebben.