Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, augustus 28, 2024

Over een hete dag en theater bezoek

Het lijkt wat somber buiten als ik opsta. De NBC weerman vertelt echter dat het snel zonnig zal worden. Dat niet alleen, maar het hitte record voor vandaag kan verbroken worden. 

Na mijn ontbijt ga ik buiten mij cardio doen en heb er al een half uur opzitten als Rick klaar is om naar Starbucks te gaan. Nadat we onze koffies bij het cafĂ© in het Pan Am Center hebben gehaald zet Rick mij thuis af. Hij gaat tot vroeg in de middag naar kantoor. 

Op het deck vliegen de kolibries weer af en aan. Het deert hen niet dat ik maar een paar meter van ze af op mijn machine trap. Van waar ik nu zit zie ik hun felgroen glanzende veertjes heel goed. Ook zie ik dat ze achteruit vliegen, de enige vogelsoort, die dat kan doen.
 



Als mijn sporten klaar is doe ik een heel aantal Griekse lessen. Die reis komt ook al heel dichtbij. Ik denk dat ik me in het Grieks beter verstaanbaar zal kunnen maken dan in het Arabisch, maar dat moet natuurlijk nog blijken. 

Het is al snel na elven en ik ga naar Whole Foods. Mijn geraspte kaas was vanochtend beschimmeld dus daar moet ik een nieuw zakje van hebben. 

Helaas voor Rick hebben ze zijn plakjes Goudse kaas niet. Verder neem ik wat gerookte zalm mee en natuurlijk een bakje garnalensalade.


Het is inderdaad heel erg warm, maar liefst 39 graden. Toch eet ik op het deck. De schoonmaakploeg komt meteen daarna en ik doe Orion in zijn bench.

Zolang ik maar niets doe is het buiten best uit te houden, ook vanwege een lichte bries. Ik neem Hint water mee naar buiten en ga in mijn hangmatstoel lezen. Zo komt de middag wel om. Ik zie eerlijk gezegd wel naar wat koeler weer uit zodat ik ergens heen kan gaan om te wandelen of zo.

Rick komt om half vier thuis en we kleden ons netjes voor het Kennedy Center. Vanavond gaan we Mamma Mia bekijken, maar eerst lekker eten bij Brasserie Liberte in Georgetown. Dat beviel ons vorige keer erg goed. 

Ook vanavond is het een smakelijke maaltijd. Ik houd van de gazpacho en bestel die weer. Verder heb ik escargots en de kleinste steak tartare ooit. Rick neemt viskroketjes en filet mignon. 



Een uur voor de aanvang van Mamma Mia zijn we in het Kennedy Center. Het valt me nog altijd op hoe gigantisch dit gebouw is. 

Het heeft drie grote zalen (1500-2500 zitplaatsen) en vier kleinere (100-500). Verder zijn er een aantal prachtige hallen. Ik vind het altijd geweldig hier een voorstelling bij te wonen. 

Wij zitten in het Opera House en hebben bijna dezelfde zitplaatsen als met Back to the Future.

Deze musical is fantastisch! Natuurlijk kennen we de meeste liedjes heel goed en wat een stemmen! Je kunt horen dat de meesten op Broadway hebben gespeeld. Ze zingen zo goed! 

Na afloop worden er drie extra liedjes gezongen: Mamma Mia, Dancing Queen en Waterloo. Die laatste was niet in de musical maar een van onze favorieten. 


Vanuit het Kennedy Center rijden we zo de I66 op en die leidt direct naar ons huis. We hebben allebei enorm genoten!
 

5 reacties:

Petr@ zei

Met zulke temperaturen is actief zijn niet echt te doen. Ik snap dat je het wat koeler zou willen.
Mamma Mia de musical ben ik jaren geleden met mijn moeder heen geweest. Echt ontzettend leuk!

Carla zei

Wat een hete dag bij jullie!
Leuk de musical Mamma Mia!
Wij hebben net het bezoek uitgezwaaid,en alles staat klaar voor de vakantie.
Morgenochtend vroeg de hond naar het pension brengen en dan vertekken we.
Groetjes en alvast een fijn weekend en goede reis ook voor jullie!

Petra zei

@Petra - die musical is nu mijn favoriet, zo vrolijk!

Petra zei

@Carla - heel veel plezier!

Anja L. zei

Als het zo warm is kun je maar het beste rustig aan doen.
Mamma Mia is een leuke musical.
Wij gaan vrijdag naar Stockholm en naar het Abba museum.