Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, augustus 09, 2024

Over storm Debby, die ons niet veel deed

Gisteravond vlogen de tornado waarschuwingen ons om de oren. Er werd sterk aangeraden om vannacht telefoons dichtbij te houden. Die van ons zijn dat toch altijd. Maar gelukkig werden we niet gewekt.
 
Als we opstaan zien we vooral aan de vele afgewaaide takken dat het vannacht wel huisgehouden heeft. Er zijn nog steeds tornado waarschuwingen vlak ten noorden en oosten van ons. Zoals wel vaker kregen wij niet het zwaarste weer, hoewel heel wat mensen in Vienna zonder stroom zitten. 

Net als iedere vrijdag maak ik mijn ontbijtspullen op en smul van een vol bord paddenstoelen en spinazie. Ik ben wat langzamer dan gewoonlijk vandaag en Rick heeft zijn douche al genomen als ik klaar ben met eten. 

We gaan eerst naar de stomerij om wat kleding van ons beiden op te halen. Ik hoop dat ze de vlekken uit mijn blouse hebben kunnen krijgen. Ze hebben organische schoonmaakmiddelen en ik weet niet hoe goed die zijn daarvoor. 

Bij de Starbucks drive thru krijgen we onze koffies aangereikt. Het plenst en allerlei wegen zijn overstroomd. Rick heeft toch maar besloten niet naar kantoor te gaan.

Thuis doe ik mijn cardio en ga er dan ondanks de regen op uit. Rick gaat naar Georgetown om te gaan lunchen met een collega. Hij drukt mij op het hart ook ergens heen te gaan voor het middageten. 

Eerst ga ik naar Whole Foods om geraspte en plakjes Goudse kaas te kopen. Als ik daar ben bedenk ik me dat ik eigenlijk helemaal geen zin heb ergens te gaan lunches. Zolang de Chesapeake Bay garnalensalade op het menu staat hier eet ik dat net zo lief.

Alleen zijn de tomaten op. Ik heb liever een zongerijpte tomaat en ga daarvoor naar DePaul's Urban Farm. Daar heb ik ook wat te fotograferen aan de natte bloemen. Ik ben de enige klant, niet verwonderlijk gezien het weer. 







Behalve tomaten zijn er paprika's, uien en mini tomaatjes. Ook perziken en nectarine's, maar ik neem enkel een tomaat mee. Ik vertel de man achter de kassa maar snel dat het voor mijn lunch is. 

Die maak ik zodra ik thuis ben. Behalve de tomaat en perzik heb ik ook nog wat rode bessen. Samen met de garnalensalade is het net zo lekker als lunch bij een restaurant. 

Na het eten zet ik ritmische gymnastiek aan en ga verder met kaarten schrijven. Die kaarten zijn dus om mensen aan te moedigen te gaan stemmen. Michigan, waar al mijn kaarten naar geregistreerde Democraten gaan, is een van de "swing states". Het is dus zaak daar om zoveel mogelijk Democraten naar de stembus te krijgen.

Mijn favoriete pen is een heel dunne stift. Alleen zit daar niet genoeg inkt meer in. Ik besluit dat ik wel een pauze kan gebruiken en rijd naar Michaels. Daar is alles al in herfst- en Halloweensferen. 

Daar ben ik nog niet aan toe en loop regelrecht naar de pennen. Een fijne pen maakt het schrijven zoveel makkelijker. Ik vind een aantal goede en loop naar de kassa. Onderweg zie ik herfstspulletjes voor feeentuintjes. Oh! En ze zijn 40% afgeprijsd. Daar neem ik er toch maar een aantal van mee. 

Thuis zet ik de hockeywedstrijd aan en wat een spanning. Ik kijk af en toe maar niet, schrijven is een goed excuus. Het is wel heel erg leuk dat Nederland zowel bij de mannen als vrouwen goud heeft gewonnen. 

Om vijf uur schrijf ik mijn 75ste kaart van vandaag en dan vind ik het genoeg geweest. Er zijn er nu nog 25 en die ga ik met gemak afkrijgen. Zo heb ik deze regenachtige middag nuttig besteed en hoef ik niet meer tegen al die kaarten schrijven aan te hikken. 

Rick stelt voor naar Pazzo Pomodoro te gaan. Ze hebben sinds een paar maanden een happy hour menu aan de bar en daar is het dan ook druk. Een paar mensen zijn zo aardig een stoel op te schuiven zodat wij twee stoelen naast elkaar kunnen hebben. 

Chris maakt een heerlijke soort margarita mocktail voor mij met een alcoholvrije tequila. Van het happy hour menu delen we de calamari. Dan heb ik de mosselen en Rick een pizza. We kletsen gezellig met de mensen naast ons, die net naar dit gebied verhuisd zijn. 

Nu gaan we een lijstje maken van de attracties bij Disney waar we voorrangspassen voor willen hebben. Omdat we in een Disney hotel gaan logeren mogen we vier daarvan morgenochtend om zeven uur al reserveren. 

Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

 

6 reacties:

Anja L. zei

Nou ben ik benieuwd of de vlekken ook uit je kleding zijn😀.
Het hockey was spannend om te volgen, gelukkig met een gouden medaille als beloning.
Je bent goed opgeschoten met schrijven, een fijne pen helpt je echt.
Fijn weekend!

Reny zei

Ik ben ook benieuwd of de vlekken verdwenen zijn, ha ha.
Geweldig dat je voor één tomaat helemaal naar een andere winkel rijdt, die móet lekker hebben gesmaakt.

Knap hoor, dat je al die kaarten schrijft, ik hoop dat het helpt en dat men "blauw" gaat kiezen.

Maak er een mooi weekend van !

Carla zei

Gelukkig viel het met de schade mee bij jullie na storm Debby.
Heerlijk vooruitzicht, samen naar Disney.
Gaan jullie ook naar Epcot en Animal Kingdom?
Fijn weekend gewenst!
Groetjes

Petra zei

@Anja - ik heb nog niet eens gekeken, vergeet het telkens

Petra zei

@Reny - die zo gerijpte biefstuk tomaten zijn heerlijk

Petra zei

@Carla - Ja, we gaan naar alle vier de parken