Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, augustus 05, 2024

Over een mooie maandag

Als ik om tien over zeven wakker word zijn alle ramen van buiten beslagen. Met de vochtigheid en de airconditioning gebeurt dat. De zon schijnt er vrolijk doorheen.

Beneden heeft Rick al koffie voor me gezet. Ik maak mijn ontbijt, deze week met vier soorten wilde paddenstoelen. Iedere ochtend geniet ik er weer van. We zijn weer terug in onze gewoonlijke routine. Ik trap alvast op de elliptische machine terwijl Rick zich klaarmaakt voor de dag. 

Als dat het geval is gaan we naar de Starbucks in Vienna voor onze koffies. Vervolgens steken we over naar de Giant voor wat boodschappen, die we vergeten waren te doen. Als laatste halen we avondeten en mijn lunch salade bij Whole Foods.

Dan is het tijd voor Rick om aan zijn werkdag te beginnen. Ik maak mijn cardio af en drink mijn nitro brew vervolgens in de schaduw op het deck. Beneden in de tuin zie ik een Eastern Tiger Swallowtail vlinder en daar maak ik een foto van. Er zijn er genoeg, maar de struiken zijn zo hoog dat de vlinders moeilijk te fotograferen zijn. 


Na mijn douche raap ik wat toiletspullen bijeen zodat ik mijn Olympische kleuren themafoto van vandaag kan maken. Het is een leuk thema, maar best moeilijk als je alle kleuren op de foto wil hebben. 

Voor de lunch maak ik een korte wandeling door de buurt. Ik zou dan zo graag Orion meenemen, maar ik kom op dat korte stukje al drie honden tegen. Een ervan is een schattige collie. 





Rick en ik eten samen lunch en ik maak een bordje met komkommer uit Jenny's tuin en tomaat en perzik van de markt. Daarbij heb ik een klein bakje met kreeft salade en een klein bakje met mijn gewoonlijke garnalensalade. Het is een voortreffelijke maaltijd.

 Na het eten loop ik naar het zwembad met het plan daar de middag door te brengen. Ik heb net twee banen gezwommen als de fluit op een ongewoon tijdstip gaat. Het zwembad wordt voor een uur gesloten vanwege feces in het water. Alweer!

Denkend dat ik dan wel kan blijven lezen op mijn ligstoel installeer ik me daar. Sabayna, die er ook is, doet hetzelfde. Maar nee, dat mag niet. We moeten het zwembad verlaten en over een uur terugkomen. Belachelijk, sommige mensen wonen niet zo dichtbij. 

Maar goed, ik loop terug en doe wat Duolingo zittend op het deck. Zo is het al snel kwart over twee en ik wandel terug. Tijdens de paar uur dat ik er ben zwem ik een kilometer en speel spelletjes. Om vier uur heb ik meer dan genoeg van de luide muziek en ga huiswaarts.

Christine belt en we praten even bij, maar Rick en ik moeten al gauw naar CVS. Daar hebben we een afspraak voor een Covid vaccinatie. Zo zijn we wat beter beschermd als we naar Disney gaan. 

Voor ons avondeten hebben we garnalen met drie verschillende marinades. Daarbij hebben we een salade met kerstomaatjes van de markt, Castelvetrano olijven en verse augurken. Voor iets knapperigs zijn er groente chips. Het is makkelijk en heel erg lekker!

Vanavond hoop ik artistiek zwemmen te zien tijdens de uitzending van de hoogtepunten van de Olympische Spelen van vandaag. Ik vind dat altijd zo knap en vind het jammer dat het meestal weinig aandacht krijgt.

Orion geniet van zijn botje


6 reacties:

Reny zei

Irritant dat je niet gewoon op je ligbed mocht blijven!
De lunch op jouw bordje ziet er lekker uit!

Jammer dat Simone Biles gisteren geen goud had gewonnen, wat kan die meid turnen, wow !

Fijne dag.

Anja L. zei

Jammer dat je niet lekker met Orion kan wandelen.
Dat je weg moest bij het zwembad is gewoon idioot, ze gaan toch alleen het water schoonmaken.
Ik denk dat wij na onze vakantie weer een vaccinatie krijgen.
Ik heb een team gezien bij het kunstzwemmen, helaas is er ook hier vrijwel geen aandacht voor.
Fijne dinsdag.

Carla zei

Vreemd dat je niet op je ligbed mocht blijven. Maarja, gelukkig wonen jullie dichtbij het zwembad.
Je lunch ziet er overheerlijk uit!
Leuk he om de Olympische Spelen te volgen! Al kijk ik lang niet alles hoor…..
Groetjes

Petra zei

@Reny - Ja, adembenemende capriolen verricht zij!

Petra zei

@Anja - ja ik mis de wandelingen met Cosmo

Petra zei

@Carla - die zomerse lunches ga ik weer missen