Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, augustus 17, 2024

Over de heenrit

Zoals altijd als we de wekker zetten ben ik al eerder wakker. Om vijf uur sta ik uitgerust op (Rick heeft wat meer moeite met de ochtend). 

Terwijl ik me klaarmaak voor de dag zet Rick koffie en thee en haalt de zakken ijs voor de koelbox naar boven. 

Dan gaat hij zijn douche nemen. Ik laat Orion uit en doe dan de drankjes en onze lunch in de koelbox. 

Mijn tassen liggen al in de auto en als die van Rick en de koelbox er ook bij zijn gekomen zijn we klaar om te vertrekken. 

Om kwart voor zes zijn we bij de Starbucks in het Pan Am Center. Daar staan ons ontbijt en de koffies al klaar. Onze officiële vertrektijd hierna is 5:50.

Even was ik bang dat we in Virginia last zouden krijgen van de terug naar de universiteit gaande VCU studenten. Gelukkig zijn we vroeg genoeg en rijden we zonder oponthoud naar North Carolina. 


Bij het eerste benzinestation over de grens gooien we de auto vol en neem ik het stuur over. 

Er is best veel verkeer en af en toe wegwerkzaamheden, maar ik rijd de 280 kilometer in North Carolina in minder dan 2,5 uur. 

Net over de grens met South Carolina stoppen we bij South of the Border om naar de wc te gaan. Ondanks dat het pas elf uur is halen we ook onze lunch uit de koelbox. 

We aten nog voor zessen ontbijt en hebben alweer flinke trek. Rick heeft een baguette met ham en kaas en ik mijn garnalensalade. We eten er ieder een halve perzik bij. 


Rick neemt South Carolina voor zijn rekening. Dat is ongeveer 310 kilometer. Het is hier een stuk rustiger op de weg en als we de grens met Georgia over rijden hebben we zelfs wat tijd ingehaald. 


In Georgia neem ik het stuur weer over. We luisteren naar podcasts over Disney attracties waardoor de tijd snel gaat. 

Om tien over drie rijd ik Florida binnen. Daar stoppen we bij het Welcome Center. We nemen een foto bij het welkomstbord en maken gebruik van de toiletten. 

Als snack heeft Rick wat academia noten en ik een mini Kind reep. Dan beginnen we aan het laatste stuk wat nog wel een uur of drie zal duren. 


We rijden door Jacksonville en nemen dan bij Daytona Beach de I-4. We kiezen ervoor de nieuwe tolweg daar te nemen en dat scheelt zeker tijd. 

Alleen net voor de afslag voor Disney komen we in langzaam rijdend verkeer terecht. Maar niet veel later zien we Mickey en Minnie van Disney World en dan rijden we Art of Animation binnen. 




Onze kamer is klaar en we kunnen met onze telefoon of Magic bands naar binnen. We hebben een kamer (7865) op de vierde verdieping in gebouw 7 Little Mermaid met uitzicht op het zwembad. 


We brengen de bagage naar de kamer en frissen ons wat op. Dan rijden we naar het Boardwalk hotel waar we een reservering hebben bij de Flying Fish. 

Gelukkig heb ik die eerder vandaag een uur vroeger gemaakt, want we moeten nog een half uur wachten (eerdere reservering was voor tien voor half negen!).

Het wordt een heerlijk maal! We delen een kaasplankje met o.a. een VSOP Goudse uit Woerden en een super lekkere garnalencocktail. 

Als hoofdgerecht smul ik van de zeebaars en Rick van een New York strip biefstuk. Chelsea is ook een heel erg leuke serveerster. 

Na het eten kunnen we onze ogen bijna niet meer open houden. We gaan nog even langs de receptie en dan is het nog even lezen en dan slapen geblazen. 

8 reacties:

Reny zei

Heel veel plezier (zal vast lukken) !

Anja L. zei

Jullie hebben lekker door kunnen rijden.
Heel veel plezier!

Marion2 zei

Wat een lange rit! Het doet me denken aan de keer dat wij van Washington naar Orlando reden.
Er niet bij nadenkend dat de schaal van de kaart van de VS een heel andere is dan die van Nederland,
leek het me wel leuk om de route langs de kust te nemen. Jee, wat was dat ver en wat was dat omrijden.
Er kwam werkelijk geen eind aan, LOL. Nu zou dit niet meer gebeuren met navigatie (en deze ervaring).
De terugweg was uiteraard rechtstreeks en met nog een overnachting in een leuk plaatsje.
Heel veel plezier in Disney en met jullie vrienden!

Carla zei

Dat was een flinke rit,maar jullie hebben het vlot gedaan.
Nu lekker gaan genieten komende dagen
Heel veel plezier!

Petra zei

@Reny - Dank je!

Petra zei

@Anja - Dank je!

Petra zei

@Marion - oh dat kan ik me zo voorstellen! Zelfs als je de afstand weet is het langer dan je zou denken.

Petra zei

@Carla - Dank je!