Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, augustus 21, 2024

Dag 4 Disney World: Hollywood Studios en Epcot

Als ik om kwart voor acht opsta maak ik me zachtjes klaar voor de dag. Rick ligt nog in alle rust en ik laat hem slapen, want hij voelde zich gisteravond niet zo lekker. 

Na een handjevol bosbessen en een mini brie gegeten te hebben ga ik een korte wandeling maken. Het resort is zo leuk, maar kennelijk moet je wel uitkijken voor alligators en slangen. 

Na een kwartiertje sms-t Rick dat hij ook op is en rond half negen lopen we naar de Skyliner. Daar staat een rij waar we het einde niet van kunnen zien. 

We hebben geen zin om zo vroeg onze voeten en ruggen al te verpesten met heel lang staan. We roepen weer een Lyft en Eddy brengt ons naar Hollywood Studios. 

Star Wars Rise of the Resistance is tijdelijk buiten werking dus we gaan eerst even ontbijt en koffie halen bij de Starbucks in het Trolley Car Café.

We eten en drinken die op een bankje in de schaduw. We zitten hier tegenover de Rock 'n' Roller Coaster en daar hebben we een LL voor. 


Deze achtbaan is dicht geweest en pas recent weer geopend. We zien geen verschil behalve dat het filmpje wat scherper lijkt. 


Het heel haastige ritje door Los Angeles is altijd zo leuk. Omdat er een schouderharnas is gaat deze achtbaan heel lekker. Mijn hoofd wordt niet heen en weer geschud. 







De Tower of Terror ligt naast de Rock 'n' Roller Coaster en onze LL daarvoor is inmiddels geldig. Deze "lift" die telkens omhoog gaat en valt is een van mijn favorieten. 

Als we naar buiten komen zien we dat Rise of the Resistance weer open is. Daar lopen we met onze de hele dag geldige LL heen. 

Wat een super ervaring is dit toch! We maken gewoon een hele reis door Star Wars land en worden gevangen genomen door Darth Vader. Het duurt allemaal bijna een half uur, maar dan zijn we gered en kunnen gerust uitstappen. 




We hebben dorst en kopen een Star Wars diet Coke. Die flesjes zH jn zo grappig! 

Onze laatste LL is voor Toy Story Mania. Dit is een schietspel in wagentjes. Ik win weer, maar Rick zit me op de hielen. 





We zijWe klaar met Hollywood Studios en nemen dit keer de boot naar Epcot. Eenmaal weer in het park zie ik Katrien Duck en ik moet haar natuurlijk mijn nagels laten zien. Ze is er erg van onder de indruk.



Voor de lunch hebben we gereserveerd bij La Creperie. We bestellen beiden een heerlijke galette. Rick neemt de Savoyarde en ik met zalm en crème fraiche. 




Na het eten gaan we de landen bezoeken. We doen het wat rustiger aan, want we moeten vandaag later in het park blijven. 
Marokko


Italië 

In Duitsland koop ik een leuke kerst hoodie. Ik vind het in December altijd leuk kerst-gerelateerde kleding te dragen. 

We lopen door de leuke Noorwegen winkel en ik kan me er maar net van weerhouden om een trol te kopen. We hebben er een leuk aantal van en meer is teveel. 

Rick gaat nog even de Mexicaanse piramide in, maar ik heb geen puf meer. Een aardige Engelsman geeft mij zijn plekje op een bankje. 

Als Rick terugkomt heb ik helemaal geen zin om op te staan! We lopen naar het Connections Cafe waar we een tafel vinden. Ik bestel een bistro brew, hopelijk helpt de cafeïne.

Rick kan geen rust vinden en gaat glazen kopen in Mexico en die in een kluis leggen om vanavond mee te nemen.

Als Rick terug is ben ik goed uitgerust. We lopen naar het Land paviljoen om het bootritje door de kassen van Epcot te doen. Heel veel van het fruit en de groenten hier worden in de restaurants gebruikt. 


Christine bericht dat zij in het park zijn en we treffen ze bij de ingang. Christine en Chuck kopen een drankje in Frankrijk. Ik heb trek en koop wat sushi en sake in Japan en Rick haalt een biertje in Duitsland. 

Dit is het leuke van Epcot. Een aantal stappen en je bent opeens "in een ander land". Mensen uit dat land bemannen het, dus de taal verandert ook.

Dan lopen we langzaam naar Space 220. Daar hebben we gereserveerd met zijn vieren. Het wordt heel gezellig en het eten en de bediening zijn voortreffelijk. 

Het is een drie gangen maal, mijn voorafje is carpaccio en dan kiest iedereen de filet mignon behalve ik. Het zalmgerecht is vis en groentes en dus perfect voor mij. 



Als dessert hebben drie van ons de worteltaart en Christine iets met chocolade. We zijn allemaal zeer tevreden. 

We missen helaas net het begin van de vuurwerkshow en hebben geen goed zicht erop. Wel horen we de muziek en het verhaal. 

Het is niet hetzelfde qua gevoel als het prachtige Reflections of Earth waar Rick en ik zo van hielden. Misschien moeten we het een aantal keren zien en horen. 

We zijn allemaal doodop en nemen een Lyft terug naar het hotel. Om tien uur zijn we terug op de kamer en nemen een verfrissende douche. 

Morgen de laatste dag hier en we zijn blij dat we die erbij geboekt hebben! 

5 reacties:

Anja L. zei

Wat zullen jullie lekker geslapen hebben!
Gezellig om met z’n vieren de dag af te sluiten.
Fijne donderdag!

Wil zei

Na zo'n hele dag rond gelopen te hebben zullen je zeker moe zijn. En dan met teenslippers. ??
Ik zou het niet kunnen. Moet stevige schoenen hebben met mijn steunzolen. Lastig als je geen luchtige schoen kan dragen.
Leuke Kerst hoodie heb je gekocht. Heb ooit eens een Kersttrui bij Marks & Spencer gekocht.Een met gouden hertjes en iedereen vond deze So Cute !.
Nog een fijne dag.

Petra zei

@Wil - mijn teenslippers hebben een speciaal voetbed anders zou ik er ook niet zoveel op kunnen lopen. Ik heb blaren en dan zijn die slippers wel even fijn.

Petra zei

@Anja - ja, heel leuj

Petra zei

Leuk