Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, augustus 12, 2024

Over heerlijk weer

Het wordt deze week een vreemde week. Geen personal training en de laatste volle week dat het zwembad de hele middag geopend is. Ik ben van plan daar ruimschoots gebruik van te gaan maken. 

Maar eerst moet ik opstaan en dat doe ik als Rick al naar boven komt. Ik was iets te erg verdiept in mijn woordspelletjes. Ik spring uit bed en ga beneden mijn ontbijt maken. Dat heb ik net op als Rick klaar is om naar Starbucks te vertrekken. 

Na de koffies opgehaald te hebben spelen we nog even Pokemon Go en beginnen dan serieus aan de dag. Rick vertrekt in zijn kantoortje en ik neem mijn elliptische machine mee naar buiten en trap daar drie kwartier op.

Als ik opsta zie ik dat ik gezelschap heb. Een mooie krekel kruipt bij de deur. Ik doe de horrendeur snel dicht, want hoe leuk Japie Krekel ook is binnen willen we hem liever niet. De krekels komen hier pas in de late zomer en zorgen met een aantal anderen voor het insectenconcert 's avonds.


Nadat ik de rest van mijn nitro brew op heb gedronken maak ik me klaar om op pad te gaan. Ik ga eerst even foto's maken. In de mooie tuin staat niet veel in bloei, maar ik zie wel een mooi goudvinkje.

Daarna parkeer ik bij Whole Foods en loop even door het parkje daar. Daar staat wel het een en ander in bloei. Waarschijnlijk bloeit het hier langer omdat er meer schaduw is. 



Bij Whole Foods koop ik ingredienten voor ons avondeten en mijn garnalensalade. Ook ben ik op zoek naar mijn Olympische kleuren foto. Die vind ik tussen de kazen. Degene met de rode rand is een van mijn favoriete kazen met mosterdzaad. 

Rick is zijn lunch al aan het maken als ik thuiskom. Ik snijd de tomaat voor ons beiden en snijd een perzik doormidden, ieder een helft. Verder heb ik mijn garnalensalade en aalbessen. Rick eet koolhydraatarme tortilla's met rosbief en kaas. 

Daarna is het tijd om me klaar te maken voor het zwembad. Het is super weer, 28 graden en niet vochtig met een fris briesje. Dat betekent wel dat het zwembadwater flink afgekoeld is. Ik trek mijn shorty aan en heb daar geen spijt van.

Mijn favoriete baan is vrij en ik zwem een uur en heb dan 60 baantjes getrokken oftewel 1500 meter. Het is met mijn shorty aan heerlijk in het water. Ik verplaats me met mijn water dumbbells naar het hoofdgedeelte en doe een aantal onderwater krachttraining oefeningen voor mijn armen en schouders.

Nu vind ik dat ik goed bezig geweest ben en zoek mijn ligstoel op. Sabayna heeft toevallig die naast mij en we praten een tijdje voor we allebei gaan lezen. De muziek staat eindelijk niet zo hard.

Mijn boek, Een Lied voor Achilles, boeit me. Ik weet hoe het af zal lopen en toch blijf ik lezen. Het is een moderne versie van de Ilias van Homerus. De auteur beschrijft de gevoelens van de hoofdfiguur Patroclus heel goed. Ik vind het een aanrader. 

Zo is het voor ik het weet vier uur en ik loop naar huis. Daar doe ik toch nog even een huishoudelijke taak en ruim de afwasmachine uit. Dan ga ik in mijn hangmatstoel zitten en lees verder. Als ik dit boek uit heb heeft deze schrijfster gelukkig nog een boek over Circe. 

Het avondeten bestaat uit zalmburgers plus een gewone hamburger voor Rick en een spiesje met garnalen voor mij. We eten de burgers op keto broodjes. Deze maaltijd is altijd weer lekker. 

Het is vreemd om vanavond geen sporten te kijken. Ik ga mijn gemiste afleveringen van Below Deck Mediterranean inhalen. Ik vind dit niet het leukste seizoen, maar wil toch zien wat er gebeurt. 

2 reacties:

Anja L. zei

Zal je net zien, gaat het zwembad bijna dicht, staat de muziek niet meer zo hard.
Ik kreeg zin in kaas door jouw foto, ik vind kaas met mosterdzaad lekker maar ook kaas met fenegriek.
Heerlijk om op je dek met een boek te zitten.
Fijne dinsdag l

Petra zei

@Anja - Inderdaad, ik denk dat het de college kinderen zijn, die het zo hard zetten.