Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, augustus 13, 2024

Over deze dinsdag

Om vijf uur word ik wakker en bedenk me dat als het nu moest ik zo op zou kunnen staan. Ik hoor Rick om tien voor half zeven opstaan en om half zeven vind ik mijn bed ook welletjes geweest. Misschien komt het omdat ik veel pijn heb. Ik ben waarschijnlijk gisteren toch iets te rigoureus bezig geweest in het zwembad.

Rick heeft de koffie klaar staan en ik maak mijn ontbijt. Rick heeft om acht uur een afspraak met de cardioloog en vertrekt daarheen (alles is gelukkig prima). Ik begin aan mijn elliptische machine routine en ben daar net mee klaar als Rick terug is.

We gaan samen naar de Starbucks bij het Pan Am Center en dan zet Rick me thuis af. Hij heeft donderdag een heel belangrijke presentatie en gaat op kantoor de technische kant daarvan voorbereiden.

Nu ik mijn cardio al gedaan heb ligt de ochtend voor me open. Eerst geniet ik op mijn gemak van mijn nitro brew en dan rijd ik naar Nottoway Park. Het is schitterend weer en altijd zo ontspannend om in het bos te lopen. 


Na een uur ben ik terug bij de auto en ga naar het centrum van Vienna. Ook daar maak ik een wandeling, beginnend met het parkje naast Whole Foods. 


Er is op dinsdagochtend in de zomer altijd vertier voor de kleintjes op de Town Green. Iedere keer dat ik het zie bedenk ik me dat Fiona dat prachtig zou vinden. Toch jammer dat ze niet wat dichterbij wonen. 

Bij Greenheart haal ik een fles Detox groentensap en er is er nog maar een. Kennelijk is dit een populair sap, want van de rest van de (zoetere) sappen zijn er meer dan genoeg. Langs de gezellige Church Street lopend maak ik nog een aantal foto's. 




Bij Whole Foods koop ik ingredienten voor het avondeten en natuurlijk mijn garnalensalade. Iedere dag verwacht ik dat die er niet meer gaat zijn, dus ik ben telkens blij als dat wel het geval is. 

Net voor twaalven ben ik weer thuis. Helaas gaat de virtuele lunch met Judith niet door. Die arme ziel heeft covid en is daar erg ziek van. Wat een naar virus is het toch!

Na mijn lunch, die hetzelfde is als gisteren, maak ik me klaar voor het zwembad. Ik heb nog steeds veel pijn, maar wil toch zwemmen. Ik heb mijn shorty weer aan en zwem rustig baantjes. Tijdens het zwemmen voel ik me prima en uiteindelijk trek ik toch veertig baantjes. 

Daarna lig ik een paar uur op een ligstoel en doe Duolingo en spelletjes. De muziek staat niet te hard, maar op een gegeven moment heb ik er genoeg van en loop tegen vieren terug naar huis. 

Op het deck is het rustig met enkel de cicades en krekelgeluiden. Ook komt het kolibrietje even langs. Ik lees verder in mijn boek. Het doet me aan mijn middelbare school denken en dat doet me denken aan wat klasgenoten. Jammer dat ik nog maar met een vriendin van de middelbare school contact heb.

Rick komt wat later dan gewoonlijk uit zijn werk, want hij moest onverwachts naar een onverwachte borrel voor de sprekers van de conventie donderdag. 

We eten Marokkaanse lamsvlees spiesjes met bloemkoolrijst en Marokkaanse tajine saus. Om dat wat op te frissen hebben we er een komkommersalade bij. Het is lekker, makkelijk en snel gemaakt. 

We voelen beiden het vroege opstaan en gaan het niet laat maken.
 

8 reacties:

Reny zei

Goedemorgen Petra,

Gelukkig was alles goed bij de Cardioloog.
Knap dat je ondanks de pijn toch weer een flinke afstand hebt gezwommen, ben benieuwd op hoeveel kilometer je uitkomt als het zwembad (volgende week?) dichtgaat.

Zou je het Detox drankje niet kunnen bestellen zodat je voldoende flessen hebt?

We waren weer om 5.30 uur wakker en zitten nu (6.30 uur) in bed van onze koffie te genieten, het nieuws te kijken én onze mail te checken. Wij vinden het heerlijk om zo vroeg wakker te zijn en langzaam onze dag te beginnen, ha ha!

Fijne woensdag

Anja L. zei

Fijn dat de uitslag van Rick bij de cardioloog goed was.
Church street ziet er erg gezellig uit met al die plantenbakken.
Goed dat je toch weer baantjes hebt gezwommen, ik blijf een beetje jaloers.
Fijne woensdag, ik ga vandaag inpakken voor onze vakantie naar Zweden.

Marion2 zei

Wat klinkt het toch vakantieachtig: zwemmen, het geluid van krekels… Heerlijk! Wat naar om zo heftig COVID te krijgen. Ik sta er eigenlijk helemaal niet meer zo bij stil dat je het nog kunt krijgen.

Carla zei

Fijn dat Rick een goede uitslag kreeg bij de cardioloog! Weer een hele geruststelling.
Wat jammer dat het zwembad binnenkort weer dichtgaat.
Wij gaan eind augustus nog op vakantie naar zuid Frankrijk,en hebben daar een huis met eigen zwembad gehuurd. Ik heb er zo’n zin in!
En jullie hebben een heerlijke Disney vakantie in het vooruitzicht!
Groetjes

Petra zei

@Reny - Ze doen niet aan bestellingen tenzij je een "cleanse" doet en die vind ik grote onzin. Het is inderdaad wel lekker om vroeg op te staan.

Petra zei

@Anja - Jammer genoeg is het na vrijdag alleen nog op het weekend en dan het eerste weekend van september het laatste.

Petra zei

@Marion - Deze week voelt inderdaad echt als vakantie thuis. Hier is COVID weer helemaal aanwezig.

Petra zei

@Carla - Lekker, zuid Frankrijk! Ik zou er zo heen willen alleen al om Kai en Raquel te zien.