Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, augustus 06, 2024

Over deze dinsdag

We zijn tegelijkertijd om tien voor zeven wakker. Rick staat op, maar  ik los de Connections en Wordle puzzels eerst op. Om de een of andere reden voel ik me niet optimaal. Ik heb nog niet eerder een reactie op de covid prik gehad, maar misschien is dit de eerste keer. Of ik voel tropische storm Debby aankomen dat kan ook.

In ieder geval is mijn eerste actie ibuprofen innemen. Dan ga ik naar beneden en met een lekker sterke mok koffie maak ik mijn ontbijt. De temperatuur buiten is om half acht al 27 graden. Dit wordt voorlopig de laatste dag dat het kwik boven de 32 graden uit zal komen. 

Na het eten begin ik aan mijn cardio en als Rick gereed is om te vertrekken rijden we naar het centrum van Vienna. Onderweg merk ik dat mijn spieren veel pijn doen, vooral mijn armen. Ik was van plan om door te bijten, maar besluit personal training toch maar af te zeggen. 

We gaan nog even langs Greenheart voor een paar flesjes groentensap en dan is het tijd voor Rick om aan zijn werkdag te beginnen. Ik maak mijn cardio af en ben blij dat ik geen gewichten hoef te heffen.  Het was een goede beslissing personal training over te slaan.


Van Amazon heb ik een blauw-witte jurk besteld en ontvangen. Ik maak een paar foto's om aan Saskia en Katja te vragen wat zij ervan vinden. Rick is niet de juiste persoon om dat te vragen. Allebei de dames keuren de jurk goed dus ik houd hem. 

Nadat ik me op heb gefrist ga ik erop uit. Ik stop even bij de tuin met bloemen, hoewel veel nu is uitgebloeid. Op een van de vlinderstruiken zie ik een kolibrie mot. Die zijn heel zeldzaam. De foto is niet zo goed, maar de vleugeltjes gaan net zo snel als die van een kolibrie.





Bij Whole Foods koop ik ingredienten voor ons avondeten. Ik vind er ook mijn themafoto voor vandaag met alle Olympische kleuren. En natuurlijk gaat er een bakje garnalensalade mee voor de lunch. Ik bedenk me dat de kruidenmix erin, Old Bay, het een echte salade uit ons gebied maakt. 

Rick en ik eten weer buiten op het deck. Ik was gisteren de aalbessen vergeten, maar vandaag liggen ze op mijn bord. Ik heb ze al decennia niet gegeten, maar vind ze super lekker!


 Na het eten kleed ik me voor het zwembad en loop erheen. Zoals ik me heb voorgenomen zwem ik iedere kinderpauze tien baantjes. Voor mij voelt dat als niets, maar uiteindelijk heb ik zo wel een kilometer bij elkaar. 

Verder kijk ik naar het kunstzwemmen op mijn app. Ik vind die sport zo knap! Al die manoeuvres terwijl je je adem in moet houden onder water.  En dat dan elegant doen. Het is net afgelopen als Rick even een duik in het zwembad komt nemen. 

Hij komt met het nieuws dat Kamala Harris haar vice presidentskandidaat heeft gekozen. Hij is de heel populaire gouverneur van Minnesota. Ik begin langzaam te hopen dat we inderdaad een vrouwelijke president gaan krijgen.

Opeens voel ik me weer helemaal niet lekker en even overweeg ik Rick te bellen om me op te halen, maar dan loop ik toch maar naar huis. Ik hoop maar dat deze malaise morgen over is, want ik vind het maar niets.

Rick grilt ons avondeten van zalm spiesjes en verse paprika's van de markt. Daar hebben we wat groente chips bij en het is een heerlijk maal. We gaan die zalm spiesjes vaker kopen. 

Tijd voor de Olympische Spelen. Ik ben benieuwd welke sporten we vanavond te zien krijgen.

6 reacties:

Joke zei

Heerlijk die aalbesjes he...die heb ik ook in mijn fruit hoek staan.Als ik jou was,zou ik zo,n struikje in je eigen tuin poten,die geven elk jaar veel aalbesjes,heerlijk zo vers van een struik te kunnen plukken.Ook zou een vijgen struik,het in je tuin heel goed doen bij die tropische temperaturen...je blijft ervan eten,echt een aanrader.Wat ik teveel heb, maak ik diksap van ,of ik geef het aan mijn buren of kennisjes,die er blij mee zijn...Fijne dag nog .Groetjes Joke

Carla zei

Wat een leuke jurk heb je gekocht! Staat je erg goed!
Heerlijk he, aalbessen, ik kan er ook zo van smullen.
Ik hoop ook dat je je snel weer beter voelt
Fijne woensdag!

Joke zei

Vergat te zeggen,dat het jurkje je geweldig leuk staat...je ziet er heel jeudig in uit...heerlijk die mode op vandaag,tenminste niet zo strak meer. groetjes Joke

Petra zei

@Joke - leuk idee, maar wij zijn gewoon geen tuinierders. Klinkt wel erg lekker!

Petra zei

@Carla - Dank je, ik zie ernaar uit de jurk te dragen

Petra zei

@Joke - Dank je! Ik moet het altijd even aan anderen laten zien voor ik weet dat het goed staat.