Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, augustus 08, 2024

Over een regenachtige dag

Langzaamaan beweegt tropische storm Debby zich in onze richting. Het is vreemd, want het is warm buiten, maar af en toe begint het opeens te stortregenen en dan houdt het niet veel later weer op. 

Ondanks het sombere weer ben ik nog voor zeven uur wakker en volg Rick naar beneden. Daar maak ik mijn ontbijt en doe dan alvast wat cardio voordat we naar Starbucks gaan. Het is droog als we door Vienna rijden en met onze koffies wat Pokemon Go spelen.

Het regent weer als ik na mijn cardio afgemaakt te hebben naar Sharons huis rijd. Gelukkig kan ik op haar oprit parkeren en word daardoor niet erg nat. Mijn Olympische kleuren themafoto maak ik van de verschillende sterkten banden, die we vandaag gebruiken. 

Sharon gaat zaterdag naar de Outer Banks in North Carolina voor een strandvakantie. Gelukkig voor haar zal Debby dan vertrokken zijn. Aangezien wij de week daarna op vakantie gaan zullen we elkaar twee weken niet zien. 


Het is weer droog als ik na de personal training naar Whole Foods rijd. Op de radar zie ik geen naderende buien en ik neem de gelegenheid waar om wat buitenlucht op te snuiven. Ik wandel wat langs het W&OD pad en langs de winkels.







Bij Whole Foods haal ik natuurlijk mijn garnalensalade en dan is Walgreens aan de beurt. Er ligt een recept voor me klaar en het plenst weer. Helaas is hun drive thru nog niet gemaakt en moet ik er dus doorheen naar binnen. 
Meer dan genoeg regen voor deze afvoer vandaag en morgen

De ochtend is zo opeens voorbij. Rick komt uit zijn kantoor om zijn middageten te maken en ik snijd een tomaat en perzik in stukjes voor bij mijn garnalensalade. Daarbij heb ik wat rode bessen en het is weer een lekkere maaltijd.

Na het eten werp ik me op de kaarten. Ik wil er vandaag minstens vijftig schrijven. Hoe eerder het gedaan is hoe beter, al hoef ik ze pas eind oktober op de bus te doen. 

Intussen kijk ik "samen" met Katja en Kai de hockeywedstrijd tussen Duitsland en Nederland. Ik kijk op NPO, want dat is toch leuker dan het Amerikaanse commentaar. Verder kijk ik op mijn telefoon ook ritmische gymnastiek. Die atleten zijn ook onvoorstelbaar in hun sport. 

Om het wat gezellig te maken doe ik voor het eerst in maanden mijn hortensia "kaarsen" aan. Ik schrijf en schrijf en eindelijk heb ik tegen vieren de honderd bereikt. Ik kan het "Hi ..., Thank you for being a voter. When will you vote in the November 5th election? Please plan ahead" nu wel dromen. 


Om half zes hebben we ons wekelijkse happy hour met Christine en Chuck. We maken crackers met zalmsalade als snack en ik heb een alcoholvrije Old Fashioned als drankje. Het gesprek gaat voornamelijk over onze reizen naar Disney World over iets meer dan een week. 

Mijn avondeten bestel ik van Genki. Ik houd van hun yakitori. Rick haalt taco's van Taco Rock. Intussen is Debby echt gearriveerd en is er voor vannacht een tornado watch uitgeroepen. Dat betekent dat tornado's mogelijk zijn. 

Hieronder als afsluiting de eerste lachende selfie van Nico en Katja.


8 reacties:

Anja L. zei

Je bent goed opgeschoten met je kaarten schrijven.
Ik heb geen ritmische gymnastiek kunnen vinden helaas.
Ik hen medelijden met Femke Bol, ik hoop dat ze snel blij kan zijn met haar bronzen medaille.
Wat een schattige foto van Nico!
Fijne vrijdag, hier wordt de ochtend regenachtig maar daarna wordt het weer mooi.

Katrien zei

Wat een prachtige laatste foto!
Wat is de bedoeling van die kaarten? Mensen aansporen te stemmen?

Wil zei

Gisteren een stukje synchroonzwemmen gezien, wel heel knap gedaan. 's Morgens al de 10 km open water zwemmen waar Nederland weer een gouden medaille won. En bijna alles wat atletiek betreft.
Vanavond wordt het extra spannend de finale dameshockey tussen Nederland en China.
Wordt het goud of zilver ???
Wat een leuke foto van lachebekje Nico. Zo enig.
Het was fris toen ik vanmorgen opstond maar inmiddels begint de zon door te breken. Best lekker een paar dagen minder warm, na het weekend is de temperatuur weer in stijgend lijn.
Fijn weekend.

Carla zei

Ik heb gisteren en vandaag niet veel gezien helaas van de Olympische Spelen.
Vanmorgen waaide het hier hard en hadden we regen, nu is het alweer zonnig en warm en na het weekend wordt het boven de 30 graden,zo is voorspeld althans.
Wat een leuke foto van Katja en Nico!
Jullie gaan binnenkort naar Disney toch? Wat een heerlijk vooruitzicht. Gaan jullie met de auto dan? Met kinderen en kleinkinderen?
Fijne vrijdag!

Petra zei

@Anja - Het is hier inmiddels ook weer zonnig.

Petra zei

@Katrien - Ja, inderdaad. Ik heb allemaal adressen uit Michigan, een van de staten, die een swing state is, dwz niet gegarandeerd Democratisch.

Petra zei

@Wil - Nederland doet het altijd heel goed voor zo'n klein landje.

Petra zei

@Carla - Ja, we gaan naar Disney met zijn tweeen en met de auto. Zonder kinderen of kleinkinderen dus.