Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, augustus 18, 2024

Dag 1 Disney World: Animal Kingdom and Hollywood Studios

Onze wekkers gaan om half zeven. Vandaag staan Animal Kingdom en Hollywood Studios op het programma. Omdat we in een Disney hotel slapen mogen we al om half acht Animal Kingdom in. 

Onze Kleine Zeemeermin bedden sliepen heel lekker en de kamer is ronduit schattig. Alles is in het thema van de film. Dit is de tweede keer dat we in dit hotel logeren en het bevalt heel goed! 

We maken ons klaar voor de dag en ik eet alvast een mini brie kaasje en een handjevol bosbessen. Rick wil niets en we gaan op weg naar Animal Kingdom. 


Daar lopen  we om klokslag half acht binnen. We halen eerst een ijskoffie van Joffreys en laten dan wat foto's maken via de Memory Maker. 






Langzaamaan banen we ons een weg naar het Avatar gedeelte. Dit is een heel mooi aangelegd park, eigenlijk zouden we hier langer moeten blijven. 

Flight of Passage blijft een van mijn favoriete attracties. Het is net of je op een echt dier zit, want je voelt hem ademen. De 3D is ook heel goed gedaan. Het is veel te snel voorbij. 





Voor onze volgende Lightning Lane (LL) pas gaan we ontbijten bij het Rainforest Cafe. Dat heeft vooral Rick nodig, want met een lege maag voelde hij zich niet zo goed na Flight of Passage. 

Rick bestelt een pannetje met roerei, bacon en worst. Ik kies de eiwit omelet met spinazie, champignons, tomaat en Zwitserse kaas eroverheen gesmolten. We zijn allebei zeer tevreden. 


Onze volgende LL is voor Dinosaur. Helaas werkt die even niet dus we gaan wat winkels bekijken. Ik vind meteen de Pandora Simba en Nala voor mijn Disney armband. 
l

We komen onderweg Katrien tegen

We lopen toch maar even naar Dinosaur en die doet het weer dus we kunnen meteen mee. Dinosaur gaat weg dus het is leuk het ritje nog een keer te maken. 


De tijden voor de LL's zijn prima, want nu is de Na'vi Rivier aan de beurt. Dit ritje over een fantasierivier is heel goed gedaan, zelfs als je Avatar niet hebt gezien. 

Na afloop gaan we de winkel in en kies ik een van de "ikran" uit, het draakachtige dier waar jin Flight of Passage op zit. Die gaat een mooi plaatsje in onze woonkamer krijgen. 

Inmiddels is onze laatste LL in dit park geldig. We lopen naar Expedition  Everest en dit is altijd weer een leuk ritje. 

Na afloop gaan we nog even de grote winkel in om een Donald t-shirt voor Rick te kopen. Dan lopen we terug naar de auto en rijden naar het hotel. 

Daar kleden we ons in zwemkleding in de hoop even in het zwembad af te koelen. Dat lukt maar gedeeltelijk, want het water is badwater. Eruit is het koeler dan erin. 

Eenmaal weer in droge kleding lopen we naar de Skyliner. Vanaf onze kamer is dat iets minder dan tien minuten lopen. En na nog eens tien minuten zijn we bij Hollywood Studios
Hier lopen we door de winkels waar ik op zoek ga naar een leuke pet. Alles is saai en met Mickey dus ik draag voorlopig mijn zonnehoed maar. 




Als we bij de Sci Fi Diner aankomen voor de lunch kunnen we gelijk plaatsnemen. We vinden dit restaurant zo leuk. Je zit in een auto en kijkt naar films e.d. uit de vijftiger jaren. 

We nemen allebei een burger. Rick met pastrami en ik de banh mi zonder brood. Daar zit tenminste ook wat groente bij. Ik moet zeggen, het is veel lekkerder dan ik dacht. 


Na het eten lopen we door het Star Wars gedeelte. Dat is zo goed gedaan!! We hebben een LL voor Millennium Falcon en hopen dat we dit keer piloot zullen zijn. Maar helaas we zij de ingenieurs achterin. 

We moeten toch nog heel wat knoppen indrukken  om niet neer te storten. Het is een grappig ritje, maar piloot zijn is wel veel leuker dan de andere taken, een volgende keer hopelijk. 



Dit is het park met de minste schaduw en er zijn maar weinig plekken waar je gewoon even in de schaduw kunt zitten. 

Eindelijk vinden we een restaurant, Docking Bay 7, met een terras en een tafel in de schaduw. We kopen een flesje water en koelen met onze ventilators wat af. 

Dan lopen we naar een van de theaters. Daar kijken we een grappig filmpje over Mickey en Minnie die op vakantie gaan naar Disney World. 

Inmiddels is het tijd voor onze volgende LL. Dat is Mickey and Minnie's Runaway Railroad. Daar hebben we voor woensdagochtend geen pas voor dus leuk dat we het kunnen doen. 

Eigenlijk hebben we nog een LL voor de Rockin Roller Coaster, maar die begint pas om half zes en we hebben dit hete park wel gezien. De achtbaan doen we woensdagochtend wel. 

De Expedition Everest foto, die we hebben gekregen is die van een ander stel. Gelukkig is dat bij de fotostop snel verholpen, want het is een leuke foto van ons. 

We lopen terug naar de Skyliner en nemen die naar Epcot. We hebben al 20000+ stappen op de teller staan! 

We lopen Frankrijk in en ik bestel een glas rosé in het Frans. Wij vinden het altijd zo leuk dat mensen van het land hier werken. 

Op een bankje geniet ik ervan en Rick van zijn diet Coke met heel veel ijs. Ik heb rugpijn in het midden van mijn rug en niet veel puf meer. 

We lopen naar Japan waar ik wat sushi eet en in Duitsland koopt Rick een biertje. Dan gaan we naar Mexico waar we vanavond gaan eten. 

We zijn wat vroeg en doen eerst het bootritje met de Three Caballeros. Dat is altijd zo leuk. Van alles over het mooie land Mexico en Donald Duck haalt allerlei streken uit. 



Keurig om half acht is onze tafel in de San Angel Inn gereed. Carlos is onze ober en heel attent. Ze hebben een heerlijke niet te zoete mocktail, dus ik ben happy. 

We zitten op de leukste plek met uitzicht op de Mayaanse piramide en de vulkaan. Het eten is heerlijk! 

We delen een verrukkelijke questo fondido met chicharrones voor mij, want die zijn koolhydraatarm. Dan heb ik het gegrilde visgerecht en Rick een gerecht met garnalen, heerlijk! 

We hebben besloten een Lyft terug naar het hotel te nemen. We zijn beiden op en de Skyliner vergt nogal wat lopen. 

Het is even zoeken naar de ophaalplaats voor Lyft en Francisco staat al te wachten. Binnen tien minuten zijn we terug bij het hotel. 

In de kamer nemen we beiden een koele douche. Ook laden we de ventilators, opladers, telefoons en Magic bands op. Gelukkig zijn er meer dan genoeg stopcontacten in de kamer. 

Dan gaan we op bed liggen lezen en het licht zal niet lang aanblijven. 

12 reacties:

Sonja zei

Wat een super leuke dag. Jullie staan zo leuk op de foto's. Veel plezier weer vandaag!

Anja L. zei

Wat hebben jullie een hoop gedaan op één dag. Ik weet weinig van Disney dus al die attracties en termen zijn abracadabra voor mij maar jullie hebben leuke foto’s.
Ik kan me voorstellen dat jullie moe waren.
Veel plezier vandaag l

Petr@ zei

Wat hebben jullie veel gedaan de eerste dag! Super leuk.
Jullie hebben ongetwijfeld prima geslapen.

Wil Perquin zei

Op deze eerste dag hebben jullie weer heel veel gedaan. Twaalf uur in touw geweest ik doe het jullie niet na.Al die Disney namen zeggen mij ook niet veel maar leuk om er over te lezen.

Gera zei

Wat heerlijk om zo te mogen meegenieten met jullie, veel plezier nog!

Carla zei

Wat een geweldig leuke dag hadden jullie. En zoveel gedaan al! Ik ben ook in al die parken geweest,al is t jaren terug. Is echt genieten he!
Ik kijk al uit naar je volgende verslagen
Groetjes en heel veel plezier

Petra zei

@Sonja - Dank je!

Petra zei

@Anja - ik kan.me goed voorstellen dat het je allemaal niets zegt

Petra zei

@Petra - nou inderdaad!

Petra zei

@Wil - ik probeer zoveel mogelijk foto's en filmpjes te maken

Petra zei

@Gera - Dank je!

Petra zei

@Carla - Ja, het is iedere keer weer zo leuk!